|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷
کد خبر: ۴۱۲۹۶
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۸
معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست در گفت و گویی تلویزیونی از مطالب مختلفی از جمله دولت اصلاحات، پذیرش سمت بالا در دولت، برخورد بازرگان با مساله تسخیر لانه جاسوسی، مجلس ششم، تندروی ها، تصمیمش برای نامزدی ریاست جمهوری در سال 88، تا نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و فعالیت های اش در سازمان محیط زیست سخن گفت.
رییس سازمان محیط زیست که این هفته مهمان برنامه شناسنامه سیما بود با اشاره به اینکه باید باب گفت و گو و مفاهمه باز باشد در پی سوال های مکرر مجری درباره تسخیر لانه جاسوسی به نوشتن کتابی به نام تسخیر در این باره اشاره کرد و گفت: یکبار یکی از وزرای اروپایی گفت من کتاب تسخیر شما را خواندم. او گفت من به عنوان یک وزیر اروپایی نمی توانم بگویم با کار شما موافقم اما می گویم دلیل کار شما را فهمیدم. این به نظرم یک گام مهم است. ما باید بیشتر بشنویم و تحمل کنیم.پدیدار شدن جریان ها افراطی مانند داعش نشان دهنده این است که در غرب هم به اندازه کافی گفت وگو نشده است.

وی در این باره افزود: نامه مقام معظم رهبری باز کردن یک باب گفت وگو بود. این گامی برای گفت وگو بود آن هم در شرایط دشواری که فضای اسلام هراسی وجود دارد. اقدام رهبری بسیار جالب بود برای باز کردن این باب. وقتی این نامه را خواندم گفتم بچه های خودمان هم می توانند مخاطب این نامه باشند. جوانانی که اعتقادات قلبی دارند ولی نمی خواهند بروز دهند یا نمی خواهند در قالب های متداول بروز دهند زیرا احساس می کنند قالب های رسمی نتوانسته روح دین را حفظ کند. روح دین عدالت، دروغ نگفتن و وفای به عهد است. ما چند دسته جوان داریم. دسته اول جوانان مذهبی هستند. جوانان دیگری هستند که در ورطه جریان های افراطی افتادند که در اقلیت هستند. دسته دیگری هم هستند که ضمیر پاکی دارند ولی این سوالات برای انها مطرح است. گاهی آنا از ظواهر مذهبی گریزانند و یک جاهایی باید به آنها حق دهیم.



** اصلا بازرگان نخست وزیر نبود که دانشجویان به خاطر عدم اعتماد گروگان ها را تحویل دولت وی ندهند/ فضای بعد از تسخیر تحت اختیار و لزوما مورد تایید دانشجوها نبود

وی در مورد تسخیر لانه جاسوسی گفت: من از تسخیر کنندگان نبودم. سه روز بعد از اینکه دانشجویان انجمن اسلامی که من می شناختمشان و یکی از انها هاشمی، همسر من بود سفارت را تسخیر کردند به ما گفتند که شما به کمک ما بیایید چون به زبان مسلط هستید و می توانید کمک کنید. من گفتم باید فکر کنم و از پدر و مادرم اجازه بگیرم چون من تنها دختر خانواده بودم. من با والدینم صحبت کردم. شرایط ملتهبی بود و انها خیلی صبوری کردند و این برای توکلشان بود. وقتی رفتیم آنجا تمام وقت درگیر بودیم.

رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که برداشت شما از اقدام دانشجویان در تسخیر سفارت آمریکا چه بود، آنها با طراحی رفته بودند یا کاری انجام داده بودند و در آن مانده بودند؟ گفت: آنها با طراحی رفته بودند ولی شاید تصورشان این بود که در طول 3 یا 4 روز تمام می شود. ولی استقبالی که امام(ره) از این موضوع کردند فرق داشت. امام با درایتی شرایط انقلاب را می دیدند و تجربه انقلاب های دیگر را می دانستند. ما هم در این موردها حرف می زدیم اما در سطح و اندازه خودمان. مثلا موضوع انقلاب شیلی خیلی نگران کننده بود زیرا خیلی سریع با یک کودتا همه چیز از دست رفت. امام(ره) هم می دیدند خیلی تهدیدها جدی است. ما نه دولت داشتیم، نه مجلس داشتیم، نه انتخاباتی صورت گرفته بود، ما شرایط بدی داشتیم. کشور سر و سامان نداشت و نیروهای انتظامی هنوز بر کشور مسلط نبودند. تنها 8 ماه از انقلابی می گذشت که همه عرصه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را متحول کرده بود.

ابتکار اضافه کرد: دانشجویان تحلیلشان این بود که این اتفاق می تواند تا حدودی جلوی تهدیدهایی که می رود انقلاب را از بنیان و اساس نابود کند را بگیرد. امام خمینی(ره) هم این اقدام را انقلاب دوم نامیدند و مردم هم خیلی خوب استقبال کردند و موج استقبال مردم غیر قابل تصور بود. هیچکدام از این استقبال ها در پیش بینی دانشجویان نبود. این استقبال ها نشان از یک وحدت ملی و تقویت روحیه ملی داشت. این فضا توانست به نوعی حاشیه امنی برای برگزاری انتخابات و تصویب قانونی اساسی باشد.

رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ سوال مجری برنامه در مورد عدم اعتماد دانشجویان به دولت بازرگان برای سپردن گروگان ها به آنها، گفت: دولت بازرگان بارها با مشکلات مواجه شده بود و بارها استعفا داده بود. با توجه به اینکه تحلیل آنها متفاوت بود از همان ساعات اول استعفا دادند و این بار امام(ره) استعفا را پذیرفت. به همین دلیل اصلا بحث سپردن گروگان ها به دولت مطرح نبود. بازرگان خدمات زیادی را انجام داده بود و دانشجویان احترام خاصی به او می گذاشتند اما مخاطرات شرایطی را به وجود آورده بود که اختلاف نظراتی وجود داشت در این زمینه که چگونه می شود آینده انقلاب را تضمین کرد.

وی در عین حال با بیان اینکه بازرگان فرد با تجربه ای بود ولی دانشجویان شور و نشاط جوانی را داشتند و اتفاقات را از منظر دیگری می دیدند، گفت: حتما در جاهایی این شور جوانی در کار موثر بود. دانشجویان متاثر از حس های جوانی و انقلابی این کار را انجام دادند. ولی خیلی سخت است که بگوییم اگر دانشجویان این کار را انجام نمی دادند چه می شود چون تهدیدها خیلی جدی بود. چندی پیش در مصر دیدیم که انقلاب ظرف یک هفته با یک کودتای نظامی تمام شد. ما دلیلی برای پشیمانی نداریم البته بحث بر سر این است که ادامه این مسیر درست بود. دانشجویان فکر می کردند طی چند روز این اقدام را انجام می دهند و با دخالت نیروهای امنیتی ماجرا تمام می شود اما نظر امام(ره) چیز دیگری بود.

شرایط پیش آمده فضا را تغییر داد و فضای بعد لزوما مورد تایید دانشجویان و تحت اختیار آنها نبود.

وی افزود: بعد از اتمام 444 روز و تحویل گروگان ها و نوشتن قرارداد الجزایر، بحث مواجهه با آمریکا و مناسبات آنها با ایران دیگر در اختیار دانشجویان نبود و لزوما مورد تایید آنها نبود. شاید می شد در جاهایی مسائل را متعادل کرد و با حفظ منافع و مصالح ملی این کار را انجام داد.



** دوم خرداد 76 محصول گفتمانی بود که تلاش می کرد در برابر گفتمان افراطی مقاومت کند

ابتکار با تاکید بر اینکه از سال 68 تا 76 در دانشگاه فعال بوده است، گفت: وضع آزادی بیان در دانشگاه ها در آن دوران دارای فراز و نشیب هایی بود. در برخی مواقع خوب بود و در برخی دیگر سخت بود. در جاهایی خیلی محدودیت هایی اعمال می شد و نگاه امنیتی وجود داشت. متاسفانه این برخوردها سلیقه ای بود و عده ای فکر می کردند امنیت کشور با سخت گیری و جلوگیری از بیان واقعیت ها تامین می شود. برخی نقد را هم خلاف انقلاب و حرکتی ضد انقلاب می دانستند. گاهی اوقات در ممیزی ها خیلی سخت گیری ها وجود داشت. نوع برخوردها به این بر می گشت که چقدر مطالبات جدی است. در ان زمان هم برخی معتقد بودند که خانم ها باید تنها در رشته های محدود تحصیل کنند.

وی گفت: دوم خرداد 76 محصول گفتمانی بود که تلاش می کرد در برابر گفتمان افراطی و محدودیت ها و ضفای موجود مقاومت کند. فضای ان زمان به گونه ای بود که خیلی از دلسوزان انقلاب حس می کردند گفتمان انقلاب دارد خدشه دار می شود. مسیری که می رفتیم داشت آزادی ها تهدید می شد.

رئیس سازمان محیط زیست در مورد دعوت از او برای فعالیت در سازمان محیط زیست گفت: خیلی اتفاقی بود. من در کیهان می شناختمشان. من با حبیبی مشاور امرو زنان دولت هاشمی رفسنجانی کار می کردم. سال قبلش یک همایشی در پکن برگزار شده بود که یک هیات دولتی و غیر دولتی آنجا بودیم. زمانی هم وزیر فرهنگ بودند من را می شناختند. همچنین خانواده من و آقای هاشمی را می شناختند.

ابتکار در مورد اولین مسئولیش در دولت اصلاحات گفت: خیلی سخت بود چون این برای اولین بار بود که یک خانم مسئولیت اجرایی در حد معاون رئیس جمهور را بر عهده می گرفت. ابتدا هم با این مسئله مخالفت شده بود.خیلی ها به من می گفتند امیدوارم موفق شوید چون دختران من با دیدن موفقیت های شما می توانند موفق شوند. خیلی ها هم می گفتند امیدورایم قرار گرفتند در این جایگاه هم به محیط زیست و هم به جایگاه زنان در جامعه کمک کند.

وی در مورد دیدارهای خصوصی با مقام معظم رهبری گفت: در همان اوایل جلساتی با ایشان در مورد مسائل محیط زیست داشتم و توضیحاتی در این مورد دادم. جلسه خوبی هم بود. ایشان هم نقطه نظراتشان را گفتند. ایشان مشکلی با حضور خانم ها نداشتند و همراهی خوبی داشتند. در آن دوره به من به عنوان یک خانم نگاه می کردند ولی در این دوره بیشتر به عنوان همکار نگاه می کنند و نگاه جنسیتی کنار گذاشته شده است.

رئیس سازمان محیط زیست در مورد حضور اصلاح طلبان در مجلس ششم گفت: نقد هم می تواند مطرح باشد. هاشمی رفسنجانی در آن دوره نقد شد، تخریب را هیچکس قبول ندارد ولی ممکن است اتفاقت خارج از چارچوبی در هر دوره اتفاق بیافتد. لازمه تحولات دوره اصلاحات نقد دوره قبل بود. برای تغییر و تحولات پیش رو باید یک نقد واقع بینانه و منصفانه داشته باشیم. هاشمی از شخصیت های بزرگ انقلاب هستند و خدمات بزرگی داشتند ولی هر انسانی کاستی هایی دارد. مجلس ششم بیشترین مقدار ایثارگری را داشت. رزمندگان ایثارگر و دانشجویان خط امام حاضر در این مجلس نیروهای دل داده انقلاب بودند. آنها اگر هم نقدی داشتند نقد درونی بود. آنها خیلی صریح به موضوع فساد وارد شدند و این سوال را مطرح کردن که چرا باید جاهایی باشند که از نظارت و دادن مالیات معاف باشند.

ابتکار افزود: بعد از آن برخوردها با مجلس ششم که طیف گسترده ای از آن اعضای اصلاحات بودند شروع شد. بخشی از برخوردها دلسوزانه و از روی نگرانی بود که این جریان از چارچوب امنیتی و ارزشی نظام خارج نشوند. متاسفانه جریانی هم بود که اصلاحات را رقیب خود می دانست و برای آنها کسب کرسی قدرت خیلی مهم بود.

وی در واکنش به این جمله مجری برنامه که گفت اعضای مجلس ششم در برخی اوقات خیلی وارد فضای تنش شدند و این باعث شد برخی از تندروی های آنها نگران باشند، گفت: باید تعریف کنیم تندروی چیست؟ برخی معتقدند ما نقد درونی را نگوییم چون دشمن گزک می گیرد. من معتقدم اگر ما نقد درونی نکنیم به یک اضمحلال درونی می رسیم. ما نباید به سمت سیاه نمایی برویم ولی باید نقد واقع بینانه داشته باشیم. مجلس ششم هم نقاط مثبت زیادی داشت ولی ممکن است در یک جاهایی از حد فرا رفته باشد ولی در ارزیابی با مجلس های بعدی و مجلس های دیگر یکی از مجلس های سالم بوده چون بر اساس یک اصولی پیش می رفتند. درست است اسمشان اصلاحطلب بوده ولی در جاهایی اصولگرا تر از اصولگرایان عمل کردند. آنها معتقد بودند هرچقدر آزادی های اساسی را بسط دهیم با اینکه ممکن است آسیب هایی داشته باشد اما سرجمع به نفع نظام و انقلاب است.

رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به این سوال که مدل های منطقی را همه می پذیرند اما قبول دارید که برخی مدل های تند هم در این مجلس وجود داشت، گفت: مدل های تند همه جا وجود دارند. افرادی را داریم که در جریان اصولگرایی تندروی هایی کردند. این یک داستان است. یک داستان گذشت از چارچوب ها است. مبانی ارزشی ما صداقت است. از جایی که دروغ شروع می شود و فرد با سپر دین دروغ می گوید اشتباه است. من قول دادم در جایگاهم به محیط زیست کمک کنم، نمی شود وقتی در این جایگاه قرار گرفتم بگویم قولم مهم نیست. متاسفانه ما حزب در کشور نداریم. احزاب این اطمینان را می دهند که نمایندگان مجلس بعد از ورود به مجلس نسبت به شعارهایشان پاسخگو باشند. پاسخگویی جزو ارزش های دینی ماست. ما همانقدر که به معاد در آخرت معتقدیم باید در دنیا هم معتقد باشیم.



** قانون مداری باید در بین سیاسیون جا بیفتد

ابتکار در پاسخ به این سوال که در انتخابات ریاست جمهوری نهم به چه کسی رای داده است، گفت: در مرحله اول به معین و در مرحله دوم به هاشمی رای دادم.

وی در مورد رای نیاوردن معین و هاشمی در انتخابات 84 گفت: آنجا فضا سازی های پی در پی اتفاق می افتاد و فضاهایی را القا می کردند. خیلی از این اتفاقات رسانه ای شد و نرخ مشارکت را خیلی پایین آورد. یکی از دلایلش نبودن مدیریت درونی و دیگری نبودن مدیریت رسانه ای بود.

رئیس سازمان محیط زیست در مورد قصدش برای نامزد شدن در انتخابات 88 گفت: آن موقع این موضوع مطرح بود و بررسی های اولیه ای انجام دادیم ولی با توجه به فضای کشور که همه معتقد بودند باید یک وحدت به وجود بیاید من انصراف دادم.

ابتکار در مورد انتخابات 88 گفت: شرایط آن زمان خیلی پیچیده بود و تخلفات در سطح بالایی رخ داد. در حال حاضر اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و سیاست های کلی نظام در انتخابات در حال بررسی است. دولت خیلی روی این موضوع بحث کرده است. شرایط مدیریت انتخابات خیلی مهم است. اگر قرار است وزارت کشور و شورای نگهبان در مورد موضوعی قضاوت کنند باید اصل بر بی طرفی باشد.

ابتکار در خصوص تفاوت دولت روحانی و دولت هفتم در مدیریت سازمان محیط زیست، گفت: هرکدام دشواری های خاص خودش را دارد. در دولت روحانی وزرا با تجربه هستند ولی شرایط سخت تر است. آدم فکر می کند بعد از این همه سال باید شرایط بهتر شده باشد اما متاسفانه اینگونه نیست و ما یک خلا جدی را در این دوران داشتیم و کار زیادی برای بازسازی و بازیابی خیلی از فرصت ها صورت می گیرد.

وی در مورد دخالت تصمیم های سیاسی در حوزه فعالیتش گفت: این دو دارای حیطه های متفاوتی هستند. البته نمی شود وقتی به چیزی باور دارید در انتخاب افراد به ملاک هایتان بی توجه باشید. این ملاک ها متاثر از نگاه سیاسی هم هست اما اینکه شما فردی را به خاطر یک گرایش سیاسی بخواهید حذف کنید، نه. یکی از معاونان من کسی است که از دوره قبل منصوب شده است. مهم این است که افراد با سیاست های دولت روحانی هماهنگ باشند و با موازینی که ما برای کار داریم که صداقت، تخصص، پاکدستی و ایجاد وفاق ملی است همخوانی داشته باشند.



** شماره گذاری 5 خودرو را متوقف کردیم

رئیس سازمان محیط زیست در مورد آخرین هشدارش به وزارت صنعت و معدن برای آلودگی هوا گفت: دو هفته پیش اعلام کردیم که 5 نوع خودرو داخلی تاییدیه لازم محیط زیست را برای نمره شدن ندارند. این شماره گذاری متوقف شده است.

وی در مورد واردات بنزین گفت: واردات بنزین توسط وزارت نفت صورت می گیرد. شرکتی در این زمینه وجود دارد که این کار را انجام می دهد. واردات بنزینی کاملا ضرر است چون در خارج مرزهای ایرانی لیتری 3 تا 4 هزار تومان است اما در ایران 1 هزارتومان به فروش می رسد و باید به آن سوبسید تعلق بگیرد و این باعث می شود هیچ رانتی در این زمینه وجود نداشته باشد. ما به اینکه بنزینی وارداتی باشد یا تولید داخل کار نداریم ما بنزین را در جایگاه های بنزین تست می کنیم.



** وضعیت هوای تهران از سال گذشته بهتر است

ایتکار افزود: ما هر سه ماه یک بار آزمایش می کنیم و آلودگی هوا را هم در شهر ها اندازه گیری می کنیم . دستگاه های ما آلودگی هوا را به طور برخط آنلاین و لحظه ای و رمزی می گویند. یکی از دستاوردهای مهم دولت یازدهم که برخی از آنها هم با زحمات دولت نهم و دهم انجام شده این است که پالایشگاه های ما موفق شدند بنزین و گازوئیل استاندارد تولید کنند. انها بنزین را به استاندارد یورو4 رسا ندند واین مفهومش این است که حدود بیش از 25میلیون لیتر بنزین یورو4دارد تولید می شود. آزمایش های ما این را نشان می دهد که از اواخر سال92 واوایل93بعد از انجام مصوبه دولت که بنزین یورو4 اجباری شده و گازوئیل بهبود یافته و میزان 7هزار قسمت گوگرد در میلیون به 157 قسمت در میلیون رسیده وضعیت بهتر شده است.

وی افزود: ما اندازه گیری هایی که داریم به طور مستمر با سازمان هواشناسی و شهرداری مشترکا در تهران و کلان شهرهای دیگر انجام می دهیم. در7شهر دستگاه های سنجش به طور مرتب اندازه گیری هوا را اعلام می کند.هیچ روزی در این مدت لااقل در تهران از اول 93تا الان نبوده که شرایط هوا به حالت اضطراری برسد و وضعیت تعطیلی را بخواهد در حالی که در سال قبلش داشتیم .تقریبا حداکثر روی 150بوده سال قبل شاخص آلودگی به 180و190رسیده که خیلی بالا بوده است. الان شاخص متوسط آلودگی هوا 110تا115است و امروز که داریم صحبت می کنیم40 روز نسبت به سال92 با اینکه بارندگی کمتری داشتیم هوای تهران سالم تر بوده است. آلودگی هوا یک فرایند بلند مدت است .مشارکت بلند مدت دولت، مردم، شهرداری و همه را می طلبد. اصلا کاری نیست که یک شبه با اقدامات ضربتی انجام شود.همه باید در این موضوع مشارکت داشته باشند .الان خوشبختانه شهرداری تهران برنامه های خوبی برای کاهش آلودگی هوادارد. باید آنها هم کمک کنند .مردم در این زمینه نقش کلیدی دارند. نمی شود هرکسی سوار ماشین خودش بشود راه بیافتد در یک شهر12میلیونی. روزها12میلیون نفر در تهران در حال تردد هستند. ما نمی توانیم الگوی حمل و نقل شخصی مان را ادامه دهیم وانتظار داشته باشیم ترافیک و آلودگی هوا کم شود.

ابتکار گفت: در این یک سال ونیم تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه اتفاق مهمی بود. تشکیل یک گروه مطالعاتی که همه مطالعات را جمع کند خیلی کارمهمی بود. تسریع اقدامات و برنامه های اجرایی انجام شده است. اعتبارات لازم برای این طرح ها حدود500میلیارد تخصیص داده شده و دستگاه ها هرکدام در ردیف خودشان مشغولند. ما یک طرح جدی داریم برای بحث احیای تالاب های اطراف دریاچه ارومیه که موفقیت آمیز هم بوده است. برای لای روبی مسیرهایی که منتهی به دریاچه است، برای آموزش توسعه پایدار کشاورزی که همگام با محیط زیست باشد و کاهش مصرف آب و اصلاح الگوی کشت برنامه داریم. این ها از برنامه های جدی وزارت کشاورزی است. ما داریم با آنها کارمی کنیم. برای زنان روستایی آن منطقه برنامه های ویژه ای داریم. باید خیلی جدی باشیم .به طور نسبی راضی هستیم ولی در آن نقطه بارندگی خیلی خوب بوده برخلاف نقاط دیگر کشور که خیلی مشکل داریم .

رئیس سازمان محیط زیست گفت: ایده یوزپلنگ روی پیراهن ملی پوشان فوتبال، ایده جوانان طرفدار محیط زیست تشکل های غیردولتی و مردم نهاد بود. ما گروه های هنرمند خیلی خوبی داریم که پیشنهاد آنها بود و من هم استقبال کردم و مطرح کردم. به طور اتفاقی دیدیم آقای سر بلاتر دارد به ایران می آید و با آقای شریعتمداری صحبت کردم چون آن موقع هنوز وزیر ورزش تعیین نشده بود و ایشان سرپرست بودند و ایشان هم گفتند خیلی دیر گفتید و ببینیم می شود هماهنگ کرد. فردا صبح تماس گرفتند که ایشان فردا اول وقت آنجا هستند. ما به نمایشگاه تنوع زیستی ایران رفتیم و من به ایشان گفتم یک پیام خیلی مهمی داریم که می خواهیم به مردم خودمان و مردم دنیا بدهیم که ما به محیط زیست مان علاقه مندیم. محیط زیست مخلوق خداوند است، ما در قبال آن مسئولیم، ما می خواهیم این پیام صلح و دوستی مردم ایران را بدهیم. او پرسید چگونه و گفتیم نماد تنوع زیستی ما یوزپلنگ است که خیلی کم است و درمعرض آسیب است و برای آن یک برنامه حفاظتی خوب تهیه کردیم که کاری بین المللی است، سازمان ملل هم به ما کمک می کند ،می خواهیم عکسش روی پیراهن تیم ملی باشد و پیام را اینگونه منتقل کنیم. او گفت خیلی کارسختی است و فکر نکنم به این راحتیاجازه بدهند ولی من حتما مطرح می کنم. قول قطعی نداد و دوستان هم می گفتند احتمالش خیلی کم است چون فیفا تا حالا این کار را نکرده است. بعد از چند وقت گزارش دادند که قبول کردند و گفتند طرح هایتان را بیاورید تا بررسی کنند و بلاخره یک طرح را پذیرفتند.

وی در مورد تصادفش گفت: قضیه تصادف درسی شد برایم که هروقت دیگران را به چیزی توصیه می کنیم خودمان هم ممکن است به آن مبتلا شویم. من همیشه توصیه می کنم عقب ماشین هم کمربند ایمنی را ببندید چون الان هم واقعا قانون است، نمی دانم چرا آن روز غفلت داشتم، عجله هم داشتم، قرار بود صبح در دولت بحث آلودگی هوا مطرح شود، متن مصوبه ای که آخرش10اردیبهشت مطرح شد که مبنای اقدامات آلودگی هوا بود. نگران بودم که دیر نرسم، باران آمده بود وترافیک بود، تند رفتیم و اشتباه کردیم و دستم از چند نقطه شکست. الان پلاتین گذاشتم. خداروشکر بهترم به پزشکان ومتخصصین کشور افتخارمیکنم.

ابتکار در پایان در خصوص بنیاد خیریه اش گفت: خیریه مربوط به مادر است و حدود200-300خانواده عزیز دارد که سرپرست خانواده هستند. من خیلی کم توفیق حضور دارم به علت مشغله کاری محیط زیست. ولی مادر با یک تیم خیلی خوب از مادران بسیار خوب که خود را خادمین حضرت زینب می دانند تلاش می کنند. ما هم امیدواریم از بهره های معنوی آنها استفاده کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین