نایب رییس اول مجلس خبرگان رهبری با اشاره به پیچیده بودن علم موضوع شناسی گفت: این علم باید در کنار دروس دیگر در حوزه تدریس شود و طلاب به عنوان رشته تحصیلی آن را آموزش ببینند.

آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: غالبا موضوع شناسی علومی که مربوط به امور اجتماعی بوده و سر و کارشان با زندگی مردم است، مشکل و توام با علم است و بدون آن قابل فهم نیست.
وی با بیان اینکه علم موضوع شناسی بسیار پیچیده است اظهار داشت: در کنار تخصص، موضوع شناسی نیازمند تجربه است و باید از افراد متخصص دارای تجربه در این زمینه استفاده کرد.
وی با تقدیر از فعالیت های صورت گرفته در این موسسه تصریح کرد: کارهای این موسسه، خوب، علمی و عملی است و در گذشته فقهای بسیاری در کنار فقه این کار را انجام می دادند ولی برای اولین بار موسسه ای عهده دار این مسوولیت شده است.
وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت های تحقیقاتی جمعی بیشتر پرداخته شد و معمولا حاصل اینگونه فعالیت های جمعی پخته تر و جذاب تر است.
آیت الله هاشمی شاهرودی ادامه داد: به طور قطع هرچه در کارتان پیش می روید، شرایط را بهتر درک می کنید و نواقص را می دانید و رفع می کنید و البته باید بدانید که موضوعات، مختلف است اما موضوع، عنوانی انتزاعی است که بسیاری از موضوعات را شامل می شود.
عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: عوامل و موضوعات بسیاری در مباحثی که مربوط به افعال انسان ها در جامعه می شود دخیل است و حتی باید توجه داشت که بسیاری از تجربه ها فقط برای یک جامعه با دوره زمانی خاص مفید بوده و ممکن است در جامعه با دوره زمانی دیگر مضر باشد.
وی تصریح کرد: افراد در موضوع شناسی باید وضعیت امروز را بشناسند و سپس از نظر فقهی بررسی و برای صدور احکام فقهی از مراجع عظام تقلید کنند.
آیت الله هاشمی شاهرودی با اشاره به فعالیت های موضوع شناسی در مراکز که در این خصوص فعالیت دارند و امکان نتیجه گیری های متفاوت است، بیان داشت: برهمین اساس باید به سراغ موضوعاتی رفت که کمتر روی آن کار شده و با مسائل و مباحث فیزیکی سازگارتر است.
ارسال نظر