|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۵
کد خبر: ۴۱۶۴۲
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۵
جهانگیریان با بیان اینکه موافقتنامه با کشور پرتغال به امضا رسیده است، گفت: برای اولین بار پرواز مستقیم ایران - پرتغال برقرار می‌شود.
نشست خبری سفرهای نوروزی امروز با حضور 4 معاون وزیر راه و شهرسازی، در بخش‌های گوناگون حمل و نقلی اعم از هوایی، ریلی، آبی و جاده‌ای برگزار شد.

در این نسشت رئیس سازمان هواپیمایی، مدیرعامل راه‌آهن، رییس سازمان بنادر و دریانوردی و رییس سازمان راهداری پاسخگوی سوالات خبرنگاران بودند.

60 درصد تاخیرهای پرواز به دلایل فنی است

در این مراسم حمیدرضا جهانگیریان، رئیس سازمان هواپیمایی با ارائه گزارشی از عملکرد 11 ماهه سازمان هواپیمایی کشوری اظهار داشت: امسال در  11 ماه 17 میلیون مسافر داخلی و 10 میلیون در مسیرهای بین‌المللی و حج اعزام و پذیرش شدند.

وی افزود: همچنین در سال جاری پروازهای جدید بین‌المللی راه‌اندازی شد و ایر‌لاین‌های آلمانی، اتریش و ایتالیا فعال شدند.

جهانگیریان با بیان اینکه موافقتنامه با کشور پرتغال به امضا رسیده است، گفت: برای اولین بار پرواز مستقیم ایران - پرتغال برقرار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای ایام نوروز مجوزهای پروازی را سازمان هواپیمایی کشوری صادر می‌کند، گفت: ایرلاین‌ها تقاضای دریافت مجوز پروازی می‌کنند و متناسب با ناوگان و زمان و مجوزهای فرودگاهی پروازها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: برای تاریخ‌های 20 اسفند ماه تا 15 فروردین 94 بخش عمده مجوزها برنامه‌ای است ضمن آنکه مجوزهای پروازهای فوق‌العاده نیز صادر می‌کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی گفت: امسال نسبت به نوروز سال گذشته 4 درصد افزایش در بخش مجوز پروازهای برنامه‌ای داخلی و 7 درصد افزایش در بخش مجوز پروازهای برنامه‌ای بین‌المللی داشته‌ایم.

جهانگیریان افزود:‌همچنین برای نوروز امسال 2 هزار و 350 مجوز پرواز فوق‌العاده برای شرکت‌های داخلی صادر شد که نسبت به سال گذشته 65 درصد رشد داشت.

وی درباره پروازهای بین‌المللی شرکت‌های داخلی گفت: نوروز امسال 1900 مجوز پرواز خارجی برای شرکت‌های داخلی صادر شد که نسبت به سال قبل 22 درصد رشد داشت.

رئیس سازمان هواپیمایی بیان کرد: امسال اعطای مجوز پرواز به ایرلاین‌های خارجی 8 درصد کاهش داشت و به 2 هزار و 833 مجوز رسید.

جهانگیریان تاکید کرد: کل پروازهای نوروزی امسال شامل برنامه‌ای و فوق‌العاده نسبت به سال گذشته 7 درصد رشد داشته است.

وی یادآور شد: سال گذشته 2 میلیون و 800 هزار مسافر در نوروز جابجا شد که امسال به بیش از 3 میلیون مسافر خواهد رسید.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تعیین تکلیف پروازهای چارتری توضیح داد: موضوع پرواز چارتری امری اجتناب‌ناپذیر است؛ ایران مناطق گردشگری خاصی دارد که بسیاری از مردم مایل هستند در قالب تور به این مناطق سفر کنند.

رئیس سازمان هواپیمایی افزود: تا پیش از این چارتر ضوابط خاصی نداشت و بخشنامه‌های متفاوتی در این باره به ایرلاین‌ها ابلاغ می‌شد اما در آئین‌نامه جدید تاسیس ایرلاین‌ها به موضوع چارتر دقیقا اشاره شده است که این مورد به تصویب رسید و ابلاغ شد.

جهانگیریان تاکید کرد: شرکت‌های هواپیمایی نمی‌توانند بیش از 15 درصد ظرفیت خود را به چارتر اختصاص دهند و اگر ایرلاینی بیش از این رقم را به چارتر اختصاص دهد، ایرلاین چارتری خواهد بود و باید از آئین‌نامه چارتری تبعیت کند.

وی بیان کرد: در آیئن‌نامه جدید تاسیس ایرلاین‌ها باید مشخص شود که ایرلاین می‌خواهد برنامه‌ای باشد یا چارتری.

رئیس سازمان هواپیمایی افزود:‌ایرلاین‌های موجود شش ماه مهلت داده‌ایم که خود را با آئین‌نامه جدید مطابقت بدهند و میزان پروازهای برنامه‌ای و چارتری خود را مشخص کنند.

جهانگیریان بیان کرد: البته برخی ایرلاین‌ها نظیر ایران‌ایر و ماهان کمتر از 10 درصد پرواز چارتری دارند اما به هر حال باید همه ایرلاین‌ها در این باره تعیین تکلیف شوند.

وی افزود: ایرلاین‌ها در حال برنامه‌ریزی هستند تا تصمیم بگیرند که می‌خواهند ایرلاین برنامه‌ای باشند یا چارتری و از آن پ1س از قوانین خاص خود تبعیت کنند.

رئیس سازمان هواپیمایی افزود: شرکت‌های هواپیمایی که فعلا قصد چارتر کردن پروازهای خود را دارند تا 6 ماه آینده از سازمان هواپیمایی مجوز می‌گیرند البته هنوز هیچ ایرلاینی برای چارتر کردن پرواز خود به ما مراجعه نکرده است.

وی همچنین درباره تاخیرات پروازی توضیح داد: کشور آمریکا به عنوان توسعه‌یافته در بخش حمل و نقل آمار تاخیرات پروازی خود را از سال‌های 2005 میلادی تا 2014 روی سایت وزارت حمل و نقل خود درج کرده است به عنوان مثال در سال 2014، 21.3 درصد پروازها در آمریکا تاخیر داشته است.

جهانگیریان اضافه کرد: متوسط پروازهای تاخیری ما امسال 30 تا 35 درصد بود و عمده دلیل آن به دلیل محدودیت‌های هوانوردی و شرایط جوی بود.

وی افزود: یک هواپیما تا 6 میلیون قطعه دارد و  اگر یک قطعه هم با مشکل برخورد کند از پرواز ممانعت می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر 20 درصد تاخیرات پروازی به دلیل شرایط آب و هوایی و 60 درصد تاخیرات پروازی ما به دلیل مشکلات فنی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: هیچ فشاری به ایرلاین‌ها نمی‌آوریم که به علت نقص فنی حتما پرواز کنند زیرا این مورد ایمنی را خطر می‌اندازد.

وی با تاکید بر این که حمل و نقل هوایی 3 درصد حمل و نقل کشور را دارد گفت: هر جا عرضه کمتر از تقاضا باشد بازار سیاه رخ می‌دهد و در این باره اهرم‌ها نظارتی باید به دقت وارد شوند.

جهانگیریان گفت: در ایام پیک نظیر نوروز میزان تقاضا 5 برابر عرضه است و تنها به یک پنجم تقاضاها پاسخ داده می‌شود.

وی همچنین درباره پرواز هواپیمای آنتونف توضیح داد: فقط آنتونف 140 که اخیرا در حوالی مهرآباد سانحه داد مجوز پرواز ندارد و بقیه آنتوف‌ها در صورت اخذ مجوز می‌توانند پرواز کنند.

رشد 5 درصدی ظرفیت مسافری راه آهن

محسن پورسیدآقایی، مدیرعامل راه‌آهن نیز در این نشست مشترک اظهار داشت: برای نوروز 94 یک میلیون و 960 هزار ظرفیت ایجاد کرده‌ایم که این رقم نسبت به سال گذشته 5 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه 50 درصد بلیت‌های نوروزی قطار هنوز به فروش نرفته است، افزود: در سال جاری قطارهای زیادی در مسیرها افزوده شد.

پورسیدآقایی بیان کرد: در سال جاری سوانح ریلی نسبت به سال گذشته 23 درصد کاهش یافت ضمن آنکه سهم عوامل انسانی مقصر در بروز حادثه تا 40 درصد کم شد.

وی گفت: سیستم کنترل اتوماتیک قطار از ابتدای سفرهای نوروزی امسال در مسیر تهران -مشهد به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این سیستم به کنترل مرکزی قدرت نظارت بیشتر می‌دهد ضمن آنکه کاهش به موقع سرعت و کنترل اتوماتیک قطار از مزایای آن است.

وی افزود: این سیستم موجب می‌شود هر 5 کیلومتر یک ایستگاه الکترونیکی ایجاد  شود و به این ترتیب ظرفیت خط آهن تهران مشهد دو برابر خواهد شد.

وی افزود:‌از سال آینده در مسیر تهران مشهد هر 10 دقیقه یک قطار خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه تاخیرات قطارها روزانه رصد می‌شود، گفت: متوسط کل تاخیر قطارهای کشور 23 دقیقه است.

وی اظهار داشت: سوانح یا خرابی خط موجب بروز تاخیرات طولانی‌تر می‌شود مثلا محور جنوب که 50 سال بازسازی نشده بود مشکل خروج واگن از خط را داشتیم که به تاخیرات بعدی می‌انجامید.

وی درباره خط آهن اصفهان- شیراز گفت: با وجود دو بار افتتاح زود هنگام این مسیر ریلی هنوز ساخت آن به اتمام نرسیده است و تکمیل این مسیر 300 میلیارد تومان نیاز دارد در حالی که ما می‌توانیم فقط سالانه 30 میلیارد تومان به آن بودجه اختصاص دهیم.

مدیرعامل راه‌آهن  اظهار داشت: خط آهن کرمان- زاهدان به صورت نیمه‌کاره افتتاح شد، این خط سیستم علائم ندارد و گالری‌ها که باید جلوی حرکت ماسه‌ها را بگیرند ساخته نشده است.

سفر نوروزی 8.4 میلیون نفر با 75 شناور

در ادامه این نشست، محمد سعیدنژاد، رییس سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این‌که در سال گذشته هیچ سانحه دریایی مسافرتی نداشته ایم، اظهار کرد: در نوروز امسال 75 شناور مسافرتی به مردم خدمت رسانی می کنند.

وی با بیان این‌که باید کشور به سمت آشنا شدن با سفرهای دریایی حرکت کند، اظهار کرد: خوشبختانه در سال های گذشته از یک سو علاقه مردم به این سفرها افزایش یافته و از سوی دیگر امکانات فنی و خدمات دهی کشور برای ارائه خدمات به مسافران دریایی افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: در طول ماه‌های گذشته سازمان بنادر و دریانوردی تلاش کرده که برای بهبود حال مسافران سطح خدمات دهی خود را در حوزه های مختلف افزایش دهد که با اضافه کردن 16 درصدی به ظرفیت ناوگان و فعال کردن بیش از 6750 صندلی این عمل اجرایی خواهد شد.

سعیدنژاد با اشاره به فعالیت 31 دستگاه لندینگ کرافت اظهار کرد: با افزایش اقبال مردم نسبت به حمل خودرو به وسیله شناورها این تعداد لندینگ کرافت با رشدی 35 درصدی نسبت به جابه‌جایی مسافران و خودروهایشان در ایام نوروز فعالیت خواهند کرد که انتظار داریم این مساله در جزایری پر مسافرت مانند کیش، قشم و هرمز افزایشی قابل توجه داشته باشد.

رییس سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به جابه‌جایی بیش از 8 میلیون و 400 هزار مسافر در ایام نوروز به وسیله شناورهای مسافرتی گفت: در طول سال این تعداد به 17 میلیون مسافر خواهد رسید که البته تمام آن‌ها به وسیله شناورها و وسایل نقلیه دریایی مجاز صورت می گیرند و سازمان بنادر با تمام شناورهای غیر مجاز برخورد قاطع می کند.

وی با اشاره به استانداردهای سه گانه حوزه دریایی برای جابه‌جایی مسافران اظهار کرد: ما از یک سو تلاش کرده ایم آبراه‌های موجود در مسیر شناورها را اصلاح کنیم که خوشبختانه مدت ها است این آبراه ها از نظر ایمنی به سطح استاندارد رسیده‌اند و البته اطلاعات آن ها به شکل مداوم پایش می شوند در کنار آن سنجش دائمی شرایط جوی و همچنین تجهیزات الکترونیکی در دستور کار سازمان قرار داشته که امیدواریم با اجرایی شدن تمام آن‌ها از نظر سطح خدمات رسانی به مردم در نوروز امسال روز های خوبی را پشت سر بگذاریم.

اصلاح 460 محل حادثه‌خیز در جاده‌ها

داوود کشاورزیان، رییس سازمان راهداری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه حمل و نقل جاده‌ای برای سودآور کردن حمل و نقل اظهار کرد: سازمان راهداری تلاش می‌کند راه را برای سرمایه‌گذاری گسترده بخش خصوصی در این عرصه هموار کند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان راهداری در 11 ماهه ابتدایی سال 1393 اظهار کرد: با توجه به افزایش توجهات دولت و مجلس به حوزه راهداری اعتبارات این سازمان در سال گذشته افزایش یافت که این مساله به بهبود خدمات ارائه شده از سوی سازمان راهداری انجامید.

کشاورزیان تصریح کرد: در ماه‌های گذشته اقدامات مناسبی در حوزه بهسازی و روکش آسفالت، حفظ کیفیت راه‌ها و جاده‌های کشور و عملیات‌های مختلفی در زمینه بهبود وضعیت ایمنی راه ها صورت گرفت که امیدواریم این مساله در راستای اهداف مهم مدنظر کشور برای کاهش تصادفات و افزایش بهره وری قرار گیرد.

وی با اشاره به اجرای عملیات بر روی بیش از 10میلیون تن آسفالت در طول ماه‌های گذشته اظهار کرد: در کنار آن بیش از 2460 کیلومتر عملیات حفاظتی در جاده‌های کشور انجام شد که می توان بحث اصلاح خط کشی در 72 هزار کیلومتر از جاده‌های کشور و نصب 250 هزار علائم اطلاعاتی را نیز به آن اضافه کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود:‌در سال 1393 سازمان راهداری 460 محل پر حادثه را در جاده‌های کشور شناسایی کرده و نسبت به اصلاح آن ها اقدام کرد همچنین 250 دستگاه پل نیز در جاده‌های کشور تعمیر اساسی شد و 60 ساختمان راهداری نیز در محورهای مواصلاتی کشور بهبود شرایط پیدا کردند.

وی به استخدام 11 مهندس مشاور برای ارزیابی جاده‌های کشور اشاره کرد و گفت: در طول این ماه‌ها 34 هزار کیلومتر از محورهای مواصلاتی کشور از سوی این مهندسان ناظر مورد ارزیابی قرار گرفت و انتظار داریم ایرادات مطرح شده در این مسیرها در آینده نزدیک بهبود شرایط یابند.

کشاورزیان با بیان این‌که سیاست ما ارتقای سطح خدمات ارائه شده به مردم است، اظهار کرد: ما در طول سال‌های قبل در حوزه حمل و نقل رشد قابل توجهی در حوزه تعداد مسافران نداشته‌ایم و از این رو تمام تلاشمان این است که طرح‌ها و پروژه‌های در دست پیگیری به افزایش خدمات ارائه شده به مردم و بهبود بهره‌وری اختصاص یابد.

منبع: عصر ایران
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین