|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۱
کد خبر: ۴۸۵۴۷
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۸
این سخنان نوبخت پس از موضع گیری های حسن روحانی، سخنان معاون اول او و اظهارات اخیر حسا م الدین آشنا احتمال تغییرات را تقویت می کند.
روزنامه اعتماد نوشت: در حالی که چند روزی است خبرهایی از احتمال تغییر در کابینه حسن روحانی به میان آمده است، سخنگوی دولت این تغییرات را طبیعی خواند و گفت: «طبیعی است که رییس جمهوری در مقام ارزیابی عملکرد و برای تقویت کابینه خود، تغییراتی اعمال کند.»

در ادامه این مطلب که روز یکشنبه در روزنامه اعتماد منتشر شد، می خوانید: این سخنان نوبخت پس از موضع گیری های حسن روحانی، سخنان معاون اول او و اظهارات اخیر حسا م الدین آشنا احتمال تغییرات را تقویت می کند.

حسن روحانی در سفر دو هفته پیش خود به شیراز گفته بود که «اگر نیاز به ترمیم کابینه باشد انجام می دهیم.» یک هفته بعد از آن سفر، معاون اول رییس جمهوری هم همین اظهارنظر را به شکل دیگری تکرار کرد. اسحاق جهانگیری گفت: «جایی که رییس جمهور به ضرورت برسد، تغییر می دهد.» اما آنچه گمانه زنی ها درباره تغییرات کابینه را جدی کرد سخنان حسام الدین آشنا در گفت وگو با نشریه اندیشه پویا بود که از تغییرات دولت، رفتن برخی استانداران و برخی وزرا خبر داد.

او گفت: «برخی سفرهای استانی برای تیم رییس جمهور روشن کرد که برخلاف تصور اولیه برخی استانداران توانایی کافی برای اداره استان ندارند. لذا تغییرات در دولت اتفاق خواهد افتاد، هم در سطح وزرا و هم در سطح استاندارها.» مشاور رییس جمهور البته وقتی با موج واکنش ها به این مصاحبه مواجه شد در گفت و گو با «اعتماد» گفت که حرف هایش بیشتر جنبه شخصی داشته است اما کسانی که آشنا را می شناسند و البته از روابط او با رییس جمهور بااطلاع هستند سخت باور می کنند که آشنا این حرف را بدون هیچ زمینه ای زده باشد؛ زمینه ای که اکنون قدری بیشتر خود را نشان می دهد.

یک روز بعد از انتشار سخنان آشنا درباره تغییرات کابینه، وی به روزنامه «اعتماد» گفت: «تصمیمات دولت توسط سخنگوی دولت اعلام می شود و اظهارات من در گفت وگوی اخیرم یک تحلیل شخصی است و من به عنوان یک تحلیلگر سیاسی این موضوع را عنوان کرده ام و هیچ تصمیمی در دولت در این مورد گرفته نشده است».

سخنگوی دولت اما خیلی زود به سخن آمد تا با اظهارنظرهای روز جمعه اش جانی دوباره به گمانه زنی ها از تغییرات کابینه بدهد. هرچند هنوز نه چیزی در این زمینه به دار است و نه بار، اما اندک اندک فهرست های متفاوتی از لیست احتمالی تغییرات منتشر می شود. همین دیروز برخی سایت ها از احتمال جابه جایی چهار وزیر کابینه خبر داده بودند.

همزمان بر اساس اخباری که «اعتماد» از آن اطلاع پیدا کرده است، بحث هایی تقریبا جدی برای جابه جایی دو وزیر و یک معاون رییس جمهور در جریان است. بر این اساس به نظر می رسد محمدرضا نعمت زاده، محمود گودرزی و مسعود سلطانی فر در صف اول تغییرات کابینه قرار بگیرند. محمدرضا نعمت زاده که از روز اول منتقدانی سرسخت در مجلس داشت بعد از کمتر از دو سال در طیف حامیان دولت هم منتقدانی جدی پیدا کرده است. او دیگر برای این طیف ها رییس ستاد انتخاباتی نامزد پیروز سال ٩٢ نیست.

حالا خیلی از هواداران دولت از او با کارنامه بحث برانگیز مدیریت ٢٠ ماهه اش در وزارت صنعت، معدن و تجارت یاد می کنند.

در همین حال محمود گودرزی هم که از اول نتوانسته بود چندان برای طیف هواداران دولت وزیری قابل توجه باشد، اخیرا زیر بار انتقادات دولتی ها هم رفته و همزمان انتقاد از او در جمع های ورزشی نیز بالا گرفته است.

در چنین شرایطی است که محمدباقر نوبخت در نشست خبری روز جمعه خود با خبرنگاران در شهرکرد در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر تغییر برخی وزیران و استانداران از سوی رییس جمهوری گفته که «طبق اصل ١١٣ قانون اساسی، رییس جمهوری مسوول اجرای قانون در کشور و پس از مقام معظم رهبری عالی ترین مقام در کشور است و در این پیوند نیز دارای اختیاراتی است.»

وی افزود: «در مقابل اختیاراتی که رییس جمهوری بر عهده دارد، مردم نیز مطالباتی از وی دارند که طبیعی است رییس جمهوری از عملکرد خود و مجریان کشور ارزیابی داشته باشد و در این ارزیابی ها، جابه جایی برخی افراد نیز ضروری باشد. » نوبخت تصریح کرده: «این در حالی است که بنده در مقام جایگاهی که دارم از تعداد این جابه جایی ها اطلاعی ندارم.» معاون رییس جمهوری همچنین با اشاره به اهمیت حضور گروه هایی که در ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی ایفای نقش کردند، گفته: «مردم در انتخابات ٩٢ به گفتمان اعتدال رای دادند و در این میان گروه ها و جناح های مختلف چه در ستادهای انتخاباتی و چه در حزب اعتدال و توسعه، ما را یاری دادند و این فرصتی برای خدمتگزاری به مردم شد.»

نوبخت ادامه داد: «برهمین اساس عده ای که در این میان هزینه دادند اما در پست های مدیریتی به سمتی نائل نشدند همین که در ایجاد فرصت برای خدمتگزاری به مردم سهیم شدند، مزد خود را گرفتند.»

وی خاطرنشان کرد: «این در حالی است که برخی از این افراد دارای توانمندی هایی هستند که از نظرات آنها در مجمع مشورتی رسمی بهره مند می شویم.» هرچه هست حالا دو نکته مهم در مورد این اظهارات وجود دارد؛ اول اینکه زمان این تغییرات چه وقت است و دوم اینکه کدام یک از وزرا باید با صندلی خود خداحافظی کنند.

این همه در شرایطی است که خیلی ها هم در انتظار جابه جا شدن مدیران بر جای مانده از دولت قبل هستند؛ مدیرانی که شاید جابه جایی آن به بعد از تغییرات عمده تر در بدنه دولت و تیم استانداران حسن روحانی موکول شود.

احتمالی که با سخنان روز جمعه محمدباقر نوبخت چند قدمی بیشتر به واقعیت نزدیک شده است. هرچند سابقه گمانه زنی ها درباره فهرست وزرای پیشنهادی حسن روحانی در تابستان سال ٩٢ و نهایتا ترکیبی که او به مجلس معرفی کرد، نشان داد که احتمالا این گمانه زنی ها خیلی هم با آنچه که اتفاق می افتد منطبق نخواهند بود.

منبع: اعتماد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین