|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۷
کد خبر: ۴۲۸۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۶
روزنامه تایمز روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: درحالی که مقامات آمریکایی رژیم صهیونیستی را به جاسوسی علیه این کشور متهم می کنند، روابط میان واشنگتن و رژیم صهیونیستی نزدیکترین متحدش در خاورمیانه، به پایین تر حد خود طی یک دهه گذشته رسیده است.
تایمز نوشت: مقامات آمریکایی مدعی هستند که رژیم صهیونیستی قصد داشته است اطلاعات طبقه بندی شده (سری) مربوط به مذاکرات هسته ای با ایران را در اختیار نمایندگان حزب جمهوری خواه که هم اینک کنترل کنگره آمریکا را در اختیار دارند، قرار دهد.

این روزنامه نوشت: کاخ سفید می گوید از اقدام اسراییل خشمگین است چرا که اسراییل به دنبال آن بوده است که با دادن اطلاعات مربوط به جزییات طبقه بندی شده از مذاکرات هسته ای با ایران به اعضای جمهوری خواه، آنان را به مخالفت با توافقی که با حمایت باراک اوباما و با هدف متوقف کردن ایران برای رسیدن به سلاح هسته ای طراحی شده است، ترغیب سازد.

این روزنامه ادامه داد: در حالی که اوباما رییس جمهوری آمریکا امیدوار است توافق هسته ای با ایران را به عنوان میراثی ارزشمند از سیاست خارجی اش باقی بگذارد، اما اسرائیل وی را به خامی متهم نموده و معتقد است که ایران هر توافقی با جامعه جهانی را نقض خواهد کرد.

تایمز ادامه داد: گزارش ها حاکی است که جاسوسی اسرائیل از زمانی آغاز شد که آمریکا در سال 2012 میلادی گفت وگوهای خود را با ایران بدون اطلاع اسرائیل آغاز کرد.

این روزنامه نوشت: یک مقام آمریکایی در مرکز ارتباطات آمریکا - اسرائیل با بیان اینکه در گذشته این دو، نگرانی های خود را در خصوص موضوعات بین الملل با یکدیگر مطرح می کردند، تصریح کرد که این اقدام باعث می شد تا اسرائیل بتواند نگرانی های خود را نسبت به ایران ابراز کرده و در مقابل ایالات متحده آنها را مطمئن سازد.

وی افزود، اما اکنون دو طرف تلاش می کنند تا از یکدیگر سبقت گرفته در حالی که راهشان جدا شده است.

به نوشته تایمز، جزئیات اطلاعات مربوط به جاسوسی رژیم صهیونیستی ، زمانی فاش شد که احتمال رسیدن به یک توافق میان ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک، که به موجب آن قرار است در ازاء کاهش برنامه های هسته ای ایران، کشورهای غربی تحریم ها علیه ایران را کاهش دهند، بیشتر شده است.

تایمز افزود: با این حال دفتر نخست وزیری و وزیر دفاع رژیم صهیونیستی این اتهامات را رد کردند.

این روزنامه ادامه داد: 'موشه یالون'، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی با بیان اینکه جریاناتی قصد بر هم زدن روابط واشنگتن و تل آویو را دارند، اظهار داشت: هیچ راهی وجود نداشته و ندارد که اسرائیل از آمریکاییها جاسوسی کند. این اقدام توسط هر دولت اسرائیلی ممنوع تلقی می شود.

تایمز افزود: یک مقام سابق آمریکایی و آگاه از مذاکرات هسته ای ایران و ایالات متحده با بیان اینکه 'جاسوسی رژیم صهیونیستی اقدامی بی سابقه نبوده و آمریکایی ها نیز این سازوکار را از اسرائیل آموخته اند'، افزود: این اتفاقات حتی میان دو دوست هم رخ می دهد.

به نوشته تایمز این نخستین بار پس از سال 1992 میلادی است که سطح روابط دیپلماتیک دو کشور به پایین ترین سطح خود رسیده است.

این روزنامه می افزاید: پیشتر در سال 1992 میلادی نیز همزمان با مخالفت رییس جمهوری آمریکا با شهرک سازی اسراییلی ها در کرانه باختری رود اردن سطح روابط دیپلماتیک آنها به شدت کاهش یافته بود.

تایمز نوشت: سفر اخیر 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا جهت ترغیب جمهوری خواهان به رد هرگونه توافق هسته ای با ایران که این اقدام بدون هماهنگی با کاخ سفید صورت گرفت، روابط واشنگتن و تل آویو را رو به وخامت کشاند.

این روزنامه ادامه داد: اظهارات اخیر نتانیاهو پیش از انتخابات در خصوص 'عدم به رسمیت شناختن سرزمین فلسطین' و بدنبال آن عرب تبارهای ساکن اسرائیل را متهم نمود که به صندوق های رای سرازیر شده اند، بیش از پیش بر طبل سردی روابط واشنگتن و تل آویو کوبیده است.

تایمز افزود: شعله این اختلافات با سخنان روز گذشته (سه شنبه) باراک اوباما شدت گرفت که وی گفت: 'سیاست آمریکا و اسرائیل در خصوص فلسطین تفاوت جدی دارد'.

به نوشته این روزنامه گرچه اوباما در خصوص جاسوسی رژیم صهیونیستی علیه کشورش اظهار نظر نکرده است ، اما اختلاف نظر بر سر به رسمیت شناختن فلسطین از مهمترین اختلافات میان واشنگتن و تل آویو به حساب می آید.

این روزنامه در پایان نوشت: مفسرین سیاسی در آمریکا معتقد هستند که رسیدن به چارچوب توافق هسته ای برای نیل به توافق جامع تر طی دو هفته آتی میان ایران و گروه پنج به علاوه یک ، امکان پذیر می باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین