کد خبر: ۴۰۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۲
رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان آنکه در این مدت سازمان ارتباط خود را با بخش خصوصی بیش از گذشته گسترش داده، گفت: تعداد زیادی از آزمایشگاه های همکار سازمان براساس نظامات بین المللی تایید شده اند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران، از تشدید نظارت ها در بازار شب عید و ایام نوروز خبر داد و گفت: برنامه ویژه ای از یک ماه پیش در سازمان طراحی و به مرحله اجرا درآمده که بازرسان از نیمه بهمن ماه تا پایان سال تمرکز ویژه ای روی مواد غذایی و سایر کالاهایی که مردم در این ایام به آن توجه زیادی دارند، داشته باشند.

نیره پیروزبخت  مواد غذایی، پوشاک و خدماتی که در شهرهای مختلف ارایه می شود را از جمله محورهای عمده برنامه نظارتی سازمان ملی استاندارد در بازار شب عید و ایام نوروز دانست و افزود: هم اکنون نمونه برداری از سطح بازار و بازرسی های متعددی در حال انجام است.

وی با بیان آنکه سازمان ملی استاندارد بازرسی های خود را در سال 93 تقریبا چهار برابر سال گذشته کرده است، اظهار داشت: بازرسین سازمان در بازار مواد غذایی و شوینده حضور جدی دارد که اگر در بازرسی اولیه به مشکلاتی مواجه شود، پس از نمونه برداری و آزمایش، چنانچه تخلف محرز شود، برخورد با واحد متخلف صورت خواهد گرفت.

** مردم به تاییدیه استاندارد در شهربازی ها توجه کنند

پیروزبخت سپس به خدماتی که در ایام عید همچون شهربازی ارایه می شود، اشاره کرد و گفت: براساس برنامه ریزی های به عمل آمده سازمان استاندارد بنا دارد اغلب شهربازی ها در شهرهای مختلف کشور را مورد بازرسی مجدد قرار دهد که در صورت وجود مشکل آن محل پلمپ و در غیر این صورت تاییدیه لازم برای آن شهر بازی صادر خواهد شد.

وی سپس از مردم خواست در صورت استفاده از شهر بازی ها در ایام نوروز به تاییدیه صادره از سوی سازمان ملی استاندارد ایران دقت لازم را داشته باشند. این اماکن ملزم هستند تا تاییدیه مربوطه را در دید عموم قرار دهند.

رییس سازمان ملی استاندارد همچنین در خصوص البسه و پوشاک های عرضه شده در بازار شب عید نیز گفت: در مورد البسه و پوشاک استاندارد اجباری نداریم اما به هموطنان توصیه می شود که حتما محصولات تولید داخل را خریداری و مصرف کنند چرا که مواد اولیه از جلمه رنگ و نخ مورد استفاده در پوشاکی که در ایران تولید می شود، تحت کنترل و نظارت این سازمان قرار دارد.

پیروزبخت ادامه داد: براین اساس مردم با خیال راحت و بدون دغدغه پوشاک تولید داخل را استفاده کنند اما پوشاک خارجی که متاسفانه اغلب آنها به صورت قاچاق وارد کشور شده اند، دارای هیچ گونه نظارت و کنترلی نبوده اند.

وی در خصوص نحوه فعالیت سازمان ملی استاندارد و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در بازار شب عید، اظهار داشت: برای سازمان استاندارد بحث کیفیت و موضوع استفاده از علایم استاندارد مطرح است اما سازمان حمایت از لحاظ قیمت، تاریخ مصرف و نحوه توزیع، کالاها را مورد بازرسی و کنترل قرار می دهد.

به گفته وی، سازمان ملی استاندارد در کنترل کالاها، به استانداردها و کاربرد علامت استاندارد یا آنکه آن کالاها مورد نظر شاخصه های استاندارد را رعایت کرده است، توجه جدی دارد.

** تدوین 3500 استاندارد در یک سال اخیر، رکوردی جدید در تاریخ سازمان ملی استاندارد

رییس سازمان ملی استاندارد ایران همچنین عملکرد این سازمان از ابتدای دولت یازدهم تاکنون را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در مورد عملکرد این سازمان در حوزه مسایل ملی از نظر عدد و رقم و تعداد تدوین استانداردها، رکوردی را در تاریخ خود برجای گذاشت.

پیروزبخت با بیان اینکه در یک سال اخیر حدود 3 هزار و 500 استاندارد تدوین شده است، اظهار داشت: با تدوین این تعداد استاندارد، تعداد استانداردهای تدوین شده به حدود 26 هزار فقره رسیده است.

به گفته وی، در مورد اجرای اجباری استانداردها نیز تقریبا حدود 4 هزار مورد پروانه جدید علامت استاندارد صادر شده که تاکنون حدود 23 هزار پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر شده است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران با بیان آنکه در این مدت سازمان ارتباط خود را با بخش خصوصی بیش از گذشته گسترش داده، گفت: تعداد زیادی از آزمایشگاه های همکار سازمان براساس نظامات بین المللی تایید شده اند.

وی افزود: تا سال 92 حدود 150 آزمایشگاه همکار با استانداردهای بین المللی 17025 تایید صلاحیت شدند که این رقم تا پایان دی ماه سال جاری رسید به 320 رسید که نشان از جهش قابل توجه در این حوزه دارد.

** افزایش چهار برابری بازرسی ها از سطح بازار

پیروزبخت با بیان آنکه بازرسی سازمان ملی استاندارد از سطح بازار در یک سال اخیر چهار برابر مورد مشابه خود شده است، اضافه کرد: از اول شهریورماه سال 91 تا اول شهریور ماه سال گذشته، 68 هزار بازرسی از مغازه ها و اماکن توزیع در سطح کشور صورت گرفت اما از اول شهریورماه 92 تا اول شهریور ماه سالجاری این رقم به حدود 300 هزار مورد یعنی بیش از چهار برابر رسیده است.

وی با اشاره به تشدید نظارت ها بر بخش خصوصی، گفت: براین اساس تعدادی از آزمایشگاه های همکاری که تخلف کرده بودند، تعلیق یا مجوز آنها ابطال شد ضمن اینکه با شرکت های بازرسی متخلف نیز به همین صورت برخورد کردیم.

پیروزبخت درباره واحدهای تولیدی متخلف نیز افزود: در یک ماهه اخیر 10 نام تجاری سوسیس و کالباس را به دلیل استفاده از بافت های غیرمجاز ابطال پروانه کرده ایم.

** بهبود رتبه سازمان ملی استاندارد در سازمان ایزو

سازمان ملی استاندارد ایران در این گفت و گو همچنین به فعالیت های بین المللی این سازمان اشاره کرد و گفت: در این حوزه فعالیت های ارزنده ای انجام گرفته به گونه ای که در سال 2014 میلادی در رتبه بندی سازمان بین المللی استاندارد ایزو، از بین 170 کشور عضو این سازمان، سازمان ملی استاندارد ایران رتبه 29 به خود اختصاص داد در حالی که در سال های گذشته این رتبه 32 بوده است.

پیروزبخت با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد در هیات مدیره موسسات استانداردهای کشورهای اسلامی عضویت دارد، افزود: 32 کشور عضو موسسات استانداردهای کشورهای اسلامی هستند که 13 کشور در هیات مدیره عضور دارند که سازمان ملی استاندارد کشورمان نیز عضو هیات مدیره است.

به گفته وی، طی یکسال اخیر نزدیک به 10 استاندارد جهانی به این سازمان های بین المللی پیشنهاد شد تا تدوین شود که مورد موافقت قرار گرفته است.

** تدوین دو استاندارد به زبان فارسی در کمیته های فنی ایزو

رییس سازمان ملی استاندارد ادامه داد: برای نخستین بار زبان فارسی در یکی از کمیته های فنی ایزو به عنوان یکی از زبان های رسمی شناخته شد و دو استاندارد به زبان فارسی به غیراز زبان انگلیسی و روسی که جزء زبان های رسمی به شمار می آیند، تدوین شد.

پیروزبخت این اقدام را جز فعالیت های بی سابقه در تاریخ سازمان ملی استاندارد دانست و ابراز امیدواری کرد که از این طریق که زبان فارسی زبان ملی است و چند کشور از آن استفاده می کنند، بتدریج وارد استانداردهای بین المللی شود.

** پیاده سازی رویکرد نوین استانداردسازی در سال 94

وی همچنین در این گفت وگو به برنامه های سال آینده سازمان ملی استاندارد اشاره کرد و گفت: برای سال آینده با حمایت رییس جمهور و اعضای هیات دولت می خواهیم رویکرد نوین استانداردسازی را عملیاتی کنیم.

پیروزبخت با بیان اینکه مطالعات این رویکرد هم اکنون به پایان رسیده است، افزود: براساس این طرح در تلاش خواهیم بود جنبه نظارتی خود را تقویت کنیم تا بتوانیم از طریق ظرفیت های بیرون از سازمان مثل سازمان های همجوار و قانون حمایت از مصرف کننده بتوانیم بیشتر مصرف کنندگان را با خود همراه سازیم تا نظارت ها را تقویت کنیم که این لازمه پیاده سازی رویکرد نوین است.

رییس سازمان ملی استاندارد، اضافه کرد: در رویکرد نوین استانداردسازی قرار است ما با دستگاه های و وزارتخانه ها این همکاری را داشته باشیم تا در جهت ایمنی و بهداشت مردم نظارت لازمه و عالیه را در خیلی از فرآیندها اعمال کنیم. این رویکرد از سال 1995 در اروپا پیاده شد، ما بدنبال آن هستیم که آن را از سال آینده پیاده کنیم و قطعا نظارت خود را تشدید خواهیم کرد.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین