کد خبر: ۳۹۷۲۴
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
روز گذشته بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در کنگره آمریکا هشدار داد که مذاکرات اتمی جاری با ایران "راه این کشور برای دستیابی به بمب اتمی" را هموار می‌‎کند.
علی لاریجانی، رئیس مجلس در واکنش به سخنرانی روز گذشته بنیامین نتانیاهو، نخست رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا آن را یک"شوی سیاسی" خواند و گفت که این سخنرانی "نشانگر استخدام کنگره یک کشور بزرگ که داعیه مدیریت جهانی دارد در دست یک رژیم پوشالی است".

لاریجانی امروز در نطق پیش از دستور جلسه علنی مجلس گفت: "گرچه این سخن او نظیر سایر دروغ‌های این فرد که اوباما نیز در مصاحبه خود به آن اشاره کرد بی ارزش‌تر از آن است که بدان توجه می‌شود اما اگر رژیم صهیونیستی یا کنگره‌ آمریکا مایل هستند فرزند ناخلف خود را روی ویلچر تحویل بگیرند اقدام نظامی کنند، پاسخ کوبنده و همه جانبه نیروهای مسلح ایران را به خوبی لمس خواهند کرد."

او گفت: "اگر اسرائیل آنقدر قدرت دارد که علیرغم توافق بین المللی به ایران حمله کند چرا نخست وزیر این رژیم آنقدر دستپاچه به کنگره رفته و نگران ایران است."

روز گذشته بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در کنگره آمریکا هشدار داد که مذاکرات اتمی جاری با ایران "راه این کشور برای دستیابی به بمب اتمی" را هموار می‌‎کند.

واکنش اوباما
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به سخنرانی جنجالی نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا علیه توافق احتمالی اتمی با ایران، گفت که این سخنرانی هیچ حرف تازه‌ای نداشت و بنیامین نتانیاهو هیچ راه جایگزین عملی ارائه نکرد.

اوباما گفت که سخنرانی نتانیاهو را زنده تماشا نکرده، اما بعدا متن آن را دیده است.

او گفت: "در مورد موضوع اصلی، یعنی چگونگی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی که این کشور را خطرناکتر می کند، نخست وزیر اسرائیل هیچ راه حل جایگزین عملی پیشنهاد نکرد".

اوباما گفت که هنوز توافقی با ایران به دست نیامده، "اما اگر موفق شویم، آنوقت در واقع این بهترین توافق ممکن برای جلوگیری از دست یافتن ایران به بمب اتمی خواهد بود."

واکنش موگرینی
فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم سه شنبه در سخنانی در ژنو که به نظر می رسید خطاب به بنیامین نتانیاهو باشد گفت: "هراس افکنی در این مرحله کمکی نمی کند" و افزود که "ما در حال نزدیک شدن به یک توافق هستیم."

او گفت:‌ "من می خواهم درخواست کنم، از همه بازیگران رسمی بخواهم که به جای به خطر انداختن تلاش های دیپلماتیک که بسیار مشکل بوده، نقشی تسهیل کننده ایفا کنند."

روز سه شنبه همزمان با تحولات در واشنگتن، وزیران امور خارجه ایران و آمریکا به همراه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا، در سوئیس با هدف دست یافتن به توافق جامع اتمی مشغول گفت و گو بودند.

موگرینی گفت که با جان کری صحبت کرده و قرار است پس از آن با آقای ظریف هم صحبت کند.

او گفت: "در هفته های اخیر گام های قابل توجهی برداشته شده و من در همه طرف ها شاهد اراده سیاسی زیادی هستم."

او افزود:‌ "در گفتگوهای این دور آخر، شامل گفتگوهای امروز، نشانه های دلگرم کننده ای وجود داشت."

جان کری هم به خبرنگاران گفت که گفتگوها "سازنده" بوده است و ظریف هم گفت که در این گفتگوها "امکان پیشرفت فراهم شد."

وزیر انرژی آمریکا هم هنگام خروج از هتل محل مذاکرات به خبرنگار بی‌بی‌سی گفت: "مذاکرات به خوبی پیش می رود. گفتگوهایی عالی داشتیم."

سایر واکنش ها
مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران در بیانیه ای که خبرگزاری ایرنا منتشر کرده، نتانیاهو را "دروغ پردازی" خواند و گفت: "با استمرار مذاکرات و اراده جدی ایران برای رفع این بحران ساختگی، سیاست ایران هراسی دچار مشکلات اساسی شده و بانیان این تبلیغات دروغ و طراحان این بحران جعلی به دست و پا زدن افتاده اند."

پیشتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور محیط زیست در بازدیدی از پاریس به خبرگزاری فرانسه گفت:‌ "فکر نمی کنم این (سخنرانی) وزن زیادی داشته باشد. آنها تلاش می کنند توافق را به هم بزنند اما من فکر می کنم لابی های منطقی تر در هر دو طرف منتظر رسیدن به یک راه حل هستند."

طرح سنا
اوباما یک روز پیشتر گفته بود که بیش از آنکه نگران سخنرانی بینامین نتانیاهو در کنگره باشد نگران اقدام کنگره در تصویب طرحی تازه علیه ایران پیش از پایان مذاکرات است؛ نگرانی ای که حالا ممکن است محقق شود.

خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که بعد از ظهر سه شنبه میچ مکانل رهبر اکثریت جمهوری خواه سنا گفت که این مجلس ممکن است هفته آینده طرحی را در مورد ایران به بحث بگذارد.

این طرح اوباما را ملزم خواهد کرد هرگونه توافق نهایی با ایران را برای تصویب تسلیم کنگره کند.

کاخ سفید گفت که اوباما "طرح بازبینی توافق اتمی ایران" را که توسط باب کورکر سناتور جمهوری خواه و رابرت منندز سناتور دموکرات - به ترتیب رئیس و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا - تنظیم شده وتو خواهد کرد.

هری رید رهبر دومکرات های سنا گفت که اعضای این مجلس باید ابتدا صبر کنند تا ببینند در روند مذاکرات با ایران چه اتفاقی می افتد چون فقط چند هفته تا پایان مهلت مذاکرات باقی مانده است.

گفته می شود که بعید است چنین طرحی از حمایت اکثریت دو سومی سنا برای مصون شدن در برابر وتو برخوردار باشد.

منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین