کد خبر: ۴۳
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۴
یک دندانپزشک گفت: پرکردگی‌ها وقتی از جای خود خارج می‌شوند که از ابتدا طراحی درستی نداشته‌اند یا اینکه طی زمان به دلیل عود پوسیدگی یا حجم زیاد یا فشارهای نامتعارف از نسج دندان جدا شده و کارایی خود را از دست داده باشند.
به نقل از فارس، مصطفی فاطمی اظهار داشت: افراد در مواجهه با افتادن پر کردگی دندان باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی گفت: هر گونه تأخیر یا مسامحه حتی در کوتاه مدت هم می‌تواند به از دست دادن دندان منجر ‌شود که در حالت عادی احتمال حفظ کردن آن وجود داشته است زیرا بافت‌های دندانی زیر پر کردگی‌ها نسبت به گسترش پوسیدگی حساس‌ترند.

این دندانپزشک تصریح کرد: به طور معمول توقع می‌رود که یک پر کردگی بتواند زمان طولانی و قابل قبولی را در دهان سپری کند اما بحث از دست دادن پر کردگی‌ها نیز مسئله دور از ذهنی نیست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: بسیار پیش می‌آید که بیماران از پر کردگی‌هایی نام می‌برند که بیش از 10 سال است که در دهان قرار دارد و از این شاکی هستند که پر کردگی‌های جدیدشان در فاصله زمانی کوتاه‌تری از بین رفته‌اند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی بیان داشت: یکی از مهمترین دلایل حفظ پر کردگی داخل دهان جدا از تمام مسائل تکنیکی اعم از انتخاب ماده، تراش حفره و کاربری درست مواد، حجم پر کردگی است.

وی افزود: بسیار پیش می‌آید که یک پر کردگی کوچک داخل دهان بیمار، عمری در حد 20 سال داشته باشد اما همین پر کردگی وقتی به سطوح دیگر دندان گسترش می‌یابد عمر مفید آن حتی در بهترین حالت هم گاهی تا به یک سوم حالت قبل کاهش پیدا می‌کند.

فاطمی ابراز داشت: پر کردگی‌ها وقتی از جای خود خارج می‌شوند که از ابتدا طراحی درستی نداشته‌اند یا اینکه طی زمان به دلیل عود پوسیدگی یا حجم زیاد یا فشارهای نامتعارف از نسج دندان جدا شده و کارایی خود را از دست داده باشند.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی افزود: گاهی نیز پیش می‌آید  دندانی که علاوه بر درمان ریشه به روکش نیز نیاز داشته است به هر دلیلی اعم از پیگیری نکردن بیمار یا مسائل اقتصادی، روکش نشده و به دلیل ضعف ساختاری دچار شکستگی شده باشد.

فاطمی افزود: به طور معمول توقع می‌رود هر چه حجم پر کردگی نسبت به دندان کمتر باشد عمر بیشتری را طی کند.

این دندانپزشک ادامه داد: برای جلوگیری از تخریب ناگهانی پر کردگی جدا از رعایت بهداشت دهان، توجه به نکاتی مانند تغییر رنگ لبه‌های پر کردگی، ایجاد گیر غذایی، پاره شدن نخ دندان و امثالهم می‌تواند نشانه‌های شروع فرایند تخریب پر کردگی و خارج شدن بعدی آن باشد.

فاطمی به افراد توصیه کرد: مراجعه منظم برای معاینه توسط دندانپزشک می‌تواند از عوارض بعدی مانند پوسیدگی‌های وسیع برگشت‌ناپذیر جلوگیری کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین