کد خبر: ۳۸۶۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
شانزدهمین اجلاس خبرگان در دوره چهارم در زمان بیماری وی به ریاست آیت الله سید محمد هاشمی شاهرودی، نائب رئیس اول این نهاد برگزار شد تا انتخاب رئیس جدید به دوره بعدی این اجلاس موکول شود.
به نوشته سایت خبری خبر آنلاین ،هفدهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری در تاریخ 19 و 20 اسفندماه سال جاری در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.

اولین و مهم ترین دستور کار این اجلاس انتخاب رئیس جدید می باشد که جایگزین مرحوم آیت الله مهدوی کنی خواهد شد. هرچند که حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی، عضو هیأت رئیسه خبرگان، از مشخص شدن نامزدهای ریاست جدید خبرگان در اولین روز برگزاری این اجلاس خبرداده است اما گمانه زنی های رسانه ای از نامزدی آیت الله هاشمی شاهرودی و آیت الله هاشمی رفسنجانی برای این مسئولیت خطیر و انتخاب احتمالی رئیس سابق دستگاه قضا حکایت دارد چراکه آیت الله هاشمی رفسنجانی نامزد شدن خود برای ریاست خبرگان را منوط به احساس تکلیف نمودن از جانب خود کرده است.

پیش ازاین، آیت الله محمدرضا مهدوی کنی و پس از رأی گیری از مجموع 70 رأی مأخوذه، با 64 رأی به عنوان ریاست مجلس خبرگان رهبری انتخاب شده بود که از 14 خرداد امسال در بیمارستان بستری و در مهرماه همین سال نیز دار فانی را وداع گفت.

شانزدهمین اجلاس خبرگان در دوره چهارم در زمان بیماری وی به ریاست آیت الله سید محمد هاشمی شاهرودی، نائب رئیس اول این نهاد برگزار شد تا انتخاب رئیس جدید به دوره بعدی این اجلاس موکول شود.

در حال حاضر، آیت الله هاشمی شاهرودی به عنوان نایب رئیس اول، آیت الله یزدی به عنوان نایب رئیس دوم، آیت الله دری نجف آبادی و حجة السلام و المسلمین سید احمد خاتمی به عنوان منشی و حجج اسلام رئیسی و حسینی بوشهری به عنوان کارپردازهای مجلس خبرگان رهبری اعضای هیئت رئیسه این مجلس را تشکیل می دهند.

مجلس خبرگان رهبری مجلسی متشکل از فقهای «واجد شرایط» است که بر اساس اصل 107 قانون اساسی مسئولیت تعیین و نظارت بر ولی فقیه را برعهده دارد. مدت هر دورهٔ این مجلس که اعضای آن به وسیلهٔ انتخابات و توسط رأی مستقیم مردم انتخاب می گردند، هشت سال می باشد و طبق مادهٔ یک و دو آیین نامهٔ داخلی این نهاد، تعداد اعضای فعلی خبرگان 86 نفر هستند.

طبق آئین نامه داخلی این مجلس نیز رای گیری برای انتخاب رئیس و اعضای هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری هر 2 سال یک بار برگزار می شود.

نخستین مجلس خبرگان رهبری در شرایطی تشکیل شد که کشور در حال جنگ با عراق بود. انتخابات این مجلس در تاریخ 19 آذر 1361 برگزار شد که نزدیک 18 میلیون نفر در آن شرکت کردند. در این دوره 75 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان تعیین شدند و انتخابات بقیه نمایندگان به دور دوم کشید.نخستین اجلاس خبرگان رهبری که در واقع دومین مجلس خبرگان (پس از مجلس خبرگان قانون اساسی) بود در 24 مرداد 1362 به ریاست آیت الله علی مشکینی تشکیل و پیام حضرت امام (ره) نیز در آن قرائت شد.

از آن پس، آیت الله مشکینی توانست ریاست هر چهار دوره اخیر مجلس خبرگان را با رای نمایندگان به دست آورد تا این که پس از درگذشت وی، آیت الله هاشمی رفسنجانی برای ریاست این نهاد، انتخاب شد. در آن انتخابات وی با 41 رای در مقابل 34 رای آیت الله جنتی بر کرسی ریاست این مجلس نشست.

اسفندماه سال 87 که نوبت برگزاری انتخابات هیات رئیسه این اجلاس بود، این بار آیت الله محمد یزدی برای رقابت با آیت الله هاشمی رفسنجانی اعلام نامزدی کرد و از میان آرای ریخته شده به گلدان های رای گیری، 51 رای به نام آیت الله هاشمی رفسنجانی درآمد و 26 رای نام آیت الله یزدی ثبت گردید.

پس از وقایع انتخابات سال 88 آیت الله هاشمی رفسنجانی، برای جلوگیری ازسیاسی شدن فضای خبرگان اعلام کرد در صورت نامزدی آیت الله مهدوی کنی برای ریاست این مجلس نامزد نخواهد شد و در اسفند 89 آیت الله مهدوی کنی با پیشنهاد آیت الله هاشمی رفسنجانی موافقت کرد و ریاست مجلس خبرگان را به عهده گرفت اما در نطق افتتاح اولین دوران ریاست خود تاکید کرد که آیت الله هاشمی رفسنجانی ریاست خبرگان را به وی تفویض کرده است. وی تصریح کرد: از آقای هاشمی می خواهم همانگونه که در دوران مبارزه و انقلاب تا کنون با ایشان بودیم ، ایشان کما فی السابق به ما کمک کنند.

حال، باید منتظر ماند و دید که چه کسی در نهایت با به دست آوردن اکثریت رای نمایندگان خبرگان، بر صندلی ریاست این مجلس تکیه خواهد زد؟

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین