کد خبر: ۴۶۲
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷
به نظر می رسد دولت تلاش هایی وافر و شبانه روزی را در دستور کار قرار داده تا کارنامه پر از ایراد خود را قبل از اتمام کار غلط گیری نماید و اشتباهات بسیار خود را لاک بگیرد.
تدبیر و امیداین روزها، رئیس جمهور و وزرا به شدت در تلاش هستند تا از پروژه های  عمرانی جدید (البته کامل نشده و با هزار و یک مشکل) پرده برداری نمایند و روبان پشت روبان است که قیچی زده می شود.

همزمان آمارهایی اعلام می شود تا نشان دهند، دولت موفقیت های عظیم و شگرفی در عرصه های مختلف بدست آورده و  به این دلیل مردان اجرایی هم و غم خود را مصروف ارائه آمارهای خلق الساعهِ خیالیِ خود ساخته گذاشته اند. در کنار همه این موارد، بدهی ها و دیونی است که صفر می شوند و تلاش می شود تا دولت به شدت مقروض و ناکارآمد را با بزک دولتی کارا و توانمند نشان دهند.

در واقع رفتار دولت، به خصوص بعد از انتخابات ریاست جمهوری، نه تنها در شأن یک دولت اسلامی نیست، بلکه توهین به مردم است چرا که در حالی که مردم با مشکلات عدیده ای روبه رو هستند دولت سعی در جلوه دادن وضعیتی آرمانی و بدون مشکل در حوزه های مختلف دارد. به طور کلی، مجموع رفتارهای دولت نشان داد که این دولت تا چه اندازه در حوزه های مختلف از یک دولت اسلامی و کارآمد فاصله دارد.

در همین راستا بود که اکبر ترکان، با انتقاد از رویه این روزهای دولت گفته بود: «گزارش‌هایی به دستم رسیده که خوب نیست، گزارش رسیده است که مدیرکل نصب می‌کنند، رییس سازمان نصب می‌کنند، رییس شورای ایرانیان را عوض و بدل می‌کنند، اموال وزارتخانه‌ها را جابه‌جا می‌کنند و تندتند قراردادهایی می‌بندند که بار مالی به دوش دولت گذاشته می‌شود. مطمئنا با اطلاعات دقیق‌تر تمام این موارد سنجیده می‌شود و گزارش آن را به مردم ارایه خواهیم داد.»
 
در یک کلام به نظر می رسد دولت تلاش هایی وافر و شبانه روزی را در دستور کار قرار داده تا کارنامه پر از ایراد خود را قبل از اتمام کار غلط گیری نماید و اشتباهات بسیار خود را لاک بگیرد. همزمان با این رویکرد، دولت سعی می نماید تا در روزهای آخر حداکثر نفع را برای حلقه محدود و بسته حامیان و اطرافیان فراهم نماید. در این بین نگاهی به موارد زیر در شناسایی ماهیت این دولت و اینکه دولت چه اندازه دغدغه خدمت به مردم را دارد می تواند کمک کننده باشد.

تعطیلی یک روز بعد از افتتاح
  چند روز پیش در 31 تیرماه، پس از شش سال انتظار، سه بیمارستان در خراسان جنوبی و در شهرستانهای سرایان، سربیشه و درمیان توسط معاون اول رئیس جمهور افتتاح گردید اما یک روز بعد این بیمارستان ها تعطیل شد. نکته جالب این است یک بار دیگر نیز این بیمارستانها در سال 90 با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد اما پاسخ مسئولان این بود که آن روز ساختمان افتتاح شده و امروز تجهیز شده است.
 
این در حالی است که محمد باقر عبادی، نماینده بیرجند، در این باره گفته است: مهمترین علت تعطیلی این بیمارستان ها عدم تامین اعتبار برای تامین نیروی انسانی و هزینه های نگهداری است. نماینده مردم سربیشه و نهبندان نیز در این زمینه گفته است: نبود نیروی انسانی موجب گلایه شهروندان سربیشه ای از افتتاح این بیمارستان شده است.

ناگفته پیداست که این نوع کارها چه عواقب سوئی بر اعتماد و اعتقاد مردم دارد. اما محمد رضا رحيمي در واکنش به این سخنان، اقدامات دولت در تمامي حوزه ها را غوغاكننده عنوان كرد و افزود: دولت در تمامي بخش ها كشور را توسعه داده است كه نمونه آن بخش درمان است كه دولت در حوزه بهداشت و درمان غوغا كرده است.

 تسویه به شیوه احمدی نژادی
احمدی نژاد در طول چند هفته اخیر حداقل دو بار تلاش آشکار داشت تا با حساب سازی به صفر کردن بدهی ها اقدام نماید تا دولت را بدون دیون به رئیس جمهور منتخب واگذار نماید. ابتدا مجمع عمومی بانک مرکزی مصوب کرد تا از محل مابه‌التفاوت تغییر برابری دارایی‌های طلا و ذخایر خارجی این بانک نسبت به تسویه اصل و فرع بدهی‌های دولت، بانک‌های دولتی و شرکت‌ها و موسسات دولتی اقدام کند. این مصوبه در  نهایت با تلاش مجلس شورای اسلامی و دیوان عدالت اداری ملغی اعلام گردید.

اتفاق دیگر نیز چند روز پیش افتاد که سعید مرتضوی در همایش تقدیر از چهره‌های ماندگار سازمان تامین‌اجتماعی گفته بود: «با واگذاری معادن دو و سه گل‌گهر سیرجان مجموع بدهی‌های 35 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین‌اجتماعی تسویه شده است.» از سوی دیگر اسدالله عباسی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این‌باره گفته است: «قبل از دولت نهم و دهم 35 هزار میلیارد تومان بدهی انباشته به سازمان تامین‌اجتماعی وجود داشته و هم‌اکنون این بدهی تسویه شده است.»عباسی در ادامه افزوده است: «هیچ مطالبه‌ای از دولت وجود ندارد، چرا که آخرین مطالبه تامین‌اجتماعی از دولت را نیز با واگذاری معادن گل‌گهر سیرجان به این سازمان پرداخت کردیم.»

 این در حالی است که محسن ایزدخواه - معاون پارلمانی سابق سازمان تامین‌اجتماعی درباره اظهارات عباسی گفته است: «میزان بدهی‌ها تا پیش از دولت نهم و دهم تنها شش‌ هزار میلیارد تومان بود و به خاطر تصویب قوانین و سیاست‌های بیمه‌ای دولت احمدی‌نژاد تا پایان سال 91 بالغ بر 45 هزارمیلیاردتومان رسیده است.»

همچنین این اتفاق باعث شد که داریوش اسماعیلی، ناظر مجلس در شورای‌عالی معادن، واگذاری معادن گل گهر سیرجان را در چند روز باقی‌مانده به پایان دولت، تعجب‌برانگیز بخواند. اسماعیلی در این باره گفته است که واگذاری معادن شماره 2 و 3 گل گهر غیرقانونی است و هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین این مصوبه را خلاف قانون تشخیص خواهد داد و این واگذاری برگشت خواهد خورد، زیرا برخلاف قانون جدید معادن و قانون بودجه 92 است.»

خبرهای رسیده از استانها نیز حکایت از برخی تصمیمات شتابزده برخی استاندارها و فرمانداران در آستانه تغییر دولت دارد، مخصوصا در حوزه تقسیمات کشوری که باعث بروز تنش هایی در استانهای مازندران، هرمزگان و خراسان شمالی هم شده است.
 
شتاب اقدامات احمدی نژاد در این روزها چنان بالا گرفته که  هر فردی را دچار حیرت می نماید؛ ولی نکته مهم این است که چرا یک مقام تا به این اندازه در پی فعالیت به نفع عده ای خاص و تطهیر کارنامه پر از اشتباه با بدهی فراوان می باشد، در حالیکه عواقب و عوارض اشتباهات پی در پی  آنها بر «سر سفره مردم» به خوبی عیان شده است و با هزار گونه تسویه سازی و افتتاح پروژه نیز پاک نخواهد شد.
منبع:  الف
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین