کد خبر: ۴۳۰۵۰
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
رسانه های غربی نامه اخیر حسن روحانی، رییس جمهوری ایران به روسای کشورهای گروه 1+5 را «دیپلماسی دیجیتال نامتعارف » توصیف کردند که با هدف شکستن بن بست گفت و گوها انجام شده است.
نامه ی روز پنجشنبه حسن روحانی، رییس جمهوری کشورمان، به روسای کشورهای گروه 1+5 و گفت و گوی تلفنی عصر دیروز وی با نخست وزیر انگلیس و روسای جمهوری روسیه، فرانسه و چین در کنار اخبار مربوط به مذاکرات هسته ای فشرده ایران وغرب در صدر اخبار و تحلیل های رسانه های خارجی قرار گرفته است.

روزنامه های لس آنجلس تایمز، نیویورک تایمز، هیل، واشنگتن پست، تلگراف، آیریش تایمز و وبگاه های تحلیلی خبری المانیتور و میدل ایست آی برخی از مهم ترین رسانه هایی هستند که علاوه بر درج این خبر ،به گمانه زنی در این مورد پرداختند. برخی از وبگاه های تحلیلی خبری، ارسال نامه از سوی روحانی را دیپلماسی دیجیتال نامتعارف توصیف کرده اند و متن پست های وی در توییتر را در این خصوص درج کرده اند.

وبگاه روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز دراین باره نوشت:روحانی در این نامه که متن کامل آن منتشر نشده است، علاوه بر مذاکرات هسته ای درباره حمله اخیر عربستان سعودی به یمن نیز سخن گفته است. وی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر این اقدام را محکوم و تصریح کرده است که حمله عربستان فقط بحران را در کشوری که درگیر یک جنگ داخلی چند جانبه است، وخیم تر می کند. روحانی به اینکه شاید مناقشه یمن مانعی بر سر راه توافق هسته ای ایجاد کند، اشاره ای نکرده است و برعکس صراحتا گفته است که گفت وگوهای هسته ای می تواند به توافق منتهی شود.

این روزنامه آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد: روحانی که دیروز با روسای جمهوری فرانسه، انگلیس و روسیه تلفنی صحبت کرده در توییتر خود تلویحا اشاره کرده است که این دو کشور بر ایران فشار وارد می کنند تا در مذاکرات امتیاز واگذار کند و یادآور شده است که وی به پاریس و لندن گفته است که به جای اعمال فشار و مخالفت، باید خود را برای همکاری های آتی آماده کنند. روحانی همچنین در توییتر بار دیگر حرف اصلی ایران در مذاکرات را تکرار کرده است که لغو تمامی تحریم های ناعادلانه اقدام اصلی برای دستیابی به توافق است.

لس آنجلس تایمز یادآور شد که مقامات کاخ سفید از هرگونه اظهار نظر درباره نامه روحانی خودداری کرده اند.

نشریه هیل، رسانه رسمی کنگره آمریکا نیز در این خصوص نوشت: اکنون که مهلت تعیین شده برای دستیابی به توافق هسته ای رو به پایان است، روحانی، رییس جمهوری ایران با ارسال نامه ای، مستقیما اوباما را مخاطب قرار داده و به روسای پنج کشور دیگر حاضر در مذاکرات نیز نامه نوشته است. به رغم ابراز امیدواری مقامات تیم اوباما مبنی بر احتمال دستیابی به توافق تا پایان ماه مارس (12 فرودین ماه) هنوز هم موانع بزرگی باقی مانده است. از سوی دیگر، این نگرانی نیز وجود دارد که منازعه یمن مشکلات کنونی را تشدید کند. آمریکا از حملات هوایی عربستان به یمن به لحاظ لجستیکی و اطلاعاتی حمایت می کند.

روزنامه ایرلندی آیریش تایمز ارسال نامه از سوی روحانی را تلاشی علنی برای شکستن بن بست بین تهران و قدرت های جهانی دانست و افزود: روحانی در حساب توییتر خود گفت و گوی تلفنی با روسای جمهوری فرانسه، انگلیس، چین و روسیه را تایید کرده است. اولاند در این تماس مستقیم کم سابقه بین تهران و پاریس، گفته است که ایران حق دارد از انر‍ژی هسته ای صلح آمیز برخوردار باشد و در عین حال بر لزوم برقراری تدابیر راستی آزمایی طولانی، جدی و محکم نیز تاکید کرده است.

آیریش تایمز با اشاره به نگرانی مبنی بر تاثیر منفی حمله عربستان به شیعیان یمن بر مذاکرات هسته ای جاری، یادآور شد: این درگیری قبل از گفت و گوهای دوجانبه جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران آغاز شد اما یک مقام عالی رتبه آمریکایی گفته است که این مسئله هیچ تاثیری بر مذاکرات هسته ای نداشته است.

شبکه خبری سی بی اس نیوز به نقل از سخنگوی دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، درباره محتوای گفت و گوهای روحانی و کامرون نوشت:

کامرون بر لزوم انعطاف پذیری ایران بر سر مسائل اصلی برای دستیابی به توافق تاکید کرد. روحانی و کامرون درباره ضرورت حصول اطمینان از اینکه القاعده (تروریست های تکفیری داعش در عراق و سوریه) نتوانند از وخامت اوضاع سیاسی در یمن برای تحکیم جایگاه خود در این کشور بهره برداری کنند، گفت وگو کردند.

به نوشته سی بی اس، کامرون بهترین راه برای تحقق این هدف را حمایت از منصور هادی، رییس جمهوری مخلوع یمن دانسته و تاکید کرده است که سایر کشورها نباید از حوثی ها حمایت کنند و یادآور شد که در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، فقط عمان است که از حمله هوایی عربستان به یمن حمایت نکرده است.

کشورهای قطر، امارات عربی متحده، عربستان سعودی، عمان، کویت و بحرین عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین