|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۷
کد خبر: ۴۰۹۶۱
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵
مجیدی ادامه داد: 50 هزار کیلومتر راه روستایی در کشور بالای هشت سال عمر مفید دارند که بخش زیادی از روکش آسفالت آنها از بین رفته و در حال فرسایش هستند.
معاون امور دولت و هماهنگی استان های وزارت راه و شهرسازی گفت: تعداد تلفات حوادث جاده ای کشور از 28 هزار نفر سال 85 به 16 هزار و 800 نفر در سال جاری کاهش یافته است.

احمد مجیدی روز چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه مدیران کل راه و شهرسازی استان ایلام اظهار کرد: 22 هزار کیلومتر انواع راه شامل آزادراه ، بزرگراه ، راه اصلی ، فرعی و روستایی در سراسر کشور وجود دارد که ارزش این راه ها بر اساس ارزیابی های صورت گرفته 200 هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: نگهداری راه ها به عنوان یک اصلی حاکمیتی و بر اساس اصل 44 قانون اساسی به دولت محول شده است که سالانه چهار درصد منابع این وزارتخانه باید صرف بهسازی و نگهداری راه ها شود که به هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد درحالیکه مجموع اعتبارهای سال 93 وزارت راه و شهرسازی در حوزه های ساخت راه ها ، بنادر ، راه آهن و مسکن پنج هزار و 600 میلیارد تومان بوده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: دولت یازدهم امسال برای نگهداری راه های سراسر کشور 2 هزار میلیارد تومان اختصاص داده که با این اعتبار تنها می توان نگهداری و بهسازی یک چهارم راه های موجود را انجام داد.

مجیدی ادامه داد: 50 هزار کیلومتر راه روستایی در کشور بالای هشت سال عمر مفید دارند که بخش زیادی از روکش آسفالت آنها از بین رفته و در حال فرسایش هستند.

وی تاکید کرد: توجه به حوزه راهداری و نگهداری از راه های موجود از مهم ترین اولویت های وزارت راه و شهرسازی در دولت تدبیر و امید است چرا که این موضوع با ایمنی و استانداردسازی ارتباط تنگاتنگی دارد.

معاون امور دولت و هماهنگی استان های وزارت راه و شهرسازی سوانح جاده ای و مسایل حوزه راه ها در فصول سرد و زمستانی سال را از مهم ترین چالش های این وزارتخانه در حوزه نگهداری و راهداری عنوان کرد و گفت: سال 80 حدود پنج میلیون خودرو در کشور وجود داشت که این تعداد سال 85 به بیش از هشت میلیون خودرو رسید که در اثر این افزایش افزون بر 28 هزار نفر بر اثر سوانح جاده ای جان خود را از دست دادند.

مجیدی اظهار کرد: هم اکنون بیش از 18 میلیون خودرو در کشور تردد می کنند که اگر بر اساس میزان تلفات گذشته به پیش می رفتیم امسال 56 هزار نفر در سوانح جاده ای باید کشته می شدند که خوشبختانه با ارتقا وضعیت ایمنی جاده ها و بالارفتن فرهنگ رانندگی تعداد تلفات حوادث جاده ای کشور امسال به 16 هزار و 800 نفر کاهش یافته است.

وی با اشاره به حادثه سقوط هواپیما در شهر تهران در تیرماه گذشته که به کشته شدن بیش از 40 نفر انجامید یادآور شد: در همان روز بیش از 70 نفر در حوادث جاده ای جان خود را از دست دادند که متاسفانه حساسیت عمومی در این حوزه به نسبت سایر بخش ها بسیار پایین است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت ساخت خطوط راه آهن در کشور پرداخت و گفت: 10 هزار و 500 کیلومتر شبکه ریلی در کشور وجود دارد که این مقدار در کشور هندوستان به بیش از 300 هزار کیلومتر می رسد و جمهوری اسلامی ایران در این حوزه از سایر کشورها بسیار عقب است.

مجیدی تاکید کرد: 9 هزار و 500 کیلومتر عملیات ساخت راه آهن در سراسر کشور در دست ساخت است که برای بهره برداری از آنها 30 هزار میلیارد تومان نیاز است و با تزریق اعتبارهای کنونی راه اندازی آنها در مدت زمان تعیین شده امکان پذیر نیست.

وی همچنین تعداد واگن های موجود در کشور را یک هزار و 700 عدد عنوان کرد که 700 مورد از این واگن ها فرسوده شده اند.

مجیدی اضافه کرد: چهار هزار واگن جدید باید در کشور ساخته و وارد شبکه ریلی کشور شود که تحقق این موضوع نیازمند مشارکت بخش خصوصی در اجرای این طرح است.

وی ادامه داد: تقویت خطوط پرسرعت ریلی از برنامه های وزارت راه و شهرسازی است که با بهره برداری از طرح های تهران - قم - اصفهان سرعت حرکت به 300 کیلومتر و در مسیر تهران - مشهد به بیش از 200 کیلومتر رسیده است ضمن اینکه با راه اندازی خط ریلی تهران - میانه مدت زمان حرکت از تهران به تبریز به پنج ساعت کاهش می یابد.

مجیدی افزود: 92 درصد ظرفیت مسافری در راه آهن جمهوی اسلامی ایلام هم اکنون تکمیل است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از وجود 16 شرکت هواپیمایی در کشور خبر داد و یادآور شد: 15 شرکت متعلق به بخش خصوصی و تنها یک شرکت در اختیار دولت است.

مجیدی گفت: 250 هواپیما هم اکنون در کشور وجود دارد که حدود 150 فروند از این تعداد فعال هستند و بیش از 100 مورد به دلیل فرسودگی و کمبود قطعات زمین گیر شده اند.

وی تاکید کرد: سه درصد ترددهای کشور در بخش حمل و نقل هوایی صورت می گیرد که از این تعداد 2 درصد توسط کارمندان دستگاه های اجرای و یک درصد بوسیله مسافرانی که زمان برای آنها اهمیت دارد انجام می شود که همین موضوع سودآوری شرکت های هواپیمایی را به مشکل روبرو کرده است.

وی یکی از معضلات این وزارتخانه را وجود پرونده های متعدد قضایی برای مدیران ذکر کرد و افزود: هم اکنون 750 پرونده قضایی برای مدیران این وزارتخانه در محاکم قضایی تشکیل شده و در یکی از این پرونده ها مدیری بر اثر سوانح رانندگی در جاده ها به پرداخت بیش از 130 میلیون تومان محکوم شده است.

وی کمبود اعتبار برای اجرای طرح های راهسازی را از مهم ترین دلایل توقف برخی از طرح و تشکیل پرونده های قضایی برشمرد و یادآور شد: مدیران این وزارتخانه نقشی در این پرونده ها ندارند و تنها به دلیل تزریق نشدن اعتبارهای در نظر گرفته شده با مشکلاتی در محاکم قضایی روبرو می شوند.

در پایان این آیین با قدردانی از خدمات عبدالله بهادری ، سید کمال الدین میرجعفریان به عنوان مدیرکل جدید اداره راه و شهرسازی استان ایلام منصوب شد.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین