کد خبر: ۴۷۰۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷
امیرعباس سلطانی، از نمایندگان پیگیر پرونده زنجانی در بهارستان به بخشی از خاطرات گفت‌وگوهایش با زنجانی اشاره دارد: «این آقا یک‌بار هم حرف درست نزد، خیلی هم تشخیص دروغ‌گویی زنجانی کار سختی نبود.
سخنان کاظم پالیزدار کمی عجیب به‌نظر می‌رسد. شاه‌‌بیت‌ سخن دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی این است که «بابک زنجانی اطلاعات غلط می‌داد» اما سؤالی که حالا برخی نمایندگان مجلس روی میز مسئولان مرتبط در حوزه مبارزه با فساد می‌گذارند این است که چطور انتظار دارید این آقا به شما آدرس درست بدهد؟ آدمی که در دو دهه گذشته جز دروغ و فریب‌کاری در پرونده به‌اصطلاح کاری‌اش چیزی نبوده و بااین‌حال به یکباره از مهم‌ترین پرونده فروش نفت ایران سر در می‌آورد و درعین‌حال یکی از تاریخی‌ترین پرونده‌های فساد را نیز به نام خود رقم می‌زند.

پالیزدار به فارس گفته «همکاری متهم خوب نبود. اگر از روز اول، زنجانی بنا را بر صداقت و همکاری گذاشته بود شاید تمام شده بود و خیلی بهتر بود اما همکاری متهم خوب نبود و همیشه آنچه در برداشت ما بوده این است که این فرد همواره در جهت گمراه‌کردن مسیر پرونده بود و همواره اطلاعات غلط می‌داد یا قرائن و شواهد را اشتباه می‌داد».

امیرعباس سلطانی، از نمایندگان پیگیر پرونده زنجانی در بهارستان به بخشی از خاطرات گفت‌وگوهایش با زنجانی اشاره دارد: «این آقا یک‌بار هم حرف درست نزد، خیلی هم تشخیص دروغ‌گویی زنجانی کار سختی نبود. فقط سؤال من این است که چطور مسئولانی که با او نشست‌وبرخاست کرده و به‌اصطلاح مهر تأیید پای نامش زده‌اند، به این ویژگی شاخص او پی نبرده‌اند. چطور پول‌های میلیون‌دلاری به‌دست یک فرد دروغگو و دارای پرونده قطور تخلف‌های مالی سپرده شد. این سؤالی است که همچنان برای من نماینده و شهروند بی‌پاسخ مانده است».

دروغ‌گفتن، حرفه اصلی زنجانی است
بابک زنجانی، ٩ دی ٩٢ بازداشت و حالا بیش از یک سال می‌شود که در اوین زندانی است. نه‌تنها در زندان که پیش از آن نیز همکاری خاصی با مسئولان پیگیر پرونده نداشت و حتی در صحبت‌هایش با نماینده‌ها نیز یکی‌درمیان سخنان خلاف‌واقع می‌گفت.

سلطانی که بخشی از مکالمه‌های زنجانی را ضبط کرده، می‌گوید: «خیلی‌سخت می‌شد به حرف‌هایش اعتماد کرد، دروغ‌گفتن به‌نظرم برای این آقا حرفه بود، حرفه‌ای که متأسفانه از آن پول خوبی هم در‌می‌آمد. نه‌تنها دروغ‌گفتن که کلاهبرداری گسترده در کارنامه ایشان بود و به‌نظرم با یکی، دو بار نشست‌وبرخاست با او، می‌شد به شخصیتش پی برد».

زنجانی آدم ریلکسی بود
درهمین‌حال «حسین دهدشتی»، عضو کمیته پیگیری پرونده زنجانی در مجلس به دیدارها با بابک زنجانی اشاره دارد و می‌گوید: «آقای‌ زنجانی را ما دو، سه‌ جلسه‌ای در کمیسیون انرژی ملاقات کردیم -البته هنوز اتهام فساد و تخلف مالی به ایشان وارد نبود- به‌نظرم زنجانی خیلی آدم ریلکسی بود و اعتمادبه‌نفس زیادی داشت. حالا اینکه احساس می‌کرد پشتش گرم است یا قضیه جدی نیست، یا حالا کسانی کار او را دنبال می‌کنند، نمی‌دانم، اما به هرشکل به‌طور عجیبی آرامش داشت و بر فضا مسلط بود».

دهدشتی در ادامه به شیوه اقتصادی ویژه زنجانی اشاره دارد: «او همیشه‌ می‌آمد در واقع خیلی غیرشفاف و مبهم ادعا می‌کرد دارایی‌هایی دارد و براساس آن دارایی‌های داشته و نداشته، قراردادهایی می‏بست. بنابراین در این موضوع، بخشی از درآمد و مسائل اقتصادی زنجانی به اعتبارهای این‌چنینی باز می‌گشت و افرادی که به‌نوعی ایشان را حمایت می‌کردند. این باعث می‌شد در طرف مقابل، اعتمادسازی انجام شود و اگر طرف مقابل حساسیت‌ لازم را نداشت، او هم چارچوب قانون را رعایت نمی‌کرد».

پرونده زنجانی، تک‌قوه‌ای نیست
پالیزدار نیز البته در جای دیگری گفته که رسیدگی به پرونده زنجانی در اختیار قوه‌قضائیه است اما تک‌قوه‌ای نیست و به همکاری قوای سه‌گانه نیاز دارد. پرونده زنجانی یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های فساد در تاریخ چنددهه گذشته است و به‌گفته مسئولان تمام جوانب این پرونده در حال بررسی است. بخش عمده ثروت و دارایی زنجانی در خارج از کشور است و او به گفته وزیر نفت به هر ایرانی ١١٠ هزار تومان بدهکار است.

براساس بررسی‌های انجام شده، بخشی از اعتبارات از سوی زنجانی در کشورهایی مانند ترکیه، مالزی و تاجیکستان سرمایه‌گذاری شده، همچنین بخشی از اموال حاصل از این درآمدها به اسم دیگران درآمده است.

در شرایط کنونی قرار بود مجموعا حدود یک‌هزار‌میلیاردو ٥٠٠ میلیون تومان از درآمدهای نفتی که در اختیار زنجانی بود، به وزارت نفت منتقل شود که متأسفانه تاکنون این اقدام صورت نگرفته و همین موضوع و اموال مربوطه، مدعیان بسیاری دارد.

تخلف زنجانی در حوزه ورزش، رسانه، کشتی‌رانی، هواپیمایی و  بازار  دلار
براساس گزارش اعلامی، مجموعه‌بدهی بابک زنجانی حدود ١٠ تا ١٢ هزار میلیارد تومان است که این تنها منابعی بوده که اثبات شده است، همچنین در آمار اعلامی حدود ٨٠ درصد از بدهی‌ها در خارج از کشور وجود دارد.

بابک زنجانی پیش از ورود به عرصه معاملات نفتی، حدود ١٥ پرونده تخلف مالی و اقتصادی داشته که این مسائل شامل دریافت وام‌های کلان و عدم بازپرداخت این تسهیلات و بروز تخلف در حوزه‌هایی مانند ورزش، رسانه، کشتی‌رانی، هواپیمایی و بازار دلار بوده است. همچنین زنجانی با سه شناسنامه جعلی و متفاوت کارهای خود را در کشور انجام می‌داده است. بابک زنجانی از نهم دی‌ماه ٩٢ در زندان اوین به‌سر می‌برد.
منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین