|
|
امروز: چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۴
کد خبر: ۴۷۴۶۵
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۱
تنشها در جامعه آمریکا بر سر رفتار خشونت آمیز و بی رحمی نیروهای پلیس از تابستان سال گذشته و در جریان حادثه فرگوسن، شدت یافته است.
خیابان های شهر بالتیمور آمریکا روز شنبه پرتعدادتر از همیشه شاهد صحنه ابراز
 به نقل از شبکه فرانس 24، هزاران تن از معترضان به خیابان های بالتیمور آمدند و خواهان اجری عدالت درباره قتل «فردی گرای» جوان سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس این کشور شدند.

برآوردها حاکی است که 10 هزار نفر از مردم این شهر در تجمع اعتراضی کم سابقه به خیابان ها آمدند و فریاد زدند: عدالت نباشد صلحی هم نیست.

کشته شدن یک جوان سیاه پوست دیگر در هفته گذشته بر اثر شکنجه پلیس که منجر به قطع نخاع و در نهایت مرگ وی شد، خشم مردم بالتیمور را برانگیخت و به سرعت منجر به درگیری های خشن میان پلیس و مردم این شهر شد.

دادستان کل بالتیمور می گوید: نیروهای خاطی پلیس هیچ توجیهی برای دستگیری جوان کشته شده به دست آنان نداشتند.

این جوان به اتهام به همراه داشتن سلاح سرد در حالی دستگیر شد که بر اثر برخورد خشونت آمیز پلیس آمریکا ستون فقرات وی شکست و بعد از تحمل درد چند ساعته با بی توجهی پلیس خیلی دیر به بیمارستان رسید و جان سپرد.

تظاهرات کنندگان خشمگین آمریکایی در مقابل ساختمان شهرداری بالتیمور نیز اجتماع کردند.

گارد ملی آمریکا ناچار شده است برای جلوگیری از درگیری های احتمالی 3 هزار نیروی ویژه پلیس را در معابر شهر بالتیمور مستقر کند.

بعد از هرج و مرج گسترده در بالتیمور آمریکا به دلیل اعتراض به رفتارهای نژادپرستانه پلیس این کشور، دادستانی ایالت مریلند بازداشت «فردی گری» جوان 25 ساله آمریکایی از سوی پلیس این ایالت را غیرقانونی خواند و 6 مامور پلیس بازداشت کننده او را به قتل متهم کرد.

اعتراض ها ابتدا موجب شد تا مسئولان پلیس بالتیمور 6 تن از مامورانی را که در این بازداشت نقش داشتند به طور موقت از کار برکنار کنند.

با وجود این تصمیم، ادامه تظاهرات خشونت آمیز در شهر بالتیمور از پنجشنبه هفته گذشته سبب شد تا معترضان خشمگین، با پلیس درگیر شده و به تخریب و غارت اماکن عمومی بپردازند؛ همچنین 15 مامور پلیس مجروح و ده ها نفر از تظاهرکنندگان بازداشت شدند.

سرانجام هشتم اردیبهشت، شهردار شهر بالتیمور ناگزیر از اعلام وضعیت فوق العاده و وضع مقررات منع آمد و رفت در این شهر شد، اما این مساله مانع از ادامه تظاهرات اعتراضی گروه های مختلف مردمی نشد و گروه دیگری از تظاهرکنندگان از سوی پلیس بازداشت شدند.

با گسترش دامنه اعتراض ها و ناآرامی ها در این ایالت و سایر ایالت های آمریکا، صبح روز جمعه «مرلین مازبی» دادستان ایالت مریلند در یک نشست خبری اعلام کرد، براساس یافته های این دادستانی و نتیجه تحقیقات پزشکی، مرگ این جوان سیاه پوست آمریکایی قتل غیرعمد تشخیص داده شده و بر همین اساس 2 تن از 6 پلیسی که در بازداشت منتهی به مرگ این جوان شرکت داشته اند به اتهام قتل عمد و چهار پلیس دیگر به اتهام قتل غیرعمد در دادگاه محاکمه خواهند شد.

از جمله دلایلی که دادستانی ایالت مریلند در این رابطه اعلام کرده، عدم استفاده از کمربند ایمنی توسط ماموران به هنگام انتقال مقتول به بیمارستان و استفاده از پابندهای آهنین است که سبب مجروح شدن و خون ریزی وی شده بود.

در گزارش های مورد استناد دادستان مریلند همچنین اشاره شده که درحین انتقال مقتول به بیمارستان، ماموران بدون توجه به وضعیت وی که در حالت اغما به سر می برده بی دلیل در نقاط مختلفی توقف کرده اند که همین مساله موجب وخامت بیشتر حال مقتول شده است.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی سی.ان.ان نیز پیش از این در گزارشی تاکید کرده بود که رفتارهای خشونت آمیز پلیس آمریکا که توام با اعمال نژادپرستانه علیه سیاه پوستان است هیچگونه تعریفی در نهادهای امنیتی و پلیسی این کشور ندارد.

براساس گزارش این شبکه، طبق برآورد پلیس فدرال آمریکا(اف.بی.آی) بین سال های 2003 تا 2009 میلادی پلیس این کشور 98 میلیون نفر را بازداشت کرده که پنج هزار مورد به قتل افراد بازداشت شده منجر شده است.

شهر بالتیمور واقع در شرق ایالت مریلند به دنبال کشته شدن این شهروند سیاه پوست، دوشنبه گذشته با وجود اعلام حالت فوق العاده و اعمال ممنوعیت رفت و آمد، شاهد هرج و مرج و آتش سوزی های ناشی از رفتار تنش آفرین پلیس آمریکا بود.

خشونت همراه با رفتارهای نژادپرستانه پلیس آمریکا بخصوص علیه سیاه پوستان، به موضوعی تنش زا در جامعه آمریکا مبدل شده است.

«سلاگر مایکل» افسر 33 ساله و سفیدپوست پلیس آمریکا 19 فروردین، «والتر اسکات» شهروند سیاه پوست آمریکایی را در «چارلستون شمالی» واقع در ایالت کارولینای جنوبی هشت بار از پشت سر با شلیک گلوله هدف قرار داد و به قتل رساند.

تنشها در جامعه آمریکا بر سر رفتار خشونت آمیز و بی رحمی نیروهای پلیس از تابستان سال گذشته و در جریان حادثه فرگوسن، شدت یافته است.

در حادثه شهر فرگوسن در سال گذشته میلادی «دارن ویلسون» افسر سفید پوست «مایکل براون» نوجوان 18 ساله سیاه پوست را با شلیک 6 گلوله از پای در آورد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین