کد خبر: ۳۹۱۰۴
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۲
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: محیط روایی به تداوم فرهنگ کمک می کند و آنچه که به ساحت روایی نفوذ کند به نسل های بعد منتقل می شود.
سیدمحمد بهشتی در نشست اسطوره و فرهنگ که به تجلیل از اسطوره شناسان برجسته و رونمایی از نشریه هفت گنبد اختصاص داشت، اظهار کرد: در تعاریف موجود از انسان، او حیوان ناطق هم خوانده شده اما معتقدم انسان حیوان روایی هم به شمار می رود؛ چرا که تنها موجودی در خلقت که واجد روایت بوده، انسان است.

وی افزود: بسیاری از مفاهیم تجریدی تنها برای فرزانگان قابل فهم و ارتباط برقراری است اما اگر درچارچوب روایت عنوان شود برای همه قابل دریافت است و با همگان ارتباط برقرار می کند.

وی ادامه داد: خصوصیت دیگر روایت این است که هرچه در ظرف روایت ریخته شود از فساد دور می شود و دیگر وقایع روزگار آن را تحت تأثیر خودش قرار نمی دهد؛ بنا به همین خصوصیت ها آنچه ما از عالم تجریدی دریافت می کنیم بنا به قدرتی که روایت دارد برای همگان قابل دسترسی می شود.

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: شناسنامه سرنوشت ما دراسطوره ها منعکس است، چرا که اسطوره ها از شائبه آنچه که متوقف در زمان و مکان است پالوده و شفاف شده و جوهر خالص آن چیزی که تجربه تاریخی ما در محیط بوده در اسطوره ها انعکاس یافته است.



** تجلیل از پیشکسوتان

محمد حسین باجلان فرخی مردم شناس و اسطوره شناس نیز با معرفی آثاری از کتایون مزداپور و زهره زرشناس به بیان گوشه ای از خدمات این دو اسطوره شناس برجسته ایران پرداخت.

وی از فصلنامه هفت گنبد به عنوان اثری ماندگار در این حوزه یاد کرد و محمد میر شکرایی را فردی خستگی ناپذیر و فعال در حوزه مردم شناسی دانست.

همچنین محمد میرشکرایی مردم شناس ، فرهنگ پژوه و سردبیر فصلنامه هفت گنبد با ابراز خرسندی از اقدام پژوهشکده مردم شناسی برای تقدیر از اسطوره شناسان نامدار ایران اظهار کرد: ما همواره در روند پژوهش از دستاورد فعالیت های مزدا پور و زرشناس به طور مستقیم و غیر مستقیم استفاده کرده ایم و زحمات این عزیزان چیزی نیست که بتوان برای آن ارزش غیر معنوی قایل شد.

حمید تنکابنی رییس مرکز اسناد فرهنگی آسیا، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز با اشاره به 3 ضلع شخصیتی هر فرد شامل اخلاق، مدیریت و دانش افزود: مزداپور و زرشناس 2 اسطوره شناس با سابقه ای هستند که هر سه ضلع شخصیتی را دارا هستند.

همچنین علیرضا حسن زاده رییس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان مقدمه ای از فعالیت در زمینه اسطوره شناسی در یکصد سال اخیر گفت: مزدا پور و زرشناس در 2 دهه اخیر در مسیری گام برداشته اند که نگرش علمی نسبت به اسطوره ها دارد و همواره تعهد آنها به انتشار علم در جامعه مورد توجه قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: در این میان مهم کوشش این دو عزیز است که تلاش کرده اند نتایج دانش خود را به زبانی قابل فهم برای همه بیان کنند.

حسن زاده در ادامه با قرائت متن تقدیر نامه ای که از سوی پژوهشگاه برای اسطوره شناسان برتر ایران تهیه شده بود، افزود: ارج گذاری به فعالیت این عزیزان وظیفه پژوهشکده مردم شناسی است.

زهره زرشناس استاد اسطوره شناسی ایران نیز سنت تجلیل را پسندیده دانست و گفت: این بسیار خوب است که درزمان حیات خادمان علم و فرهنگ از آنها قدردانی شود اما بسیاری هستند که پیش از من شایسته تقدیر بوده اند.

در این نشست از زحمات زهره زر شناس، کتایون مزدا پور و محمد میرشکرایی تجلیل و از فصلنامه هفت گنبد رونمایی شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین