|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۰
کد خبر: ۳۹۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
به گزارش رویترز همزمان که ایران و گروه 1+5 به مذاکرات فشرده خود برای دستیابی به یک توافق جامع هسته‌ای ادامه می‌دهند گمانه‌زنی‌ها درباره یک توافق احتمالی افزایش یافته است.
رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ایران باید برنامه هسته‌ای خود را دست‌کم به مدت 10 سال به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد در سطح فعلی نگه دارد تا بتوان به یک توافق جامع هسته‌ای دست یافت.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز در واکنش به انجام سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علیه مذاکرات هسته‌ای در کنگره که مورد مخالفت کاخ سفید قرار گرفته است، تصریح کرد: شکافی که بر سر سخنرانی روز سه‌شنبه نخست‌وزیر اسرائیل در کنگره پیش آمده یک دردسر بود اما این مسأله تخریب دائمی روابط آمریکا و اسرائیل نیست.

رئیس‌جمهور آمریکا با انتقاد از مواضع سخت نتانیاهو در این باره، گفت: میان دولت آمریکا و اسرائیل اختلاف نظر قابل توجهی بر سر چگونگی رسیدن به هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای وجود دارد.

گفت‌وگوی اوباما با رویترز در حالی انجام شد که ساعاتی پیش از آن نخست وزیر رژیم صهیونیستی در لابی آیپک که بزرگترین لابی حامی صهیونیست‌ها در آمریکا به شمار می‌آید سخنرانی کرد.

نتانیاهو در این سخنرانی بار دیگر ایران را تهدیدی برای موجودیت اسرائیل دانست.

اوباما ادامه داد: اگر در حقیقت ایران حاضر باشد که برنامه هسته‌ای خود را برای مدت چند سال که دو رقمی باشد در مرحله کنونی نگه دارد و درواقع بخش‌هایی از آن را به عقب برگرداند و اگر ما راهی برای راستی‌آزمایی آن داشته باشیم هیچ گام دیگری وجود نخواهد داشت که بتوانیم برای اطمینان یافتن از عدم دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای برداریم.

وی تأکید کرد: هدف آمریکا این است که اطمینان یابد دست‌کم یک سال میان زمانی که ما می‌فهمیم ایرانی‌ها برای سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنند و درواقع می‌توانند آن را بسازند فاصله وجود داشته باشد.

به گزارش رویترز همزمان که ایران و گروه 1+5 به مذاکرات فشرده خود برای دستیابی به یک توافق جامع هسته‌ای ادامه می‌دهند گمانه‌زنی‌ها درباره یک توافق احتمالی افزایش یافته است.

طی هفته‌های اخیر گزارشاتی منتشر شده است مبنی بر این‌که ایران و آمریکا به توافقی رسیده‌اند که بر اساس آن تهران ابتدا به مدت دوره‌ای 10ساله برنامه هسته‌ای‌اش را محدود می‌کند و سپس می‌تواند به تدریج فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را افزایش دهد. این در حالی است که کاخ سفید هفته گذشته حصول چنین توافقی را قویاً تکذیب کرد.

رئیس جمهور آمریکا همچنین در این گفت‌وگو تلاش کرد آسیب‌های به وجود آمده از اختلافات بر سر سخنرانی نتانیاهو در کنگره را کم‌اهمیت جلوه دهد.

وی در این‌باره گفت: شکاف موجود یک مسأله شخصی نیست و اگر نخست‌وزیر اسرائیل بتواند در انتخابات 17 مارس پیروز شود بار دیگر با نتانیاهو دیدار خواهد کرد.

اوباما در ادامه با انتقاد از تلاش جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در مجلس سنای آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات تا 30 ژوئن سال 2015 گفت که این اقدام می‌تواند روند مذاکرات را تضعیف کند.

وی تصریح کرد: من نسبت به اظهارات بنیامین نتانیاهو کمتر از اقدامات احتمالی کنگره نگرانم چون این کار آنها می‌تواند مذاکرات را پیش از تکمیل آن نابود کند.

رئیس جمهور آمریکا علی‌رغم حصول پیشرفت‌های اخیر در مذاکرات هسته‌ای گفت که ارزیابی‌اش درباره احتمال به دست آمدن توافق جامع هسته‌ای تغییر نکرده و بر این باور است که شانس موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات کمتر از 50 درصد است.

اوباما اظهار کرد: من فکر می‌کنم که هنوز احتمال این‌که ایرانی‌ها بله را بگویند کمتر است. اما اگر بخواهم عادلانه صحبت کنم معتقدم که ایران مذاکره کنندگانی جدی دارد و آنها سیاست‌های داخلی خود را دارند.

وی تأکید کرد: احتمال این‌که اکنون به یک توافق برسیم بسیار بیشتر از 3 یا 5 ماه گذشته است.

رئیس جمهور آمریکا بار دیگر مخالفتش با سخنرانی نتانیاهو در کنگره را اعلام کرد و گفت که نخست‌وزیر اسرائیل با مخالفتش با توافق اولیه ژنو که در سال 2013 حاصل شد اشتباه کرده است.

وی ادامه داد: نتانیاهو همه جور ادعایی را مطرح کرد. این‌که این توافق یک توافق بسیار بدی خواهد بود. این‌که ایران با این توافق توانسته است (با رهایی از تحریم‌ها) به سرمایه خود به ارزش 50 میلیارد دلار دست پیدا کند و این‌که ایران به این توافق پایبند نخواهد بود اما هیچ یک از آنها درست از آب درنیامد.

رئیس جمهور آمریکا متذکر شد: حقیقت این است که ما در ازا شاهد این بودیم که ایران در طول این مدت برنامه هسته‌ای‌اش را گسترش نداده و در بسیاری از موارد بخش‌هایی از آن را به عقب برگردانده است.

اوباما گفت که یکی از تردیدهای مهمی که وجود دارد این است که آیا ایران با درخواست‌های بازرسی‌های شدید موافقت خواهد کرد و آیا حاضر خواهد شد که ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم خود را در سطح پایین نگه دارد؟

وی افزود: اگر ایران با این اقدامات موافقت کند کنترل برنامه هسته‌ای ایران بسیار موثرتر از تحریم‌ها یا هر گونه اقدام عملی است که ما می‌توانیم انجام دهیم یا اسرائیل بتواند انجام دهد.

بر اساس این گزارش، رئیس جمهور آمریکا در حالی این اظهارات را بیان کرده است که مذاکره کنندگان ایران و گروه 1+5 برای ادامه رایزنی‌های خود به مونترو سوئیس رفته‌اند. همچنین وزرای امور خارجه ایران و آمریکا نیز در این چارچوب با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند.

 اظهارات اوباما مبنی بر این که هدف آمریکا این است که اطمینان یابد دست‌کم یک سال میان زمانی که ما می‌فهمیم ایرانی‌ها برای سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنند و درواقع می‌توانند آن را بسازند فاصله وجود داشته باشد، در حالی بیان می‌شود که مقامات ایرانی همواره بر صلح امیز بودن برنامه اتمی کشورمان تاکید و تصریح کرده‌اند که سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران هیچ جایی نداشته و نخواهد داشت.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
لطف الله بهرو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۲
0
3
Ok
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین