|
|
امروز: دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۸
کد خبر: ۴۳۵۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
هدف عراق از حملات به ایران به تصاحب حاکمیت اروندرود و محاصره ایران در خشکی و زمین بود تا ایران نتواند از طریق خلیج فارس به صادرات نفت خود بپردازد.
یک عضو اسپانیایی کاروان بین المللی راهیان نور که برای نخستین بار در اواخر اسفند ماه گذشته در مناطق عملیاتی دفاع مقدس حضور یافت، مشاهدات خود از این سفر معنوی را منتشر کرد.

 آنچه در ادامه می آید، برگردان مقاله خانم زهیدا ممبرادو بسون است که با عنوان ایران یاد شهدای خود در جنگ تحمیلی را گرامی می دارد؛ 20 مارس (29 اسفند) در روزنامه ال موندو یکی از پرتیراژترین و پرمخاطب ترین روزنامه های اسپانیایی به چاپ رسیده است.

هرچند که ایران از چند ماه قبل در حال نبرد با داعش در عراق است ولی 35 سال پیش، این همسایه عرب، از زمین، دریا و آسمان به جمهوری اسلامی حمله کرد و منجر به جنگی خونین شد که هشت سال به طول انجامید و حدود یک میلیون نفر در آن کشته شدند.

ضربه ای که جنگ مذکور به جامعه ایران وارد کرد ویرانگر بود و در ایران نسبت به کشته شدگان که آنها را شهید راه وطن و اسلام می دانند احترام گذاشته شده و یاد آنها را گرامی می دارند.

از زمان پایان جنگ، ایران هر ساله در این ایام چندین مراسم مذهبی در شهرهای مهم مرزی با عراق که متحمل بیش ترین حملات از سوی بغداد شدند، برگزار می کند.

هدف عراق از حملات به ایران به تصاحب حاکمیت اروندرود و محاصره ایران در خشکی و زمین بود تا ایران نتواند از طریق خلیج فارس به صادرات نفت خود بپردازد.

یکی از این مناطق که از سوی ایرانیان مقدس قلمداد می شود، شلمچه است که در مرز با عراق قرار دارد و امروزه نماد از خودگذشتگی میلیون ها مرد جوان و نوجوان ایرانی است که داوطلبانه جان خود را فدای وطن کردند.

یک فرمانده سپاه پاسداران که تمام جنگ را در جبهه بود در جمع خبرنگاران می گوید: جنگ بر ما تحمیل شد و ما مجبور به دفاع از خود شدیم. حضرت امام خمینی(ره) به همه مردم ایران فرمان داد که به مردمی که از کشور دفاع می کنند، بپیوندند و مردم به طور گسترده به این درخواست جواب داده و ما برای سرزمین خود جنگیدیم و عراق را مجبور به عقب نشینی کردیم.

در حالی که صدام حسین با سلاح های شیمیایی به ما حمله می کرد، غرب به این مسأله توجهی نشان نداد و امروزه سازمان ملل هنوز عراق را به دلیل این اعمال محکوم نکرده است.

در جلوی مسجدی که نماز برای شهدا برگزار می شود، یک گروه دانشجویان جوان از اتوبوس پیاده می شوند و یک توده سیاه نامنظم تشکیل می دهند که در صفوفی منظم به راهپیمایی زیارتی که هر ساله ایرانیان بسیاری از این مکان انجام می دهند، می پردازند.

تنها در سه ماه، بیش از چهار میلیون نفر از این مناطق آسیب دیده در جنگ دیدن کرده ا ند. آمنه یک دانشجوی حقوق که یکی از مسافران است می گوید: ما به اینجا آمدیم تا برای آنهایی که جان خود را برای دفاع از ایران فدا کردند، دعا کنیم و به یادشان باشیم. ما مدیون آنها هستیم. آرزوی من این است که یک روز همانند آنها به کشورم خدمت کنم. آنها افراد بسیار خوبی بودند که دلیرانه جنگیدند.

در کنار وی یک بسیجی توضیح می دهد که از اصفهان به شلمچه آمده تا نسبت به گذشتگان خود که برای یک ایران امن جنگیدند، ادای احترام کند.

در این باره فرمانده سپاه پاسداران که قبلاً صحبت کرده بود، می گوید: در طول جنگ و به ویژه در پایان آن، ایران تکنولوژی جنگی خود را کامل و ارتشی که در زمان انقلاب تضعیف شده بود را تسلیح کرد. ایران امروز یک کشور کاملا امن است که قادر به دفاع از خود است و اگر یک زمانی ، رژیم اسراییل تصمیم بگیرد به ما حمله کند، بلافاصله پاسخ خواهیم داد.

جنگ، ایرانی ها را متحد کرد و احساسات مردمی که برای نجات انقلاب می جنگیدند را برانگیخت.

فرمانده ادامه می دهد: فقط سوریه و لیبی به ما کمک کردند، در حالی که جامعه بین المللی سکوت کرده بود. ما از آن درس گرفتیم و دانستیم که چگونه از خود دفاع کنیم.

وی می افزاید: غرب پس از پایان جنگ و ناامید از پاسخی که ایران به حملات صدامی که نتوانست به مقصود خود برسد داد، شروع به استفاده از بهانه هسته ای برای در محاصره قرار دادن کشور کرد.

از آن پس، ایران متحمل تحریم های شدید شد و به دشمن غربی که در طول چند سال، جمهوری اسلامی را متهم به نقشه کشی برای دستیابی به بمب اتمی کرده بود، تبدیل شد.

در چند کیلومتری شلمچه، شهر آبادان واقع است. شهر جنگ زده دیگری که در این روزهای نوروزی همچنین مراسم ویژه ای را به یاد شهدای خود برگزار می کند.

شلمچه و آبادان متعلق به استان خوزستان هستند که منطقه ای غنی از ذخایر نفت و گاز است. در مجموع 350 تانک عراقی به این شهر حمله کرده و چهار هزار و 200 نفر به شهادت رسیدند. منحصر به فرد بودن این مکان در اروندرود نهفته است که از هر دو کشور عبور می کند و عراق سعی در تصاحب آن داشت.

در نزدیکی مرز ایران، یک رزمنده پیشکسوت جنگ به عده کوچکی از مخاطبان، حادثه تلخ جنگ را توضیح می دهد و اینکه چگونه 3 هزار غواص ایرانی بدون وقفه کار کردند تا پلی را برای مرتبط کردن دو طرف رودخانه بسازند و نیروها با سهولت بیش تری به خاک عراق وارد شوند.

عواقب فیزیکی حملات شیمیایی که با گاز اعصاب و گاز خردل افزون بر دیگر عوامل شیمیایی انجام گرفت، هنوز در بسیاری از جانبازان دوران جنگ وجود دارد. این جنگ تحمیلی باعث تقویت نظام جدید شد و نیروهای مسلح بسیار قدرتمندی را پرورش داد.



منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین