|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹
کد خبر: ۳۸۸۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: راه‌اندازی جاده تست خودروهای داخلی در جاده تهران- قم، هزینه زیادی داشته که این هزینه‌ها به‌عنوان سرمایه‌گذاری در این صنعت مهم در اقتصاد کشور محسوب می‌شود.
سومین نمایشگاه صنعت خودرو و قطعات وابسته، با حضور معاون حقوقی رئیس جمهور، استاندار، جمعی از مسئولان کشوری و استانی و با مشارکت 50شرکت خودروساز و قطعه ساز داخلی در محل دائمی نمایشگاههای شهر سمنان افتتاح شد.

 استاندار سمنان در مراسم افتتاح این نمایشگاه اعلام کرد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته و با بهره برداری از طرح های در دست اجرا، در آینده نزدیک قطب سوم خودروسازی کشور در استان سمنان خواهد شد.

محمد وکیلی افزود: در حال حاضر با استقرار هفت شرکت خودروسازی در این استان ظرفیت های قابل توجهی برای این صنعت ایجاد شده و در تلاش هستیم تا با تقویت زیرساخت های لازم زمینه توسعه سریع و مطلوب این صنعت در استان سمنان را فراهم کنیم.

وی با دعوت از سرمایه گذاران و کارآفرینان صنعت خودرو و قطعه سازی برای حضور در استان سمنان تاکید کرد: در حال حاضر با ایجاد چهار منطقه ویژه صنعتی و همچنین برخورداری از معافیت مالیاتی، زمینه توسعه صنعت در این استان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه بسترهای مناسبی نیز برای توسعه صنعت خودرو در استان سمنان فراهم شده است، افزود: در شرایط فعلی 123 واحد تولید قطعات و مجموعه های خودرو با ظرفیت تولید بیش از هزار نوع قطعه با شماره فنی در این استان فعال است و در مجموع سهم 20 درصدی از کل قطعات تولیدی در صنعت خودرو کشور را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: با توجه به اینکه سمنان در کریدور دو قطب مهم صنعت خودرو استان های تهران و خراسان رضوی قرار گرفته است، یک موقعیت استراتژیک برای توسعه صنعت خودرو و قطعه سازی استان فراهم شده و دستگاههای اجرایی نیز آماده ارائه هرگونه خدمات و امکانات به سرمایه گذاران هستند.

وی با بیان اینکه پنج واحد دانشگاهی در رشته های فنی و مهندسی تا مقطع دکترا در این استان ماموریت پرورش منابع انسانی کارآمد برای توسعه این صنعت را بر عهده دارند، افزود: در حال حاضر پیگیری احداث آزمایشگاه و مرکز تحقیقات قطعات خودرو در دستور کار قرار گرفته و در عین حال آماده واگذاری زمین و تخصیص اعتبار جهت احداث مرکز آزمون جاده ای خودرو در این استان هستیم.

بهبود فضای کسب و کار؛ مهمترین الزامات توسعه صنعتی

معاون حقوقی رئیس جمهور نیز مراسم آغاز به کار این نمایشگاه اعلام کرد: در حال حاضر ظرفیت های قابل توجهی برای توسعه صنعتی استان سمنان فراهم شده و دولت نیز تلاش خواهد کرد تا با رفع موانع و مشکلات نقش بسزایی در توسعه صنعت خودرو و قطعه سازی این استان فراهم کند.

الهام امین زاده با اشاره به توصیه های رئیس جمهوری مبنی بر ضرورت تحول و پیشرفت در صنعت خودرو، افزود: بهبود فضای کسب و کار از مهمترین الزامات توسعه صنعتی به شمار می رود و دولت در تلاش است تا با همکاری کمیته ماده 76 قانون برنامه توسعه کشور زمینه را برای رفع موانع پیش روی سرمایه گذاران و پیمانکاران فراهم کند.

وی گفت: در راستای توسعه صنعتی کشور لازم است تا حمایت از حقوق مصرف کنندگان، جلوگیری از ورود کالاهای مشابه تولید داخلی، تخصیص ارز مبادله ای به تولیدکنندگان، توجه به صادرات خدمات فنی و مهندسی و تلاش برای رقابت پذیری تولیدات داخلی به صورت ویژه در دستورکار دستگاههای اجرایی ذی ربط قرار گیرد.

سمنان، گزینه خوبی برای ساخت دومین جاده تست خودرو کشور است

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در حاشیه این مراسم با اشاره به اعلام آمادگی استان سمنان برای ساخت جاده تست خودروهای داخلی ،گفت: در حال حاضر عملیات ساخت‌وساز جاده تست خودروهای داخلی در جاده تهران- قم آغاز شده و امیدواریم با پایان این عملیات، نخستین جاده تست کشور راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: ایران با وجود تولیدکنندگان داخلی و همچنین به عنوان یکی از کشورهای دارای صنعت خودروسازی در جهان، به جاده تست خودروهای داخلی نیاز دارد و بهره‌برداری هرچه سریع‌تر از این پروژه می‌تواند کمک شایانی به رشد صنعت خودروسازی داشته باشد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: راه‌اندازی جاده تست خودروهای داخلی در جاده تهران- قم، هزینه زیادی داشته که این هزینه‌ها به‌عنوان سرمایه‌گذاری در این صنعت مهم در اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

مدنی افزود: امکان انتقال جاده تست خودرو وجود ندارد اما استان سمنان هم از نظر امکاناتی و هم از لحاظ جغرافیایی گزینه مناسبی برای ساخت جاده تست در کشور است.

وی متذکر شد: استان سمنان از زیرساخت‌های مناسبی در خصوص احداث جاده تست خودرو برخوردار است و باید با سرمایه‌گذاری در این بخش به سمت ساخت دومین جاده تست در راستای ارتقای کیفیت صنعت خودروسازی ایران برویم.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا بیان کرد: وجود جاده تست در کشور هم به قطعه‌سازان کمک می‌کند تا خود را مورد ارزیابی قرار دهند و هم به خودروسازان بومی اجازه تست خودروهای خود را قبل از عرضه به بازارهای داخلی و خارجی با توجه به استانداردهای جهانی خواهد داد.

مدنی تشریح کرد: همه کشورهای دارای صنعت خودروسازی در جهان جاده تست خودرو دارند و ما نیز در تلاشیم تا با حمایت مسئولان دولت تدبیر و امید از وجود این جاده در کشور برخوردار شویم.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه دانش خودروسازی و قطعه‌سازی در استان سمنان در سطح بسیار بالایی است، گفت: استان سمنان می‌تواند قطب سوم خودروسازی و قطعه‌سازی در کشور شود.

سعید مدنی در حاشیه بازدید از نمایشگاه خودرو و صنایع وابسته و در جمع قطعه‌سازان استان سمنان اظهار کرد: استان سمنان با توجه بیشتر به ظرفیت‌های بومی خود می‌تواند در آینده نزدیک تبدیل به یکی از قطب‌های خودروسازی و قطعه‌سازی در کشور شود.

وی ادامه داد: استان سمنان از ظرفیت خوبی در بخش‌های قطعه‌سازی و خودروسازی برخوردار است و با تکیه بر نیروهای بومی، این استان، می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم صنعت خودروساز کشور تبدیل شود.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: موقعیت جغرافیایی استان سمنان و هم‌جوار بودن با دو استان خودروساز و نیز صنعتی بودن این استان می‌تواند به تبدیل استان به قطب سوم صنعت خودروسازی ایران کمک شایانی کند.

وی تصریح کرد: در استان سمنان، دانش خودروسازی و قطعه‌سازی در سطح بالایی قرار دارد و نیروهای انسانی این استان از دانش فنی خوبی برخوردار بوده و نیازمند توجه هر چه بیشتر از سوی مسئولان استان سمنان هستند تا در راستای رشد صنعت خودروسازی در این استان تلاش کنند.

وی همچنین گفت: زیرساخت‌های لازم دو صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی در استان سمنان به‌خوبی فراهم است و سمنان جزو استان‌های پرظرفیت کشور در این دو بخش محسوب می‌شود که با تکیه بر نیروهای بومی استان می‌تواند به‌سادگی جزو استان‌های مؤثر در این دو صنعت بزرگ باشد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا بیان کرد: استان سمنان به همت مهندسان و نیروهای فنی خود می‌تواند در راستای تبدیل صنعت خودروسازی به یکی از صنایع پویا و با نشاط کشور کمک بسیار خوبی به خودروسازان و قطعه‌سازان داخلی کند.

مدنی خاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بومی در این عرصه نیازمند حمایت‌های مادی و معنوی از سوی دولت تدبیر و امید است.

مشکلات اساسی بر سر راه تولیدکنندگان بومی قطعات خودرو قرار دارد

همچنین محمدرضا نجفی منش، عضو هیئت‌ مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران گفت: در حال حاضر درآمد ایران از تولید قطعات داخلی خودرو 6 میلیارد دلار است که این درآمد برپایه سند چشم‌انداز صنعت قطعه‌سازی باید به 30 میلیارد دلار برسد.

نجفی منش، اظهار کرد: تحقق این مهم تنها در سایه حمایت جدی از تولیدات بومی قطعات خودرویی امکان‌پذیر می شود.

وی ، گفت: مشکلات بزرگ و اساسی بر سر راه تولیدکنندگان بومی قطعات خودرو قرار دارد و موانع موجود در این بخش باید مرتفع شود.

با اشاره به اینکه در صنعت قطعه‌سازی مشکلات و موانع زیادی برای تولیدکنندگان داخلی وجود دارد، افزود: موانع اصلی و مشکلات تولیدکنندگان داخلی در صنعت قطعه‌سازی باید برداشته شود تا با امکانات بیشتر و مشکلات کمتر، فعالان این عرصه بتوانند قطعات خودروهای داخلی را با کیفیت بیشتر و حتی بالاتر از کیفیت قطعات خارجی تولید کنند.

وی اظهار کرد: قطعه‌سازان داخلی تا زمانی که موانع اصلی و مشکلات عمده فعلی را مقابل خود داشته باشند، نمی‌توانند از تمام ظرفیت‌ها در این عرصه استفاده کنند؛ هرچند در حال حاضر نیز کیفیت قطعات تولیدشده در داخل کشور بالا است.

عضو هیئت‌ مدیره انجمن قطعه‌سازان ایران با بیان اینکه کشورهای دنیا ما را به‌عنوان یک کشور تولیدکننده خودرو می‌شناسند،افزود: برای ساخت و تولید قطعات خودرو در کشور باید تمام امکانات و زیرساخت‌ها فراهم باشد؛ و این در حالی است که در حال حاضر مشکلات بزرگ و اساسی بر سر راه تولیدکنندگان بومی قطعات خودرو قرار دارد.

نجفی‌منش با اشاره به اینکه تولیدکنندگان داخلی در تنگنا هستند و مشکلات عمده‌ای در مسیر تولید قطعات وجود دارد،تصریح کرد: برای یک‌قدم پیشرفت در عرصه تولید قطعات بومی خودرو زحمات بسیار زیادی کشیده می‌شود و لذا باید با هموار کردن مسیر تولید این قطعات به تولیدکنندگان بومی انگیزه مضاعف دهیم.

وی همچنین گفت: با وجود تمام مشکلات در مسیر تولید قطعات داخلی خودروها، در افق 1404 باید هر چه در این صنعت بزرگ و تأثیرگذار در زمینه اقتصادی داریم، را پنج برابر کنیم تا با اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی کشور و حل مشکلات عمده جامعه کمک بزرگی کرده باشیم.

اشتغال 6000 نفر در 123واحد صنایع خودرویی استان سمنان

رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان نیز از فعالیت حدود 123 واحد صنعتی تولید قطعات خودرو در استان سمنان خبر داد.

بهروز اسودی در حاشیه افتتاح نمایشگاه ملی خودرو و صنایع وابسته به آن در سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: از این تعداد 29 واحد به طور مستقیم با شرکت ساپکو قرارداد منعقد کرده‌اند و سایر واحدها با سازه گستر، مگا موتور و ... و یا به عنوان سازنده واسطه دارای قرارداد است.

وی افزود: اشتغال ایجاد شده توسط این واحد‌های تولیدی و صنعتی حدود 6000 نفر است، در 63 واحد فعال سازنده قطعات خودرو استان حدود 5000 نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده است، و در 60 واحد وابسته به خودرو نیز حدود 1000 نفر مشغول به کار هستند.

رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان اضافه کرد: حدود 13 درصد از کل اشتغال موجود در بخش صنعت استان، به صنایع خودرو و صنایع وابسته به آن خود اختصاص دارد.

اسودی ، توسعه و گسترش صنایع خودرو و وجود تعداد پنج دانشگاه با رشته های فنی و مهندسی تا مقطع دکتری را از مهمترین اهداف در نظر گرفته شده در سند برنامه ششم توسعه استان سمنان برشمرد و خاطرنشان کرد: صنعت قطعه سازی به عنوان بازوی اصلی صنعت خودرو و یکی از ارکان اصلی ایجاد اشتغال و ایجاد ارزش افزوده در کشور شناخته می شود.

رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان اضافه کرد: در این استان با توجه به توانمندیهای موجود در زمینه قطعه سازی و ساخت خودرو، می‌توان امید داشت تا با استفاده از حداکثر توان موجود، ظرفیت سازی در این بخش و توانمند سازی واحدهای مشاوره، برخی از موانع تولید رفع و باعث رونق اقتصادی در استان شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین