|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۲
کد خبر: ۴۱۵۱۴
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۳
معاون توسعه و ساماندهی بافت های فرسوده شرکت مادر تخصصی عمران شهری ایران گفت: وزارت راه و شهرسازی تصویب سند ملی بهسازی و بازآفرینی مناطق نابسامان شهری را در دستور کار دارد.
علیرضا ابلقی روزشنبه در جلسه استانی توانمندسازی سکونت های غیر رسمی دراستان بوشهر افزود: این سند قانونی به عنوان یک مدل می تواند نقش مهم و تاثیرگذاری در بهسازی بافت فرسوده، سکونتگاه های غیر رسمی و بافت تاریخی بگذارد.

وی اضافه کرد: همچنین این سند زمینه را برای بهسازی مناطق نابسامان و پروژه های بازآفرینی هموار می کند و وزارت راه و شهرسازی در تلاش است آن را به تصویب برساند.

معاون توسعه و ساماندهی بافت های فرسوده شرکت مادر تخصصی عمران شهری ادامه داد: بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی باید از هم تفکیک شوند.

وی بیان کرد: اکنون در 495 شهر کشور 76 هزار هکتار بافت فرسوده شناسایی و در چهارسال گذشته 600 هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده کشورمقاوم سازی شده ایت.

وی با بیان این که براساس قانون، سالانه 10 درصد از واحدهای مسکونی بافت فرسوده بازسازی می شود گفت: مهم ترین هدف در نوسازی بافت فرسوده شهری مقاوم سازی، ایجاد امنیت، رفاه و آسایش بیشتر برای ساکنان این مناطق مسکونی غیر استاندارد است.

معاون توسعه و ساماندهی بافت های فرسوده شرکت مادر تخصصی عمران شهری ایران اظهارکرد: به منظور تهیه و تدوین دستورالعمل ها و آیین نامه های اجرایی برای راهکارهای مقاوم سازی، قرارداد مطالعات مقاوم سازی با مرکز تحقیقات راه، مسکن وشهرسازی منعقد شده است.

ابلقی با بیان این که استان بوشهر در زمینه سکونتگاه های غیر رسمی اقدامات خوبی انجام داده است افزود: سکونتگاه های غیر رسمی این استان مورد مطالعه قرار گرفته که روند ساماندهی این مناطق با سرعت خوبی دردست اجراست.

مدیرکل ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی کشور دراین نشست گفت: ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی یکی از برنامه های با اولویت وزارت راه و شهرسازی است که دراین ارتباط یکهزارو 200 میلیارد ریال برای 24 استان کشور به تصویب رسیده است.

نریمان مصطفایی اضافه کرد: ستاد توانمند سازی دریکهزارو 50 شهر کشور تشکیل و برای تحقق این مهم تفاهم نامه های همکاری با دستگاههای ذیربط منعقد شده است.

وی با بیان اینکه طرح تدوین سندملی راهبردی نوسازی سکونتگاه های غیررسمی تصویب شده است ادامه داد: در این سند به بافت های فرسوده و ‏سکونتگاه های غیررسمی که به مجموعه شهری پیوند خورده اما در حوزه شهری به آنها توجه ای نشده است، توجه ویژه ای خواهد شد.‏

مصطفایی بیان کرد: در این ارتباط شبکه های همکاری درسطح ملی و استانی تشکیل می شود که شهرداری ها نقش مهم و بسزایی در این حوزه دارند.

وی با تاکید برارتقای هویت فرهنگی و اجتماعی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی گفت: بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی مانند بافت های تاریخی باید حفظ و هویت فرهنگی و اجتماعی آنها تقویت شود.

مدیرکل ساماندهی سکونت گاههای غیررسمی کشور با اشاره به پرداخت تسهیلات برای مقاوم سازی بافت های فرسوده افزود: این تسهیلات در کلان شهرها 500 میلیون ریال، شهرهای متوسط تا 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و در شهرهای کوچک زیر 200 هزار نفر جمعیت 300 میلیون ریال است.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری بوشهر در این نشست گفت: در بافت های فرسوده، تاریخی و سکونتگاه های غیررسمی استان بوشهر ضمن صیانت و حفاظت از اراضی ملی طرح توانمندسازی ساکنان این مناطق عملیاتی می شود.

سیدمحمدحسن باستی که با تاکید بر توجه به سلامت شهرها و بافت های فرسوده و تاریخی اظهارداشت: برای حل مشکلات این مناطق عزم جدی وجود دارد و تحقق آن و رسیدن به اهداف جز با تلاش دستگاه های اجرایی مرتبط محقق می شود.

وی، با بیان این که پیش بینی پیشگیری ازآسیب ها در بافت های یاد شده و سکونتگاه های غیر رسمی امری اجتناب ناپذیر است، ادامه داد: پیش از وقوع آسیب اجرای طرح های پیشگیرانه می تواند آثاری مهم در جامعه داشته باشد، این درحالی است که هزینه های طرح های پیشگیری بسیار پایین تر از درمان و مقابله با آن آسیب است.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری بوشهر با اشاره به وجود یکهزار و 40 شهر در کشور بیان کرد: 26 دستگاه اجرایی متولی تصمیم گیری هر بخش شهرها را برعهده دارند که لازم است، تصمیم گیری درمدیریت شهری که اکنون بیشتر دستگاه ها هستند، همسو و یکنواخت شود.

باستی با تاکید برتدوین افق آینده شهرها براساس طرح جامع شهری اضافه کرد: در اجرای طرح توسعه شهری که افق 10 ساله هر شهر تدوین شده باید براساس آن طرح ها اجرایی شود.

وی، تعیین و اجرای کاربری ها را یکی از مهم ترین حوزه مدیریت شهری دانست و گفت: براساس این کاربری ها ضمن این که از اراضی ملی و شهری صیانت می شود مبلمان شهری شکل واقعی به خود می گیرد.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری بوشهر افزود: بافت های فرسوده نیازمند توجه جدی در حوزه های گوناگون است و علاوه براین که با تدابیر اندیشیده شده مقاوم سازی می شود درکنار آن باید طرح های فرهنگی، اجتماعی و زیرساختی اجرا شود.

باستی، با اشاره به این که اراضی اوقافی استان بوشهر بسیار گسترده است افزود: بخشی مهم از بافت فرسوده و تاریخی بوشهر در اراضی اوقافی قرار دارد که باید به این مناطق نگاه ویژه ای برای مقاوم سازی و توانمندسازی سکونتگاه ها شود.

وی اظهار کرد تصمیم گیری در بافت های فرسوده و تاریخی نباید جزیره ای باشد وبا توجه به این که کمیسیون ها و کارگروه های مختلف تخصصی در این حوزه وجود دارد تصمیم گیری های جزیره ای نمی تواند درحل مشکلات این مناطق موثر باشد.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری بوشهر با تاکید بر توانمند سازی ساکنان این مناطق گفت: دربافت های فرسوده، تاریخی و سکونت گاههای غیررسمی استان بوشهر ضمن صیانت و حفاظت از اراضی ملی طرح توانمند سازی ساکنان این مناطق عملیاتی می شود.

باستی افزود: نظام تصمیم گیری در حوزه بافت های تاریخی، فرسوده و سکونتگاه های باید یکپارچه شود تا به افق ترسیم شده دست یابیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین