|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۴۱۲۵۵
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۹
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: متاسفانه ۸۵ درصد از منابع آب تجدید شونده کشور استفاده می‌شود.
مسعود تجریشی امروز در آخرین روز هفته منابع طبیعی، با اشاره به اینکه موضوع آب جزو 10 چالش نخست تمامی کشورهای دنیا و حتی ملل پرآب دنیا محسوب می‌شود، گفت: چالش دوم کشورهای دنیا بحث منابع طبیعی و محیط زیست است که متاسفانه در ایران با مشکل جدی در این زمینه مواجه هستیم.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف تغییر اقلیم را از سایر چالش‌های عمده ملل دنیا عنوان کرد و افزود: متاسفانه نوع بهره‌برداری از منابع طبیعی، آب و خاک سبب تغییر و تشدید اقلیم می‌شود.

وی تصریح کرد: عدم مدیریت و نبود الگوی صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی و آب شرب سبب تشدید بحران دریاچه ارومیه شده است تا جایی که متاسفانه ما در حوزه ملی، محیط زیست و منابع طبیعی با مشکلات جدی دست به گریبان هستیم.

تجریشی با ابراز تاسف از اینکه 85 درصد از منابع آب تجدید شونده کشور استفاده می‌شود گفت: این در حالی است که هیچ کجای دنیا بیش از 40 درصد آب استفاده نمی‌شود و در این باره در حوضه آبریز دریاچه ارومیه 75 درصد منابع تجدیدپذیر استفاده شده و در برخی استان‌های کشور مثل خراسان، تا 135 درصد منابع آب مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: هم اکنون 5 کشور دنیا از جمله ایران، 10 تا 20 میلیارد متر مکعب از آب زیرزمینی خود را اضافه بر میزان تجدید شونده استفاده کرده و این خود سبب نزدیکی به فصل خشکسالی، از بین رفتن منابع طبیعی، افزایش دما و فشار به منابع زیرزمینی می‌شود.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: در شهرستان میاندوآب که با بحران آب مواجه است، در سال‌های اخیر 16 هزار هکتار کشت آبی افزایش یافته و این خود یکی از علل خشکی دریاچه ارومیه محسوب می شود و علاوه بر آن، ایجاد ریزگردها و طوفان‌های نمکی سبب  ایجاد مشکلات ریوی، بیماری‌های قلبی، آب مروارید و سقط جنین در دام شده است.

تجریشی اظهار داشت: بنابراین عدم بهره‌برداری مناسب از آب و خاک سبب می‌شود که در سال‌های آینده منابع طبیعی از بین رفته و به واسطه ایجاد بیماری، خسارات سنگینی به جامعه وارد شود.

وی گفت: پس با توجه به اینکه در آینده شرایط بحرانی در انتظارمان است باید تمامی مردم دست به دست هم داده و با کمک دولت بتوانیم چیزی را که با دست خود تبدیل به بحران کرده‌ایم، تبدیل به فرصت کرده یعنی منابع طبیعی را به شکل گذشته بازگردانیم.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف افزود: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، سال آینده در شهری ارومیه با یک و نیم درجه افزایش دما مواجه می‌شویم و در این باره اگر حتی بارش نزولات جوی به صورت طبیعی هم باشد، مقدار آبی که وارد دریاچه ارومیه می‌شود از میزان تبخیر کمتر است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین