کد خبر: ۴۷۷۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۷
عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با بیان این که متن کاملا مفصل است به طوری که ضمایم زیادی خواهد داشت، افزود: بحث تحریم ها مهم ترین مبحث مذاکرات بوده است بنابراین طبق آن چیزی که مد نظر ماست تحریم ها باید در همان ابتدای شروع توافق برداشته شود.
  عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با تاکید براین که مقصود از پروتکل الحاقی اطمینان سازی بیشتر است، گفت: ما هیچ نظام بازرسی فراتر از پروتکل الحاقی رانپذیرفتیم و نخواهیم پذیرفت و درچارچوب پروتکل الحاقی درچارچوب تفسیرهایی که ازپروتکل الحاقی می شود اقدام به اعتمادسازی خواهیم کرد.

 سید عباس عراقچی سه شنبه شب در برنامه گفت وگوی وی‍ژه خبری شبکه دوم سیما از نیویورک تاکید کرد: ما در مذاکرات پذیرفته ایم که پروتکل الحاقی را اجرا کنیم به شرطی که مجلس شورای اسلامی نیز اجرای آن را بپذیرد لذا تصویب نهایی پروتکل الحاقی در دست دولت نیست بلکه در دست مجلس شورای اسلامی است البته ممکن است دولت برای مقطعی داوطلبانه آن را اجرایی کند که آن هم باز منوط به دیدگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.

وی تاکید کرد: پروتکل الحاقی دسترسی های بیشتر و امکان نظارت و اعتماد سازی بیشتری را برای آژانس فراهم می کند و همان طور که گفته شد بیش از 100 کشور دنیا در حال حاضر این پروتکل را اجرا می کنند و با توجه به دغدغه های امنیتی کشورها پروتکل الحاقی به نحوی تنظیم شده که بازرسان آژانس نتوانند از نظارت هایی که انجام می دهند، سوء استفاده کنند.

عراقچی تاکید کرد: ما روی این نکته به شدت حساس هستیم و همه راه هایی که این نظارت ها و بازرسی ها بتواند منجر به سوء استفاده های احتمالی توسط بازرسان آژانس شود را شناسایی کرده و آن ها را بسته ایم لذا برای نظارت هایی که پذیرفته شده است دغدغه های امنیتی درنظر گرفته شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا این دور از مذاکرات در نیویورک به اتمام رسیده است، گفت: بله، مذاکرات در این دور به اتمام رسیده است به طوری که چهار روز کامل و فشرده را با طرف مقابل درباره نگارش متن پیش نویس نهایی پشت سر گذاشتیم و دور بعدی مذاکرات هفته آینده در وین ازسر گرفته خواهد شد.

وی با اشاره به این که هنوز پرانتزهای زیادی باقی مانده است، تاکید کرد: متن نهایی پیچیده و مفصل است به طوری که همه ابعاد مذاکره را در بر می گیرد.

عراقچی با اشاره به این که قسمتی از مذاکرات مربوط به فعالیت های هسته ای است و بخش دیگری مرتبط با شفافیت ها و نظارت ها است، تصریح کرد: بخش دیگری هم نیز مربوط به برداشته شدن تحریم ها است.

وی با بیان این که متن کاملا مفصل است به طوری که ضمایم زیادی خواهد داشت، افزود: بحث تحریم ها مهم ترین مبحث مذاکرات بوده است بنابراین طبق آن چیزی که مد نظر ماست تحریم ها باید در همان ابتدای شروع توافق برداشته شود.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با تاکید بر این که باید تمامی تحریم های اقتصادی و مالی در روز اجرایی شدن توافق لغو شود، تاکید کرد: باید قوانین مرتبط با تحریم ها مشخص شود.

وی گفت: در همان روزی که توافق به جمع بندی برسد هر دو طرف باید اقداماتی را برای اجرا انجام دهند.

عراقچی با اشاره به این که کنگره آمریکا در حال تصویب لایحه ای است که ممکن است اجرای توافق را به تعویق بیندازد، افزود: بازده زمانی برای رفع تحریم ها در متن توافق جامع ذکر می شود.

وی با اشاره به این که هر دو طرف باید آماده انجام اقداماتی باشند، اظهار داشت: ما به توافق های خود عمل خواهیم کرد بنابراین برخی اقدامات اولیه باید صورت گیرد.

عراقچی با بیان این که در ابتدای توافق غرب تحریم های خود را لغو می کند، ادامه داد: بر اساس توافق ژنو همه تحریم های هسته ای برداشته می شود.

عراقچی با بیان این که اجرایی شدن لغو تحریم ها در روزی خواهد بود که توافق توسط هر دو طرف انجام شود، تصریح کرد: باید برای انجام اقداماتمان آماده شویم.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با بیان این که طرف های مقابل در روز توافق اعلام خواهند کرد که تحریم ها را لغو خواهند کرد، گفت: در روز اجرایی شدن تصمیمات هر دو طرف تعهداتشان را انجام خواهند داد.

وی با بیان این که تمامی تحریم های مرتبط با هسته ای لغو خواهد شد، افزود: دسترسی ایران به بازارهای تجاری، مالی، انرژی و فناوری با توافق ایجاد خواهد شد.

عراقچی با اشاره به این که ایران به بازارهای انرژی و تکنولوژی دسترسی پیدا خواهد کرد، اظهار داشت: سوء تفاهمی درباره توافق ژنو و بیانیه سوییس به وجود آمده است به طوری که بیانیه سوییس بسیار مختصر بود.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با بیان این که در حال تبدیل بیانیه لوزان به متن توافق نامه هستیم، خاطر نشان کرد: در توافق نامه ژنو به تمامی تحریم های چندجانبه و یک جانبه اشاره شده است.

وی تمامی تحریم ها را شامل تحریم های شورای امنیت، آمریکا و اتحادیه اروپا دانست و گفت: همه این تحریم ها باید برداشته شود.

عراقچی با بیان این که بیانیه لوزان بیانیه مطبوعاتی مختصر است، افزود: لغو تمامی تحریم ها در متن نهایی مورد پذیرش است بنابراین تمامی تحریم های اتحادیه اروپا، شورای امنیت و آمریکا باید برداشته شود.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با اشاره به این که ما به عنوان عضو ان.پی.تی دسترسی آژانس به تأسیسات هسته ای را پذیرفته ایم، گفت: پروتکل الحاقی را پذیرفته ایم که اجرایی کنیم اما این امر منوط به تصمیم مجلس شورای اسلامی است.

عراقچی در پاسخ به این سؤال که تیم مذاکره کننده هسته ای در حال حاضر روی متن لوزان کار می کند یا توافق نامه ژنو اظهار داشت: ما در لوزان متنی نداریم بلکه در لوزان تنها یک بیانیه صادر شد در لوزان به یک مجموعه ای از راه حل ها رسیدیم راه حل هایی که در مذاکرات مفصل چند ساعته بین همه وزرای خارجه بحث شد و نهایتا مورد توافق واقع شد.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای خاطر نشان کرد در لوزان به این راه حل ها رسیدیم که در اراک، فردو و نطنز چه اتفاقی قرار است بیفتد و بحث نظارت ها، رفع تحریم ها از جمله تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت چگونه خواهد بود و بر سر قطعنامه های شورای امنیت چه خواهد آمد و همه این ها راه حل هایی است که ما در لوزان به آن رسیدیم و الآن در مرحله ای هستیم که این راه حل ها را مکتوب کنیم.

عراقچی گفت: در پایان لوزان یک بیانیه مطبوعاتی دو صفحه ای صادر شد این بیانیه هیچ متن خاصی نیست که بخواهد ملاک ما قرار گیرد بلکه فقط بر اساس آن اعلام شده که این راه حل ها وجود دارد و اشاره به راه حل ها شده است و آنچه ما اکنون روی آن کار می کنیم بر اساس راه حل هایی است که در لوزان به آن رسیدیم و ما اکنون در مرحله ای هستیم که بیانیه لوزان را به متن یک تفاهم نامه تبدیل می کنیم.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که همزمان با این دور از مذاکرات هسته ای چند تن از مقام های آمریکایی حرف هایی در خصوص بازرسی ها تا ابد و بازرسی های فراتر از پادمان عنوان کردند آیا قرار است ما فراتر از پروتکل الحاقی کاری را انجام دهیم یا خیر اظهار داشت: من نمی دانم چرا فضاسازی روانی طرف مقابل به خصوص طرف آمریکایی که انجام می دهد این قدر راحت در ایران پذیرفته و منعکس می شود.

عراقچی با بیان این که آن چیزی که جان کری مطرح می کنند یک امر بدیهی است و بیش از 10 کشور دیگر هم بر اساس ان.پی.تی و موافقت نامه پادمان این امر را پذیرفته اند و آن را اجرا می کنند اما این که وی یک امر بدیهی را به یک فضای روانی تبدیل می کند و آن قدر این بحث در کشور ما آسان پذیرفته می شود و همه روی آن حساس می شوند این جای تعجب دارد.

وی تاکید کرد: این موضوع چیز عجیبی نیست و این موضوع حتی بدون توافق ژنو نیز وجود داشته و ما به عنوان یک عضو ان.پی.تی وقتی موافقتنامه پادمان را با آژانس بین المللی انرژی اتمی امضا کردیم قبول کردیم که تمام تأسیسات هسته ای خودمان را در معرض بازرسی و بازدیدهای آژانس قرار دهیم تا در مقابل این حق برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ایجاد شود.

عراقچی تصریح کرد: این اقدام، اقدامی نیست که تنها ما آن را انجام داده باشیم بلکه همه کشورهایی که به ان.پی.تی ملحق شدند همه آن ها با این برداشت ملحق به ان.پی.تی شدند که در مقابل برخوردار از حق استفاده صلح آمیز انرژی هسته ای و همکاری که کشورهای دیگر با آن ها خواهند کرد تأسیسات، برنامه های هسته ای خود را در معرض نظارت آژانس قرار دهند و فعالیت خود را شفاف سازی کنند تا از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای آن ها اطمینان حاصل شود.

عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای با بیان این که این صنعت، صنعتی است که می تواند خطرناک باشد، گفت: بنابراین طبق توافق نامه پادمان که ما با آژانس امضا کردیم بازرسی از تأسیسات هسته ای ایران طبق روال مشخص شده و این بازرسی برای همیشه و تا زمانی که ما عضو ان.پی.تی هستیم خواهد بود.

معاون وزیرامورخارجه کشورمان همچنین درباره رسیدن به توافق تا دهم تیرماه با کشورهای عضو گروه 1+5 گفت : ما به دنبال توافق خوب هستیم، درغیر این صورت ترجیح می دهیم توافق نداشته باشیم.

وی درپاسخ به سوال خبرنگار درمورد احتمال تعویق زمان توافق افزود: توافق اگر تا 10 تیر محقق شود بهتر است و تلاش می کنیم تا آن زمان به توافقی که از نظر ما خوب است برسیم و براساس چشم اندازی از نحوه مذاکرات ، امکان رسیدن به توافق موردنظر تا قبل از 10 تیر وجود دارد.

عراقچی درخصوص جو مذاکرات نیز گفت فضای مذاکرات خوب است و ما در لوزان سوییس به راه حل ها رسیده ایم و اکنون باید راه حل ها را روی کاغذ بیاوریم که کار سختی هم هست که با توجه به زیاده خواهی های طرف مقابل، آهسته ولی پیش می رویم.


منبع: ایرنا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۶
0
1
خدا قوّت.

خیلی عالی بود.
--------------------

ملّت شریف و دولت مقتدر ایران

تا ابد

قویّاً از شما حمایت خواهند کرد

إن شاءالله تعالی.
----------------------

نصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَ فَتْحٌ قَرِیبٌ

وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ

وَ کَانَ حَقًّا عَلَیْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِینَ
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین