|
|
امروز: شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۹
کد خبر: ۴۶۹۰۶
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۸
با تولید یک محصول کمیاب نفتی در صنعت نفت، ایران برای نخستین بار به انحصار چندین ساله یک شرکت بزرگ نفتی آمریکا در بازار تولید محصولات ویژه نفتی در جهان پایان داد.
به گزارش مهر، همزمان با ادامه مذاکرات دیپلماتیک ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ به منظور لغو کامل تحریم‌های بین‌المللی صنعت نفت و گاز، تولید یک محوصل استراتژیک و کمیاب نفتی در ایران آغاز شد.

بر این اساس برای نخستین بار ایران به دانش فنی و فرمول تولید یک فرآورده کمیاب نفتی دست یافته به طوری که پس از یک شرکت بزرگ نفتی آمریکایی، ایران به دومین تولید کننده این محصول نفتی جهان تبدیل شده است.

این روغن و روانکار نفتی که در تجهیزات دوار نیروگاه‌های برق، مجتمع‌های پتروشیمی، پالایشگاه‌های نفت و گاز و حتی برخی از صنایع خاص دارای کاربردهای متعددی دارد، در طول چند سال گذشته به صورت واسطه ای از آمریکا وارد ایران شده است.

از سوی دیگر، با افزایش تحریم‌های بین‌المللی صادرات این محصول نفتی به ایران توسط شرکت آمریکایی متوقف و عملا محصولات با کیفیت پائین تر توسط شرکت‌های چینی به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران تحویل شده است.

سید محمد هاشمی امروز در جمع خبرنگاران درباره جزئیات تولید این فرآورده جدید و استراتژیک نفتی گفت: برای نخستین بار ایران به دانش فنی تولید این روغن و روانکار نفتی که دارای کاربرد و مصارف گسترده در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی است، دست یافته است.

وی با تاکید بر اینکه این محصول نفتی توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی طراحی و حتی تولید آزمایشی و تجاری آن آغاز شده است، تصریح کرد: فرمول تولید این محصول نفتی کاملا ایرانی است و حتی در تولید و پالایش آن از مواد خام نفتی در داخل کشور به عنوان خوراک اصلی استفاده شده است.

این فعال صنعت نفت با بیان اینکه ایران پس از آمریکا به دومین کشور جهان تبدیل شده که از توانایی تولید، پالایش و تصفیه این روانکار ویژه نفتی برخوردار شده است، اظهارداشت: بومی سازی فرمول تولید، کاهش هزینه‌ها در مقایسه با نمونه های خارجی و بهینه سازی مصرف که منجر به کاهش سرانه مصرف خواهد شد، سه ویژگی تولید این محصول جدید نفتی به شمار می رود.

هاشمی با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت تولی بیش از ۲۰ میلیون لیتر از این روانکار نفتی در داخل کشور وجود دارد، بیان کرد: قصد داریم پس از تامین نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی داخلی امکان صادرات و بازاریابی این محصول نفتی در بازارهای کشورهای همسایه را فراهم کنیم.

وی در پایان هزینه تولید و عرضه این محصول نفتی را حدود ۱۰ تا ۱۵ دلار در هر لیتر عنوان و خاطرنشان کرد: هم اکنون قیمت تولید این محصول توسط شرکت آمریکایی حدود ۴۵ تا ۵۰ دلار در هر لیتر در بازار جهانی است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین