|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۲
کد خبر: ۳۸۵۵۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
مهاجرانی یادآور شد: طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پرونده‌های گزینشی شده بودند پس از بررسی‌های مجدد رفع مشکل شدند و توانستند به نظام آموزشی و خانه خودشان که مراکز آموزشی است، برگردند.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دولت با احتمال درخواست مذاکره آمریکا موافقت می‌کند، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند، هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد را بررسی می‌کند.


به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، فاطمه مهاجرانی در ابتدای نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه در آستانه روز مجلس هستیم، اظهار کرد: این نهاد مهمترین تجلی اراده ملت است. این نهاد در راستای دموکراسی کشور نقش ایفا می‌کند که با عنوان مردم‌سالاری دینی از آن یاد می‌کنیم.

وی افزود: هم‌افزایی خوب بین مجلس و دولت که نیازمند افزایش آن هستیم در راستای حل مشکلات مردم و گره‌گشایی از مسائل کشور است که در این زمینه همه باید بهم کمک کنیم.

بازگشت ۶۰ دانشجوی محروم از تحصیل به دانشگاه

سخنگوی دولت تاکید کرد: طبق اعلام وزارت علوم و با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری رئیس‌جمهوری ۶۰ دانشجویی که در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند به دانشگاه بازگشتند.

رفع مشکل بیش از ۵ هزار داوطلب معلمی

مهاجرانی یادآور شد: طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش ۵۴۶۱ نفر از داوطلبانی که برای شغل معلمی اقدام کرده بودند و درگیر پرونده‌های گزینشی شده بودند پس از بررسی‌های مجدد رفع مشکل شدند و توانستند به نظام آموزشی و خانه خودشان که مراکز آموزشی است، برگردند.

وی با اشاره به اقدام دولت برای ساماندهی مدارس ناایمن، اظهار کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که بین بنیاد مستضعفان و آموزش و پرورش منعقد شده بالغ بر هزار میلیارد تومان برای بهسازی مدارس و رفع مشکلات فضای فیزیکی آموزشی در نظر گرفته شده که امیدوار هستیم شاهد بهبود فضای آموزشی پس از این باشیم.

سخنگوی دولت یادآور شد: نشست معاونان وزیر خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلستان طبق نکاتی که مقام معظم رهبری مرتب تاکید فرمودند بر سه اصل عزت، حکمت و البته مصلحت در روز جمعه در ژنو برگزار خواهد شد.

محور گفت‌وگوهای ژنو مسائل دوجانبه و منطقه‌ای است

وی ادامه داد: محور گفت‌وگوها، مسائل دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی و تبادل وضعیت درباره شرایط غزه و لبنان و ان شاءالله ایجاد صلح در منطقه خواهد بود. امیدوار هستیم هرچه زودتر شاهد توقف این نسل‌کشی باشیم و فراموش نکنیم بالغ بر ۵۰ هزار نفر ظرف بیش از یک سال اخیر جان خود را از دست دادند که مصداق جنایت علیه بشریت است.

احتمال مذاکره ایران و آمریکا وجود دارد؟

دولت ایران هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد بررسی می‌کند

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا دولت با احتمال درخواست مذاکره آمریکا موافقت می‌کند، تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول سه‌گانه عزت، حکمت و مصلحت که مقام معظم رهبری برای تعاملات بین‌المللی ترسیم فرمودند، هر پیشنهادی که در راستای منافع ایران باشد بررسی می‌کند اما نکته‌ای که وجود دارد این است که اصولاً گفت‌وگو نیاز به احترام و اعتمادسازی دارد و احترام نیز موضوعی نیست که فقط در کلام متبادر شود بلکه نیاز به عملیاتی‌سازی دارد و همچنین درباره اصل اعتماد هم باید چنین گفت.

سخنگوی دولت ادامه داد: متاسفانه کشورهای غربی و در راس آن‌ها آمریکا بدعهدی خودشان را بارها نشان دادند و طبیعتاً این بدعهدی را مردم درک کردند اما آن‌چیزی که به نفع مردم باشد در چارچوب مصالح کلی بررسی خواهد شد.

قرار نیست مردم غافلگیر شوند

 

وی درباره اقدام دولت در زمینه قطعی برق و تاکید رئیس‌جمهوری به جلوگیری از غافلگیری مردم در زمینه تصمیمات دولت، اظهار کرد: یقیناً قرار نیست مردم به نوعی غافلگیر شوند و به فرمایش شما شب بخوابند و صبح بیدار شوند و ببینند اتفاقی افتاده است. رئیس‌جمهور بر عهدی که بستند، هستند و تمام تلاش‌شان بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را داشته باشند.

مهاجرانی افزود: ما باید این چرخه را درست درک کنیم که اگر برق صنعت مکرر قطع شود، کاهش تولید را به دنبال خواهد داشت و کاهش تولید قاعدتاً کاهش هم عواید دولت به نام مالیات و هم افزایش بیکاری را به همراه می‌آورد. بنابراین این چرخه را باید درست تبیین کنیم.

دولت بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را می‌گیرد

سخنگوی دولت یادآور شد: تلاش دولت بر این است که بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را بگیرد، ولی حتما با اطلاع مردم؛ بازهم تصریح می‌کنم که رئیس‌جمهور بر عهدی که با مردم بستند به شدت پایبندند و معتقد هستند که طبیعتاً باید با مردم حرکت کرد نه لزوماً بر مردم.

وی درباره اقدامات دولت برای حقوق کارگران، اظهار کرد: معمولا جلسات تعیین نرخ مزد برای کارگران در بهمن و اسفند تشکیل می‌شود اما جلسات کارشناسی اکنون شروع شده و رویکرد این دولت ایجاد گفت‌وگو به جای حذف گفت‌وگو است. به‌جای اینکه برویم و در جایی مصوب کنیم نرخ مزد چقدر باشد باید توانمان را بالا ببریم و با گروه‌های کارگران و کارفرمایان گفت‌وگو کنیم.

مهاجرانی یادآور شد: همین فضای جلسات کارشناسی که الان در حال انجام است، کمک می‌کند ان شاءالله همان روند مردم‌سالاری را که از قبل هم داشتیم ادامه دهیم و شاهد آن چیزی باشیم که شایسته کارگران عزیزمان است.

راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار داریم

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات ایران در زمینه برنامه هسته‌ای، اظهار کرد: رویکرد ایران در قبال آژانس تعامل با حفظ همه آن چیزی است که منافع ملی ماست و بر پایه فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر سه اصل یاد شده عزت، حکمت و مصلحت است. ما با همه از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل می‌کنیم و در چارچوب حقوق و تکالیف مصرحی که ذیل معاهده عدم اشاعه وجود دارد اقدام می‌کند اما در این مورد طبیعتاً راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید را در دستور کار داریم که طبیعی هم است.

وی افزود: ما موظفیم از حقوق مردم در راستای استفاده از انرژی هسته‌ای به صورت صلح‌آمیز اقدام کنیم و انرژی هسته‌ای هم که می‌خواهیم برای درمان و کشاورزی و امثال آن استفاده می‌شود که بارها راجع به آن صحبت کردیم ولی البته همچنان مثل گذشته در چارچوب موافقت‌نامه‌ها رفتار خواهیم کرد.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات ایران در قبال تلاش برای رفع تحریم‌ها، اظهار کرد: رویکرد فشار حداکثری و به نوعی افزایش تحریم‌ها در قبال ایران رویکرد شکست خورده‌ای‌ است، رویکردی که در زمانی همزمان با بیماری کرونا شد و دیدیم که با همه این فشارها کشور الحمدلله پابرجا ماند و البته درایت مقام معظم رهبری و تلاشی که مسئولان داشتند و همراهی مردم باعث آن شد.

وی ادامه داد: این رویکرد رویکرد شکست‌خورده‌ای است؛ بنابراین افزایش فشاری که کشورهای غربی ایجاد می‌کنند مسیری است که یک‌بار این مسیر طی شده و حتی موضوعاتی نظیر تیره کردن روابط برخی کشورها هم طبیعتاً پاسخگو نخواهد بود.

می‌توان تحریم‌ها را کم‌اثر کرد

سخنگوی دولت یادآور شد: دولت در این زمینه دو ماموریت مشخص برای خود قائل است؛ یکی خنثی‌سازی و کم‌اثرسازی تحریم‌هایی که وجود دارد. ما اصلا نمی‌گوییم تحریم‌ها بی‌اثر هستند، تحریم‌ها بی‌اثر نیستند اما تحریم‌ها را می‌تونیم کم‌اثر کنیم. اینکه چگونه و با چه روشی حتماً برخی از مسائل اینجا قابل مطرح کردن نیست چون دلایل محرمانگی وجود دارد ولی به هر حال تحریم‌ها را می‌شود به نوعی کم‌اثر کرد.

مهاجرانی یادآور شد: این به‌عنوان اولین رویکردی است که در دولت دنبال می‌شود و برنامه‌ریزی‌هایی هم به صورت جدی وجود دارد و در واقع همه سناریوها در حال بررسی است.

پیگیر حل تنازعات هستیم

وی افزود: دولت آمادگی دارد با هماهنگی سایر قوا موضوعات را حل و فصل کند اما در مورد رفع تحریم‌ها همان‌طور که مقام معظم رهبری بارها تاکید فرمودند حتی اگر یک ساعت زودتر هم لازم شد این تحریم‌ها برداشته شود حتماً کشور استقبال می‌کند. حتما مسئولان ما اقدام خواهند کرد و پیگیر حل تنازعات هستیم.


سخنگوی دولت تصریح کرد: ما از تنازعات استقبال نمی‌کنیم ولی برای مقابله با آن‌ها آمادگی داریم. تاکید رئیس‌جمهور هم بر عدالت و برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم است به خصوص وقتی که تحریم‌ها شدت پیدا می‌کند و فشارهای اقتصادی زیاد می‌شود بیشترین قشری که آسیب می‌بینند معمولا اقشار محروم هستند.

مهاجرانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش در این نشست تصریح کرد: کسانی که در انتخابات مشارکت کردند نه به جهت صرف معیشت که به جهت کرامت این کار را کردند. هرچند موضوع معیشت حق مردم است و حتماً باید از طرف دولت پرداخت شود و دولت مکلف به تضمین معیشت مردم است.

کسانی که منتقدند خودشان بهتر می‌دانند چه وضعی را تحویل دادند

وی افزود: اما کسانی که امروز منتقدند خودشان بهتر می‌دانند چه وضعی را تحویل دادند. خودشان بهتر می‌دانند اوضاع چگونه است. اگر حرفی نمی‌زنیم نه به جهت اینکه میل نداریم حرفی را بزنیم بلکه به این جهت که اصلا مایل نیستیم  آرامش روانی مردم برهم بخورد.

سخنگوی دولت یادآور شد: البته یکسری افزایش قیمت‌ها را دوستان بدانند افزایش یک قیمت، مسیری طولانی را طی می‌کند؛ از زمانی که این درخواست مطرح می‌شود تا زمانی که مصوب و ابلاغ شود فرایندی چندین ماهه پشت سر می‌گذارد.

کسانی که امروز انتقاد می‌کنند خودشان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند

مهاجرانی گفت: بعضی از این‌ها از قبل مصوب شده بود اما در عین حال چیزی نگفتیم و گفتیم  فرقی نمی‌کند، دولت، دولت است و باید این کار را انجام دهیم اما مردم بدانند آن کسانی که امروز انتقاد می‌کنند خودشان از وضعیت موجود بهتر خبر دارند.

وی اظهار کرد: تلاش دولت بر این است کرامت مردم را بتواند حفظ کند. توسعه اجتماعی به حتماً رفاه اجتماعی دارد و بنابراین دولت نسبت به اثرات سوئی که افزایش قیمت‌ها دارد آگاه است و می‌دانیم اینها بار اجتماعی دارد ولی برخی اوقات چاره‌ای نیست و مسیری است که طی شده و باید به خروجی برسد یا به خروجی رسیده و ابلاغ هم شده اما صدایش در نیامده بود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: تمام تلاش دولت بر این است در عین حالی که کرامت شهروندان را حفظ می‌کند، منتقدان را هم به‌عنوان شهروندان ببیند اما این به معنای دست خالی بودن نیست. دستمان پر است ولی طبیعتاً دست نگه می‌داریم که ان شاءلله نخواهیم راجع به موضوعات صحبتی کنیم.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره سفر رئیس‌جمهوری به استان سیستان و بلوچستان و دیدار با مولوی عبدالحمید در جریان این سفر، اظهار کرد: در سفر رئیس‌جمهور به استان سیستان و بلوچستان، ۴ نشست با اصحاب فرهنگ، نخبگان اقتصادی، نخبگان اجتماعی و شورای اداری برگزار شد و در جریان این نشست‌ها دیداری هم با افراد متنفذ منطقه وجود داشت.

رئیس‌جمهور به دنبال این است که سیستان و بلوچستان پیشران اقتصادی شود

وی یادآور شد: توسعه اقتصادی از مسیر توسعه اجتماعی و ایجاد امنیت می‌گذرد و ایجاد امنیت، نیازمند ایجاد وفاق و به رسمیت‌شناختن افراد است. طبیعتاً رئیس‌جمهور به دنبال این است که استان سیستان و بلوچستان به‌عنوان استانی باشد که می‌تواند پیشران اقتصادی شود و می‌خواهد فضا را برای اینکه سرمایه‌گذاران بتوانند در آن کار کنند، فراهم کند. این نیازمند امنیت لازمی است که با همسویی با افراد ایجاد خواهد شد.

سخنگوی دولت ادامه داد: دو تا سه موضوع به‌صورت خیلی جدی در دستور کار رئیس‌جمهور در این سفر بود که یکی توسعه اقتصادی کلان از چابهار تا مسیرهای مختلفی، از جمله مسیر راه‌آهن از زاهدان به چابهار است. موضوع دوم افزایش سهم این استان و محرومیت‌زدایی در حوزه‌های آموزش و سلامت طبیعتاً همه این کارها نیازمند ایجاد یک بستر اجتماعی آرام و مطمئن و به رسمیت شناخته شده است.

وقتی با افراد دیدار می‌کنیم یعنی آنان را به رسمیت می‌شناسیم

مهاجرانی تصریح کرد: وقتی ما با افراد دیدار می‌کنیم یعنی آنان را به رسمیت می‌شناسیم. یعنی از شما کمک می‌خواهیم و با کمک شما این کار را انجام خواهیم داد. توسعه ایران به کمک ایرانیان انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تغییر یارانه غیرنقدی، تاکید کرد: هیچ برنامه‌ای تصمیم‌گیری نشده است و هنوز هیچ صحبتی از این جنس مطرح نیست. راه‌های غیرتورمی را هر دولتی برای اینکه بتواند در زمان کوتا برای یارانه‌ها تأمین منابع کند، معمولاً منابع ارزی را استفاده می‌کند که حاصل از صادرات فرآورده‌های مختلف از جمله فرآورده‌های نفتی است.

مهاجرانی ادامه داد: ممکن است در این انتقال تغییر، تأخیرهایی صورت گیرد که دولت می‌تواند این زمان را با راه‌های تورم‌زا حل کند و به اصطلاح مشکل را حل کرده باش، ولی ترجیح می‌دهد این کار را انجام ندهد. چون هرگونه اقدامی از جنس تورم‌زا، فرایندی است که پول به شکلی به دست مردم برسد که آثار تورمی زیادی به دنبال خواهد داشت.

سخنگوی دولت تاکید کرد: شاید آن جمله قبلی من این تصور را به وجود آورد که ممکن است یارانه‌ها نقدی نباشد. نه در این موضوع هیچ تصمیم‌گیری صورت نگرفته است و هیچ تغییر رویکردی نداریم. منظور من در تامین منابع برای پرداخت یارانه‌ها بود که گاهی تاخیر چندساعته‌ای دارد که در واقع زمانی که روی هم جمع می‌شود اگر هر کدام ۲ ساعت تاخیر داشته باشند، در پنج ایستگاه، کاری داشته باشد به  ۱۰ ساعت می‌رسد که خودش عددی خواهد شد. امیدوار هستیم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌دهند جلوی تکرار این موضوع گرفته شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره فیلترینگ اظهار کرد: مفهوم حکمرانی باید از این مناظر بررسی شود. کارهای بسیار خوبی را همکاران در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام دادند. درباره اقتصاد رقومی یا اقتصاد دیجیتال در مورد محتوایی که باید تولید شود و درباره مطالبی که می‌تواند حکمرانی فضای مجازی را در این سه دسته موضوع فنی، فناورانه و فرهنگی حل کند، برنامه‌های خوبی داریم و دولت در راستای همین موضوع ان شاءالله درصدد است که پس از حذف فیلترینگ، به‌صورت مشخص از برخی سکوها، حکمرانی خودش را در فضای مجازی بیشتر کند.

۸۵ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند

۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی فروش فیلترشکن است

مهاجرانی با بیان اینکه ریشه فیلترینگ برای صیانت است، اظهار کرد: این کار در راستای کاهش آسیب‌هایی است که در یک مقطع زمانی شامل موضوعات امنیتی که چیزی شبیه حکومت نظامی در مقطعی کاملا قابل‌قبول است. موضوع دیگر این است که باید امنیت روانی را ایجاد کند. من دو عدد بگم به نقل از منابع معتبر که ۸۵ درصد مردم از فیلترشکن استفاده می‌کنند و حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی فروش فیلترشکن است. این دو عدد به اندازه کافی الزام بازنگری در سیاست مسدودسازی را ایجاد می‌کند.

سخنگوی دولت گفت: از آنجایی که این موضوع شامل وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور است و از آنجایی که در نشست سران قوا روی این موضوع اجماع خوبی صورت گرفته است و در جلسه‌ شورای عالی فضای مجازی کار به یک کارگروه سپرده شده است که بنا شد در این زمینه کار کند.

وی یادآور شد: طبیعی است که یک مقدار مقاومت‌ وجود داشته باشد و طبیعی است برخی از افراد از منظر کارشناسی خودشان حرفشان را بزنند اما قرار نیست همه لزوماً هم شکل و همفکر رفتار کنند. اگر ما از گفت‌وگو صحبت می‌کنیم یکی از معانی آن همین است که بپذیریم بعضی با نظر ما نظر مخالفی دارند اما آن چیزی که مهم است اجماعی است که حاصل می‌شود.

امیدواریم به‌زودی خبرهای خوشی درباره فرایند فیلترینگ داشته باشیم

مهاجرانی گفت: بنابراین فرایند فیلترینگ در حال طی‌شدن است و ان شاءالله امیدواریم که بتوانیم به‌زودی خبرهای خوشی را برای اعلام داشته باشیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: آنچه مهم است این است که مردم رویکرد حل مسئله را ببینند؛ سرپوش گذاشتن روی مسائل یا پنهان کردن آن‌ها یا بزرگنمایی کردنشان همه مسائلی است که حال مردم را نسبت به دولت به‌عنوان جزئی از حاکمیت، بد خواهد کرد.

وی ادامه داد: مهمترین موضوعی که رویکرد وفاق بر آن تاکید دارد این است که با هم تلاش کنیم مسائل را حل کنیم و نه فرافکنی کنیم، نه از آن طرف، موضوعات را بیش از حد بخواهیم بزرگتر کنیم یا کوچکتر کنیم.

دولت می‌تواند بدون لکنت درباره آنچه تحویل گرفته صحبت کند

مهاجرانی یادآور شد: دولت می‌تواند بدون لکنت درباره آنچه تحویل گرفته صحبت کند ولی از آنجا که رویکرد دولت، حل مسئله و افزایش سرمایه اجتماعی و اطمینان به مردم در راستای حل مسائل است، بر مسیر قبلی پایبند است و ترجیح می‌دهد بجای آنکه از چیزی که تحویل گرفته و ناترازی‌های متعدد که بارها از آن صحبت شده و اعداد و ارقامش بگوید یا اینکه این موارد از کجا ایجاد شده، فقط هم خواسته یک دولت نیست، فقط از یک دولت حاصل نشده و نباید این کار را انجام دهیم؛ مقصر نشان دادن یک دولت یا مقصر نشان دادن دولت‌فردان که از به کار بردن واژه مرد پرهیز کردم؛ این کاری است که باعث افت سرمایه اجتماعی ما می‌شود. امروز نیاز به حل مسئله داریم و به دنبال مقصر نمی‌خواهیم بگردیم اما اگر لازم شود بسیار راحت می‌شود درباره آن صحبت کرد.

مازوت‌سوزی قطع نشده بود بلکه کاهش پیدا کرده بود

وی همچنین بیان کرد: مازوت‌سوزی قطع نشده بود بلکه کاهش پیدا کرده بود. ما یک نوع مازوت پرگوگرد داریم که برای سلامتی بسیار مضر است که آن نوع مازوت سوزی قطع شده یا به نقاطی که نزدیک مناطق مسکونی نیست، منتقل شده است. سوختی که الان تامین شده ترکیبی از گاز گازوئیل و مازوت کم‌گوگرد است که این سوخت الان در دستور کار است و برای تامین سوخت نیروگاه‌ها استفاده می‌شود.

ایران از هر فرصتی برای حل تحریم‌ها با اصول تدبیرشده استفاده خواهد کرد

مهاجرانی همچنین درباره موضوع تحریم‌ها اظهار کرد: ایران از هر فرصتی برای حل تحریم‌ها با اصول تدبیر شده استفاده خواهد کرد و قاعدتاً مثل همه جلساتی که دستور مشخصی دارد، یکی از موضوعات ما در هر گفت‌وگویی حل موضوعاتی است که به مردم‌مان برمی‌گردد که یقیناً اصلی‌ترین افرادی هستند که در تحریم آسیب می‌بینند.

سخنگوی دولت یادآور شد: کسانی که می‌گویند ما فقط صنایع نظامی را تحریم کردیم، واقعیت را نمی‌گویند، اتفاقاً همه صنایع ما آسیب می‌بیند. مردم ما هستند که در تحریم‌ها آسیب می‌بینند و بنابراین از همه ظرفیت‌ها طبق اصول تدوین‌ شده برای حل مسائل مردم استفاده خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره موضوع اتباع، اظهار کرد: کشور ما به خاطر موقعیت جغرافیایی که دارد و به دلیل هم‌مرز بودن با برخی کشورها به‌شدت درگیر این موضوع است اما دو امر را از هم تفکیک کنیم، یکی اتباع غیرمجاز یا پناهندگان که افرادی هستند که به‌عنوان مهاجر به یک کشور وارد می‌شوند و قاعدتا مهاجران کسانی هستند که به صورت قانونی وارد می‌شوند.

مهاجرانی ادامه داد: طبیعتاً حتی اگر قانونی وارد نشوند بعدا در طرح‌های شناسایی شرکت می‌کنند و این آمادگی را اعلام می‌کنند اما از آن طرف کسانی که به‌صورت غیرقانونی وارد می‌شوند و در طرح‌های شناسایی هم شرکت نمی‌کنند، قاعدتاً موضوع‌شان موضوع پیچیده‌تری می‌شود.

سخنگوی دولت گفت: یکی از چالش‌های این موضوع آن است که طرح بازگرداندن اتباع به وطنشان صورت می‌گیرد، این کار با عزتمندی انجام شود. ما به کرامت هیچ انسانی نباید توهین کنیم؛ در عین حال که باید از منافع ملی‌مان که باید در اختیار شهروندان ما قرار گیرد، مراقبت کنیم.

مهاجرانی ادامه داد: در این سیر دائماً این دوگانه را وزارت کشور به خوبی سعی بر مراقبت دارد. این وزارتخانه از ابتدای سال تاکنون ۷۵۱ هزار نفر را به کشورشان بازگردانده است و ۳۲۰ هزار نفر از آنان هم طی دولت چهاردهم به کشور بازگردانده شدند. در زمینه این موضوع اعلام آمادگی می‌کنم در جلسه مفصلی با رسانه‌ها صحبت ویژه داشته باشیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره نسبت کلینیک ترک بی‌حجابی با دولت، اظهار کرد: استفاده از برخی واژگان جز ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت چیزی را به دنبال نخواهد داشت. واژگانی مثل «ترک» یا «کلینیک» متعلق به سوءمصرف مواد مخدر یا موضوعاتی بعضاً روانشناختی است. در انتخاب این نام حسن سلیقه حتما استفاده نشده است؛ اگر نخواهم واضح بگویم کج‌سلیقگی شده است، باید بگویم خیلی سلیقه در آن استفاده نشده است.

مهاجرانی یادآور شد: اما نکته دیگری که وجود دارد این است که موضوعاتی از جنس حجاب و موضوعات فرهنگی باید با رویکردهای فرهنگی، تربیتی و اجتماعی حل شود. درباره عدد بودجه ام هم بگویم که متعلق به کل آن ستاد است یعنی ۲۵۰ میلیارد تومان برای کل آن ستاد اختصاص داده شده و فقط نیز همین یک کار را ندارد.

به سرمایه اجتماعی به شدت نیاز داریم

 سخنگوی دولت یادآور شد: این نکته برای آن توضیح دادم که یک موضوع غلط در ذهن مردم نچرخد که به سرمایه اجتماعی ما تاثیر بگذارد. ما در شرایطی هستیم که به سرمایه اجتماعی به شدت نیاز داریم و تا می‌توانیم باید پشت هم باشیم. باید مراقبت کنیم از واژگانی استفاده کنیم که ما را بیشتر به هم نزدیک کند نه اینکه از هم دور سازد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین