|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱
کد خبر: ۴۷۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۳
وزیر نفت در عین حال افزود: البته مسبب همه این مسائل تنها نمایشگاه نبود، برگزاری نمایشگاه در واقع جزئی برای ارتقای فناوری ملی در حوزه نفت بوده است.
 وزیر نفت گفت: ارتباط و تعامل ما با دنیا همیشه خوب بوده است و آنها بودند که با ما نامهربانی کردند؛ هم اکنون آنها در حال بازگشت به وضع تعامل هستند.

 بیژن زنگنه در پاسخ به نحوه تعامل صنعت نفت ایران با دنیا با توجه به این که 600 شرکت خارجی در کنار 1200 شرکت داخلی در بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حاضر هستند، گفت: ارتباط و تعامل ما همیشه با دنیا خوب بوده است؛ و یک عده ای به ما ستم کردند.

وی با بیان این که شرکتهای ایرانی در زمان تحریم کارهای زیادی انجام دادند و توانمندی زیادی به دست آوردند، به برداشتن احتمالی تحریمها اشاره و تاکید کرد: برداشتن تحریمها به این معنا نخواهد بود که ما دیگر از ظرفیتهای داخلی استفاده نکنیم، بلکه بالعکس این موضوع صادق خواهد بود؛ برداشتن تحریمها در واقع سکوی پرشی برای نهادینه کردن و تقویت فناوری ملی و دست یافتن به بازارهای منطقه ای و جهانی در بخش نفت است.

وزیر نفت با بیان این که سیاست وزارت نفت پس از برداشته شدن تحریمها و حل مشکلات، این است که از ظرفیتهای داخلی حمایت کند تا این شرکتها در کنار شرکتهای معتبر خارجی کیفیت محصولاتشان را بالا ببرند و صاحب برند شوند، تاکید کرد: شرکتهای ایرانی باید از این تعامل برای به دست آوردن بازار منطقه استفاده کنند؛ ظرفیت شرکتهای ما بیش از اندازه و نیاز داخلی است.

زنگنه با بیان این که منطقه ای که ما در آن حضور داریم کانون مهم فعالیتهای نفت و گاز جهان است و صدها میلیارد دلار ظرف هر چهار تا پنج سال در آن هزینه می شود، تصریح کرد: ما نیز می توانیم سهمی از این بازار در عراق، ترکمنستان، آذربایجان و دیگر کشورها داشته باشیم که از طریق آن نه تنها می توان عمق فناوری را نفت بالا ببریم بلکه باید تولیدمان را با دستیابی به بازارهای خارجی افزایش دهیم.

وزیر نفت افزود: نباید گمان کرد با برداشته شدن تحریمها، همه مشکلات حل شده است بلکه باید برای ارتقای فناوری، کیفیت محصولات و قیمت مناسب آن و همچنین به دست آوردن بازارهای خارجی تلاش کرد.

وزیر نفت در ادامه درباره این که برگزاری بیست دوره نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی چه دستاوردی تا کنون داشته است، به برنامه بازدید بیستم گفت: نمایشگاه مکانی برای تلاقی عرضه و تقاضاست؛ آنهایی که عرضه کننده کالا هستند کالا و خدمات را عرضه می کنند و آنهایی که متقاضی هستند در زمان کوتاه و در محیطی محدود و فشرده این کالا را می بینند؛ در واقع بنیان و هسته بسیاری از مسائل در این فضا گذاشته می شود.

وی با بیان این که طی 20 سال گذشته تحولات عظیمی در بخش ارتقای فناوری ملی در بخش نفت اتفاق افتاد که تحولات بزرگی است به سال 1376 و زمانی که برای نخستین بار به وزارت نفت آمد اشاره کرد و گفت: در آن سالها ما قادر نبودیم حتی یک متر در دریا لوله گذاری کنیم اما هم اکنون ایران قدرت اول منطقه در بحث لوله گذاری در دریا است؛ هم اکنون چهار تا پنج شرکت توانمند در این زمینه فعال هستند که برای اجرای پروژه با یکدیگر رقابت می کنند و دارای ظرفیتهای خوبی هستند که در شرایط تحریم رشد کرد.

زنگنه همچنین درباره تجهیزات خشکی با بیان این که قلب تاسیسات نفتی، ماشینهای دوار که شامل توربین ها، کمپرسورها و الکتروموتورها است، می شود، افزود: هم اکنون چند شرکت داخلی می توانند توربین و کمپرسور بسازند؛ البته نمی توان ادعا کرد دراین زمینه وابستگی وجود ندارد ولی در سطح بسیار خوبی قرار داریم و بزودی در سطح بهترین ها قرار خواهیم گرفت.

وزیر نفت در عین حال افزود: البته مسبب همه این مسائل تنها نمایشگاه نبود، برگزاری نمایشگاه در واقع جزئی برای ارتقای فناوری ملی در حوزه نفت بوده است.

وزیر نفت در ادامه درباه تعامل وزارت نفت با بخش خصوصی هم گفت: بخش خصوصی در شاخه های مختلف صنعت نفت حضور دارد. البته برخی شرکتهای غیردولتی مثل مپنا بخش خصوصی کاملی نیستند.

وی با بیان این که وقتی به شرکتهای بزرگتر می رسیم شرکتهای خصوصی کمتر می شوند، افزود: این مشکل ما است و باید روی این مساله فکر اساسی کرد؛ تا یک شرکت بخش خصوصی در اختیار شخص حقیقی باشد نه این که در نهایت به دولت برسد.

زنگنه افزود: البته شرکتهای بخش خصوصی ما از نظر فناوری و توسعه خیلی بزرگ نمی شوند که دلایل مختلفی دارد و یکی از دلایل آن این است که بعضی نهادها و رفتارها مانع بزرگ شدن آن می شوند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین