کد خبر: ۴۵۹۷۸
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
همچنین در پایان این دیدار مقرر شد، به منظور تسریع در روند مبادله اطلاعات، کارگروه مشترکی با مشارکت سازمان های بین المللی و سازمان های مردم نهاد و مسئولان محیط زیست دو کشور تشکیل و مسایل مطرح شده را تا رسیدن به نتیجه دنبال کنند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با رییس جمهور افغانستان با تاکید بر ضرورت گسترش همکاری محیط زیستی دو کشور گفت: این همکاری به ویژه در خصوص احیای تالاب هامون به دلیل تاثیری که بر شرایط زیست محیطی و معیشتی مردم بومی دارد، بسیار حایز اهمیت است.

محمد اشرف غنی احمد زی رییس جمهور افغانستان که در راس هیاتی بلند پایه به ایران سفر کرده است با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و در خصوص مسایل محیط زیست و گسترش همکاری های دو جانبه در این زمینه گفت و گو کرد.

ابتکار ضمن یادآوری چالش بزرگ گرد و غبار که اکنون بسیاری از کشورهای منطقه همچون ایران و افغانستان را درگیر کرده است، گفت: ایران آمادگی دارد تا با گسترش همکاری های دوجانبه، اقدامات لازم به منظور حل این چالش و کاهش تاثیر آن بر کیفیت زندگی و سلامت مردم را آغاز کند.

وی افزود: ایران آماده است تا زمینه همکاری های لازم در خصوص موضوعات بین المللی و محیط زیستی دو کشور همچون تغییرات آب و هوا و اقلیم، حفاظت از جنگل ها و تنوع زیستی، مدیریت سموم کشاورزی، حفاظت از منابع آب و خاک، توسعه آموزش به منظور توانمند سازی و ظرفیت سازی نیروهای تخصصی، مدیریت پسماند و زباله را از طریق تبادل تفاهم نامه فراهم آورد.

*** سیلاب ها و خسارات آن مهمترین چالش های محیط زیست افغانستان

محمد اشرف غنی احمد زی رییس جمهور افغانستان نیز در این دیدار با اعلام آمادگی برای ایجاد چارچوب همکاری های کلی برای حفظ محیط زیست در کشور و منطقه، گفت: با توجه به مشکلات ناشی از تغییرات آب و هوا و اقلیم که منجر به خشک شدن باغ ها و جنگل های افغانستان شده است، این کشور آماده هر نوع اقدام و همکاری در زمینه حفاظت و احیای آب گیرها و تالاب ها است.

اشرف غنی، سیلاب ها و خسارت های فراوان ناشی از این تغییر اقلیم را یکی از مهمترین چالش های افغانستان برشمرد که سالانه بیش از 1.5 میلیارد دلار خسارت برای آن کشور به دنبال دارد.

وی با اعلام آمادگی افغانستان برای آغاز مطالعه و بررسی علت خشک شدن هامون و همچنین چگونگی احیاء و برگشت آن به شرایط گذشته، تاکید کرد: البته در این مسیر، بهره گیری از تجارب نهادهای بین المللی و ظرفیت سازمان های مردم نهاد ضروری است.

رییس جمهور افغانستان اظهار کرد: لازم است تیمی تخصصی به صورت مشترک از دو کشور، برنامه ای جداگانه از سلسه اقداماتی که دو کشور ایران و افغانستان باید به صورت ضرب العجلی برای جلوگیری از تخریب بیشتر تالاب های بین المللی هامون انجام بدهند را تهیه و تدوین و به دو کشور ارایه کنند.

وی تحقیق در مورد گونه های گیاهی و جانوری منطقه و نحوه حفاظت از آن ها، همچنین تهیه نقشه راه نجات هامون با تکیه بر برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت به منظور انسجام بهتر فعالیت های دو کشور را از دیگر اقداماتی برشمرد که باید توسط این کارگروه تخصصی صورت گیرد.

رییس جمهور افغانستان گفت: این کشور در تلاش است تا با ایجاد ظرفیت های لازم به منظور حفاظت از محیط زیست افغانستان، با تهدید حال حاضر در این زمینه مقابله کند.

*** تشکیل کارگروه مشترک برای پیگیری معضلات محیط زیستی مشترک

بنابراین گزارش، همکاری در خصوص حفاظت از گونه در معرض تهدید هوبره در استان ' فراح ' و بهره گیری از تجارب ایران در احیاء و حفاظت از زیستگاه های تخریب شده منطقه هرات در نتیجه توسعه نادرست کشاورزی از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار بود.

همچنین در پایان این دیدار مقرر شد، به منظور تسریع در روند مبادله اطلاعات، کارگروه مشترکی با مشارکت سازمان های بین المللی و سازمان های مردم نهاد و مسئولان محیط زیست دو کشور تشکیل و مسایل مطرح شده را تا رسیدن به نتیجه دنبال کنند.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار سیستان و بلوچستان، رییس مرکز امور بین الملل سازمان حفاظت محیط زیست، سفیر ایران در افغانستان و سفیر افغانستان در تهران نیز در این دیدار حضور داشتند.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین