|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
کد خبر: ۳۹۹۵۲
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۷
دهقان گفت: به عبارت دیگر به جای اینکه بانک های ما در داخل یا از طریق بانک های عامل در دوبی این کار را مدیریت کنند ارز در اختیار یک سری دلال ها قرار گرفته بود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید بر لزوم ارائه گزارش قوه قضاییه از پرونده صرافان متخلف در نوسانات ارز از نقش آفرینی مجدد مدیران متخلف در نوسات اخیر ارز در بانک مرکزی خبر داد.

محمد دهقان گفت: در دولت گذشته اطلاعاتی وجود داشت مبنی بر اینکه سوء استفاده‌هایی از بانک مرکزی در انتقال ارز داخلی به خارج صورت گرفته است. برخی مدیران در بانک مرکزی به بهانه مدیریت قیمت ارز، ارز را در اختیار تعداد خاصی از صرافان قرار می‌دادند، این صرافان و دلال‌ها دلارهای متعلق به ایران را در دبی به فروش می‌رساندند تا قیمت ارز در کشور تعادل داشته و افزایش بی‌رویه نداشته باشد.

او ادامه داد: این دلال‌ها ارز را می‌گرفتند تا به صورت روزانه به بازار عرضه کنند تا قیمت ارز در مقابل ریال افزایش نیابد اما متاسفانه برای سود بیشتر، ارز را یک تا دو ماه پیش خود نگه می‌داشتند و بعد به بازار عرضه می‌کردند تا پول بیشتری به جیب بزنند.

نماینده مردم طرقبه در مجلس شورای اسلامی گفت: این اقدام یا در پی سوء مدیریت بانک مرکزی انجام می‌شد و یا تبانی بین صرافان و برخی مسئولان بانک مرکزی که ارز را در اختیار آنها قرار می‌دادند.

دهقان گفت: به عبارت دیگر به جای اینکه بانک های ما در داخل یا از طریق بانک های عامل در دوبی این کار را مدیریت کنند ارز در اختیار یک سری دلال ها قرار گرفته بود.

او با اشاره به دستگیری تعدادی از این دلال ها گفت: پرونده این افراد هنوز در قوه قضاییه به نتیجه نرسیده است و قوه قضاییه باید در زمینه این پرونده اطلاع رسانی کند.

نماینده طرقبه ادامه داد: کمیسیون اقتصادی مجلس نیز اخیرا گزارشی در خصوص این تخلف ارزی به مجلس ارائه داد اما هنوز قوه قضاییه اطلاع رسانی درخصوص بررسی این پرونده نکرده است.

دهقان در تشریح تخلفات دولت یازدهم در زمینه انتقال ارز گفت: اخیرا نیز همان مسئولانی که در دولت قبل با سو مدیریت یا تخلف در بانک مرکزی مسبب نوسانات بازار ارز بودند در دولت یازدهم در بانک مرکزی همان تخلفات را تکرار می کنند.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: این مدیران مجددا ارز را در اختیار برخی صرافان خاص قرار دادند و صراف ها به صورت چمدانی ارزها را در کشورهای دیگر به فروش می رسانند.

او در تشریح ابعاد مختلف این تخلف گفت: سوال مهم اینجاست که عوایدی که از فروش این ارزها در اختیار صراف ها قرار می گیرد آیا فساد جدیدی را ایجاد نمی کند؟ سوال بعدی این است که اگر واقعا به این ارز در داخل کشور نیاز نداشتیم چرا درهم ها را وارد کشور کردید که حالا مجبور باشید آنها را از کشور خارج کرده و تبدیل به دلار کنید؟ همان جا در کشور مبدا تبدیل به دلار کرده بعد وارد کشور می نمودید.

دهقان گفت: اگر پول ها از محل آزاد شدن دارایی های ایران توسط غرب به دست آمده است باید به صورت دلار تحویل گرفته می شد و به صورت رسمی حواله می شد نه اینکه پولی که همه دنیا می داند حق ایران است و در توافق نامه مقرر شد که به ایران بازگردد به شکل چمدانی به کشورمان بازگردد.

او با اشاره به توقیف یک محموله از این دلارهای چمدانی گفت: بعد از توقیف این ارزهای چمدانی، تخلف دولت افشا شد و مشخص شد که بانک مرکزی هم در جریان این تخلف قرار دارد.

دهقان گفت: اگر انتقال ارز به صورت چمدانی قانونی است باید از این اقدام به صورت شفاف به مجلس گزارش دهند

او با اشاره به تقاضای تعدادی از نمایندگان برای حضور رئیس کل بانک مرکزی در مجلس جهت ارائه توضیح در این خصوص گفت: متاسفانه در این مدت بانک مرکزی در این زمینه پاسخ مشخصی نداده است و فقط موضوع را به دستگاه دیگری احاله داده اند دستگاه دیگر نیز پاسخی در این خصوص نداده است.

 
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین