|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۷
کد خبر: ۴۲۳۴۹
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
میوه شب عید از قبیل پرتقال تامسون که به قمیت 30 تا 40 هزار ریال در شهر آستارای ایران به فروش می رسد ، هم اکنون در شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان به قیمت 100 تا 120 هزار ریال به فروش می رسد.
مردم مناطق جنوبی جمهوری آذربایجان برای تامین مایحتاج خود در عید نوروز با استفاده از تسهیلات حذف روادید به ایران روی آورده اند و با خرید اقلام مورد نیاز ، نوروز باستانی پیش رو را با میوه ها و آجیل ایرانی جشن می گیرند.

گرانی میوه و برخی اقلام پرمصرف در آستانه سال جدید در جمهوری آذربایجان، موجب شده که شهروندان این کشور به ویژه آنهایی که در شهرهای آستارا ، لنکران ، ماساللی ، جلیل آباد ، یاردیملی ، لریک و سلیان ساکن هستند؛ به منظور تامین مایحتاج خود با گذر از دروازه مرزی آستارا به کشورمان وارد شده و پس از تامین این اقلام و کالاهای مورد نیاز خود به کشورشان مراجعت کنند.

در روزهای اخیر و با نزدیک شدن به عید باستانی نوروز تعداد کثیری از اتباع جمهوری آذربایجان با گذر از مرز زمینی آستارا و با حضور در شهرهای آستارا و اردبیل، اقدام به خرید انبوه کالاهای مصرفی مورد نیاز شب عید خود از قبیل انواع میوه ، خشکبار ، آجیل و سایر کالاهای مصرفی روزمره می کنند.

این روزها بازار خرید و فروش اقلام مورد نیاز اتباع جمهوری آذریابجان در شهر آستارای ایران نیز رونق گرفته و تامین مایحتاج مورد نیاز آذری ها به خصوص میوه و آجیل به دغدغه اصلی بازاریان این شهرستان تبدیل شده است.

گفتگوی حضوری خبرنگار ایرنا با تعدادی از اتباع جمهوری آذربایجان در مرز آستارا نشان می دهد که قیمت اقلام و کالاهای مصرفی از قبیل میوه و خشکبار در ایران و جمهوری آذربایجان گاهی تا چهار برابر تفاوت دارد به طوری که قیمت برخی کالاها در این کشور همسایه 200 تا 400 درصد بیشتر از نرخ های فروش در ایران است.

میوه شب عید از قبیل پرتقال تامسون که به قمیت 30 تا 40 هزار ریال در شهر آستارای ایران به فروش می رسد ، هم اکنون در شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان به قیمت 100 تا 120 هزار ریال به فروش می رسد.

هم اکنون محوطه پایانه مسافری شهرستان آستارا مملو از اقلامی از جمله انواع میوه ها ، محصولات جالیزی همچون کلم ، خیار ، گوجه فرنگی و هویج است که اتباع آذری برای انتقال به آن سوی مرز خریداری کرده و منتظر نوبت خود برای انتقال به آن سوی مرز هستند.

یکی از شهروندان جمهوری آذربایجان که از مرز زمینی آستارا وارد ایران شده و در حال انتقال میوه و مایحتاج خریداری شده خود به آن سوی مرز بود، به خبرنگار ایرنا گفت: بسیار خوشحالیم که این مرز باز شده و دولت ایران با حذف مرحله اخذ روداید ، تسهیلاتی را برای ما به وجود آورده است.

ناطق رحیملی ایران را کشوری با نعمات فراوان و سرزمین محبت خواند و افزود: ما مرزنشینان جمهوری آذربایجان بدون تسهیلاتی که ایران در زمینه عبور و مرور مرزی ایجاد کرده، زندگی سختی خواهیم داشت.

یک زن آذری نیز  گفت: ما تسهیلات عبور و مرور آسان در مرز آستارا را ارج می نهیم و خوشحالیم که سال جدید را با تامین مواد غذایی و سایر مایحتاج خود از خاک جمهوری اسلامی ایران آغاز خواهیم کرد.

سکینه حیدراوا افزود: از اینکه در کشور همسایه ایران براحتی می توانم اقدام به خرید و فروش و تامین مایحتاج خود کنم ، خرسند و شکرگزار خدمات دولت و ملت ایران هستم.

افت ارزش مانات پول ملی جمهوری آذربایجان تا 40 درصد و افزایش قیمت برخی از اجناس و مواد غذایی مورد نیاز مردم در روزهای اخیر در جمهوری آذربایجان، سبب شده که مبادی گمرکی این کشور در دو مرز آستارا و بیله سوار به مرزهای تامین مایحتاج عمومی مردم این کشور تبدیل شود.

روزانه حدود دو هزار و 500 نفر از اتباع آذری با گذر از دروازه مرزی آستارا وارد کشورمان شده و به تامین مایحتاج و اقلام مورد نیاز خود می پردازند.

جمهوری آذربایجان کشوری در منطقه جغرافیایی قفقاز و در ساحل غربی دریای خزر واقع شده و پایتخت، آن شهر باکو است.

جمهوری خودمختار نخجوان که از خاک اصلی جمهوری آذربایجان جدا مانده ، واحد فدرال این کشور محسوب می شود.

نوع حکومت جمهوری آذربایجان ، جمهوری پارلمانی چند حزبی با یک مجلس قانونگذاری بوده و از سال ۲۰۰۱ میلادی به عضویت شورای اروپا درآمده است.

بیشتر جمعیت هشت میلیون نفری جمهوری آذربایجان را مسلمانان شیعه تشکیل می دهند و آیین های نوروزی ، پر رنگ تر از سایر کشورهای حوزه فرهنگی نوروز ، در این کشور برگزار می شود.

زبان رسمی جمهوری آذربایجان که در روز ۳۰ اوت ۱۹۹۱ اعلام استقلال کرد، ترکی آذربایجانی می باشد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین