کد خبر: ۴۶۲۲۲
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
او در این‌باره نظریات مخصوص به خود را دارد. نظریه‌ای در مورد تشکیل خلافت خودخوانده اسلامی: «بله دولت (خودخوانده) اسلامی خطرناک است. یک تهدید است. من هم به این موضوع توجه کافی خواهم داشت. اگر ما کاری انجام ندهیم از تاریخ یاد نخواهیم گرفت.»
«رَند پال» نامزد جمهوری‌خواهان مکنونات قلبی خودش را آشکار کرد و آتش توپخانه خود را به روی سایر جمهوری‌خواهان گشود. او این‌بار نه تنها دموکرات‌ها را نقد کرد، بلکه همتایان خود را هم مورد نوازش قرار داد. به اعتقاد رَند پال، اگر یکی از جمهوری‌خواهانی که رقبای وی محسوب می‌شوند وارد کاخ سفید شوند، اوضاع در خاورمیانه بدتر از دوران باراک اوباما خواهد شد.

او می‌گوید: «در درون حزب ما کسانی وجود دارند که شاید در حال حاضر در شش کشور و یا بیشتر سرباز دارند.» رَند پال ادامه می‌دهد: «این وجه تمایز من است. اگر خوب دقت کنید این موضوع مرا از بسیاری از جمهوری‌خواهان جدا خواهد کرد. بسیاری از جمهوری‌خواهان شمشیر خود را از رو برای هیلاری کلینتون بسته‌اند و از سیاست خارجی وی انتقاد می‌کنند اما آنها هم کارهای مشابه کلینتون انجام داده‌اند، چه بسا که 10 برابر بدتر از آن بوده باشد.»

سناتور کنتاکی، نوک تیز انتقادات خود را به روی بال‌های نظامی بازها تنظیم کرده است. انتقادهای وی در این دو هفته به قدری تند و تیز شده است که برخی از همقطاران وی در داخل حزب نمی‌توانند تعجب خود را از این موضوع پنهان کنند.

اما او پس از دو هفته ملایم و آرام، حالا سخنان تندتری را به زبان می‌راند. پال مانند سایر جمهوری‌خواهان منتقد حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی است؛اما وی فراتر از این موضوع به آن نقد دارد. وی زمانی که در مورد این حادثه مورد پرسش قرار می‌گیرد، می‌گوید: «اصلا ما به چه دلیل احمقانه‌ای پای خودمان را به لیبی باز کردیم؟»

او اضافه می‌کند: «اگر پای سربازان به زمین برسد هر کسی از من در آینده انتقاد خواهد کرد. حضور سربازان ما در لیبی یکی از همین موارد است. باید قاطعانه بگویم که حضور سربازان آمریکایی در لیبی یکی از اشتباهات بزرگ بود.»

پال معتقد است اگر پای سربازان آمریکایی به لیبی برسد، آمریکا جای ناامن‌تری خواهد شد و آنها اجازه خواهند داد تا شناگران افراطی در درون استخر آمریکایی شنا کنند.  سناتور کنتاکی می‌گوید که سیاست‌های وی در امور خارجی یک سیاست واقع‌گرایانه است نه انزواطلبانه.

پال در سخنان خود به یک نکته هم اشاره کرد که تفاوت بزرگی با دیدگاه‌های رایجی که در آمریکا بر سر آن بحث می‌شود، دارد: «هر زمان ما یکی از دیکتاتورهای سکولار را سرنگون کردیم، یعنی در نبود یک سکولار قدرتمند، هرج و مرج آنجا را فرا گرفته است و افراطیون پای خود را به آن نقاط باز کرده‌اند.»

او می‌گوید: «ما مجبوریم تصمیم بگیریم چه چیز خوب است و چه چیزی خوب نیست؟ در درون حزب ما کسانی هستند که همواره فکر می‌کنند خوب و صالح هستند. در این حزب کسانی هستند که تا پیش از سقوط معمر قذافی به وی سلاح می‌فروخته‌اند. اما بعدها با تغییر رویه این سلاح‌ها را در اختیار جنگجویان آزادی‌طلب قرار دادند که بعدها در قامت القاعده ظاهر شدند. من نمی‌گویم خودمان را از این دنیا جدا نگه داریم. من نمی‌گویم از منافع خودمان دفاع نکنیم. فقط می‌گویم در موردش خوب فکر کنیم. مثل یک فیزیکدان خوب در مورد موضوعی فکر کنیم: اولویت این است که آسیب نبینیم.»

کارشناسان اعتقاد دارند این گونه سخن گفتن رَند پال در امور خارجی نیاز به یک تعادل دارد. زیرا او باید برای عبور از دالان رقابت جمهوری‌خواهان نظر انترناسیونالیست‌های این گروه را هم جلب کند. در این شرایط او حامیان پدر خود را که برای دو بار قصد داشته در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند از دست می‌دهد. ران پال نسبت به پسر خود دیدگاه‌های تندتری در امور سیاست خارجی داشته است.

با وجود این اظهارات، جیمز هوهمان، یادداشت نویس سایت پولوتیکو می‌گوید: او باید هر چه زودتر در تئوری‌های امور خارجی‌اش تعادل را برقرار کند. در یک لحظه پال می‌گوید که او هزینه‌های ارتش آمریکا را بالاتر خواهد برد، زیرا به یک ارتش بسیار قدرتمند در دنیا نیاز دارند و چندی بعد از تئوری عقب‌نشینی نظامی استفاده می‌کند و می‌گوید طرح‌های نظامی آمریکا همچون بومرنگ خواهد بود و به‌زودی به‌سوی آمریکا باز خواهد گشت. شاید به همین دلیل است که وی از بشار اسد دفاع می‌کند و می‌گوید در حکومت بشار اسد، مسیحیان از آزادی بالا برخوردارند و امنیت بیشتری نیز دارند.

 او در این‌باره نظریات مخصوص به خود را دارد. نظریه‌ای در مورد تشکیل خلافت خودخوانده اسلامی: «بله دولت (خودخوانده) اسلامی خطرناک است. یک تهدید است. من هم به این موضوع توجه کافی خواهم داشت. اگر ما کاری انجام ندهیم از تاریخ یاد نخواهیم گرفت.»

او سپس این نظریه خود را با یک پرسش تکمیل می‌کند که بی‌ارتباط با موضوع سوریه نیست. او می‌پرسد: «داعش چگونه این همه قدرت پیدا کرد؟» او خود به این پرسش پاسخ می‌دهد: «ما 600 تن انواع و اقسام سلاح را برای جنگ داخلی، به دامان مخالفان سوری ریختیم تا اسد را سرنگون کنند. اما باید بدانید که دو میلیون مسیحی در حکومت اسد راحت زندگی می‌کنند. اما الان چه داریم؟» یک سری افراطی تروریست. ما این سلاح‌ها را دانسته یا ندانسته به دست این افراطیون رسانده‌ایم. بسیاری از این افراطیون دست در دست داعش دارند.» به نظر می‌رسد مانیفست تازه رَند پال وی را از باقی جمهوری‌خواهان که مخالف اسد هستند متمایز می‌کند و او قصد دارد به‌نوعی سیاست نظامی‌گری آمریکا را در منطقه کاهش دهد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین