کد خبر: ۴۱۷۴۹
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۲
دستگاه استخوان یاب و جسد یاب با همکاری و حمایت کمیته جستجوی مفقودان و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان توسط شرکت آریا فنون کومش طراحی و ساخته شد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه سمنان، مجری طرح ساخت دستگاه استخوان یاب و جسد یاب اظهار داشت: این دستگاه باهدف بالا رفتن بازدهی تفحص در مناطق جنگی طراحی و ساخته‌شده و نمونه مشابه داخلی و خارجی ندارد و برای اولین بار است که دستگاهی با این قابلیت‌ها عرضه می‌شود.

محمد پازوکی طرودی افزود: این دستگاه قابلیت شناسایی استخوان‌های شهدای شیمیایی شده در زمان جنگ، استخوان‌های شهدای غواص در آب‌ها و باتلاق‌ها، استخوان‌های مفقودشده شهدا در خاک، استخوان دوره‌های مختلف تاریخی در بخش باستان‌شناسی و استخوان‌های عادی دفن شده در خاک (قبرستان عمومی) را به تفکیک دارد.

وی بابیان اینکه، دستگاه مربوطه مجهز به رادار برای تعیین محل دقیق استخوان و جسد است و تمامی جهات را جستجو می‌کند تا محیطی سه‌بعدی را مورد کاوش قرار دهد افزود: این دستگاه به دلیل وزن کم و طراحی ارگونومیک از قابلیت حمل آسان برخوردار است.

پازوکی طرودی بابیان اینکه میزان عمق و شعاع جستجوی این دستگاه بدون محدودیت است و حداقل وزن قابل‌تشخیص توسط این دستگاه یک گرم و حداکثر نامحدود است، گفت: وزن، شعاع و عمق نیز توسط این دستگاه قابل تنظیم است.

به گفته پازوکی، این دستگاه قابلیت کار در زمین‌های مختلف و تنظیم جهت از بین بردن آلودگی‌های محیط از ذرات ریز استخوان را دارا است و می‌تواند موقعیت محل جستجو را ذخیره و مختصات جغرافیایی آن را ثبت کند.

مجری طرح تصریح کرد: در صورت وجود دستگاه‌های الکترونیکی مانند موبایل، رادیو و غیره و همچنین دکل‌های فشارقوی اطراف دستگاه استخوان یاب و جسد یاب هیچ‌گونه اختلال و نویزی در عملکرد دستگاه ایجاد نمی‌شود.

به گفته پازوکی، این دستگاه نخستین تست میدانی خود را در آذرماه 93 در منطقه طلاییه انجام داد و بقایای پیکر مطهر یکی از شهدای هشت سال دفاع مقدس در این تست یافت شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این دستگاه در تفحص پیکر مطهر شهدا، سازمان هلال‌احمر و صلیب سرخ، اداره آگاهی، سازمان میراث فرهنگی و سایر سازمان‌های نظامی، انتظامی و امنیتی کاربرد دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین