|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۴۰۰۵۸
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۹
یک روزنامه آمریکایی نوشت که راهبرد آمریکا در مبارزه با داعش در عراق به‌شدت به ایران وابسته شده است.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: در حالی که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تحت فشار سیاسی از سوی جمهوری‌خواهان در مذاکرات هسته‌ای با ایران قرار گرفته، به نظر می‌رسد که تناقضی شکل گرفته است: آقای اوباما به‌شدت به نیروهای ایرانی وابسته شده تا از پیشروی نیروهای داعش در عراق و سوریه جلوگیری کند.

در چهارمین روز از وقتی که نیروهای ایرانی به 30هزار نیروی عراقی پیوسته‌اند تا شهر تکریت را از کنترل شبه‌نظامیان داعش خارج کنند، مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که واشنگتن در حال هماهنگی با ایران برای مقابله با دشمن مشترک نیست.

شاید این مسئله از نظر فنی درست باشد، ولی طراحان جنگی آمریکا به‌دقت جنگ ایران علیه داعش را از راه‌های مختلف از جمله گفتگو با فرکانس‌های رادیویی و سایر روش‌ها، زیر نظر دارند. نیروهای نظامی ایران و آمریکا بارها تلاش کرده‌اند تا از برخورد و تنش در فعالیت های خود با استفاده از مراکز فرماندهی عراق به‌عنوان واسطه، جلوگیری کنند.

در نتیجه، بسیاری از کارشناسان امنیت ملی بر این باورند که مشارکت ایران به عراقی‌ها کمک کرده است تا جلوی پیشروی نیروهای داعش را در شرایطی بگیرند که مشاوران نظامی آمریکا، مأموریت آموزش نیروهای عراقی را به پایان برده‌اند.

"ولی نصر" مشاور ویژه سابق اوباما و عضو مؤسسه مطالعات بین الملل در دانشگاه جانز هاپکینز تأکید کرد: تنها راهی که دولت اوباما می‌تواند راهبرد خود در عراق را دنبال کند، این است که تصور کند ایرانی‌ها بخش زیادی از کارها را انجام داده و در درگیری‌های زمینی به پیروزی برسند. راهبرد آمریکا در عراق بیشتر به‌خاطر تلاش‌های ایران، موفقیت آمیز بوده است.

این ایران بود که با سازماندهی نیروهای مبارز شیعه در اوت گذشته توانست شهر آمرلی را از تصرف داعش خارج کند. این نیروی قدس ایران بود که مبارزان شیعه عراق و نیروهای امنیتی این کشور را در ماه نوامبر گذشته حمایت کرد تا شهر بیجی را از اشغال داعش، آزاد کنند.

روزنامه آمریکایی در ادامه مدعی شد: دیپلمات‌های آمریکایی و مقام‌های محلی تأکید کردند که تابستان گذشته نیز زمانی که داعش ابتدا شهر موصل را تصرف کرد و نزدیک شهر اربیل مرکز کردستان عراق رسیده بود، قاسم سلیمانی همراه با 2 فروند هواپیما پر از تجهیزات نظامی به اربیل رفت. اقدام ایران کمک زیادی به تقویت نیروهای دفاعی کرد اطراف اربیل کرده است.

در تکریت نیز رهبران مبارزان شیعه اعلام کردند که مبارزان آنها بیش از دوسوم 30هزار نیروی مورد حمایت دولت عراق را تشکیل داده‌اند.

ولی راهبرد آمریکا در عراق می‌تواند از تلاش ایران در بازپس‌گیری تکریت از داعش، سود ببرد، حتی اگر به‌طور مستقیم در این عملیات حضور نداشته باشد. مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه‌شنبه پیش از شرکت در نشست کمیته خدمات مسلح سنا تأکید کرد که مشارکت نیروهای شیعه مورد حمایت ایران در تکریت می‌تواند "چیز خوبی" باشد.

منبع: تسنيم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین