|
|
امروز: پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۱
کد خبر: ۳۸۵۰۵۷
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۶
بی‌توجهی به دیابت می‌تواند هزینه‌های هنگفتی به شبکه بهداشتی و درمانی کشور تحمیل کند. اگر به دیابت توجه نکنیم، نمی‌توانیم خدمات درستی به جامعه هدف ارائه دهیم. خدمات بیماری دیابت می‌بایست از خانه بهداشت تا سطوح بالا ارائه شود و متاسفانه بخش قابل توجهی از جامعه، خدمات درمانی را به دست نمی‌آورد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بت بیان اینکه حداقل ۶ میلیون نفر از مردم کشور به دیابت مبتلا هستند، گفت: گزارش‌ها بیانگر این است که حدود ۸ تا ۹ میلیون نفر به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند و حداقل ۵۰۰ هزار نفر در هر سال به این تعداد اضافه می‌شود.
 
شاهین آخوندزاده در آیین افتتاحیه همایش «تازه‌های دیابت» که صبح امروز، شنبه، ۱۹ آبان برگزار شد، با بیان اینکه آمار و ارقام مربوط به بیماری دیابت وحشتناک است؛ اظهار کرد: آمار و ارقام از شیوع دیابت ۴.۲ درصدی در جمعیت بزرگسال کشور حکایت می‌کند که از میانگین جهانی بیشتر است.
 
وی با بیان اینکه حداقل ۶ میلیون نفر از مردم کشور به دیابت مبتلا هستند، افزود: گزارش‌ها بیانگر این است که حدود ۸ تا ۹ میلیون نفر به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند و حداقل ۵۰۰ هزار نفر در هر سال به این تعداد اضافه می‌شود.
 
معاون تحقیقات وزارت بهداشت با بیان اینکه هزینه بیماری دیابت در کشور ۱۰ میلیارد دلار است، تصریح کرد: اگرچه توانسته‌ایم بیماری‌های نوپدید مانند کووید ۱۹ را مهار کنیم اما از بیماری دیابت نباید غافل شویم. توجه به بیماری دیابت از اهمیت فراوانی برخوردار است و این موضوع در کانون توجه کشورهای جهان قرار دارد. بررسی‌ها بیانگر این است که شرکت‌های داروسازی، بیشترین تمرکز خود را طی یک دهه گذشته بر ساخت داروهای دیابت متمرکز کرده‌اند. شرکت‌های دارویی بر داروهای دیابت سرمایه‌گذاری کرده‌اند و داروهای جدیدی تولید کرده‌اند.
 
آخوندزاده با بیان اینکه توجه به بیماری دیابت بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: بی‌توجهی به دیابت می‌تواند هزینه‌های هنگفتی به شبکه بهداشتی و درمانی کشور تحمیل کند. اگر به دیابت توجه نکنیم، نمی‌توانیم خدمات درستی به جامعه هدف ارائه دهیم. خدمات بیماری دیابت می‌بایست از خانه بهداشت تا سطوح بالا ارائه شود و متاسفانه بخش قابل توجهی از جامعه، خدمات درمانی را به دست نمی‌آورد.
 
وی گفت: هرگونه مطالعه در زمینه بیماری دیابت به سیستم بهداشتی و درمانی کشور و هزینه‌های سیستم درمانی کمک می‌کند. بودجه بهداشتی کشور می‌بایست برای آینذه ذخیره شود و می‌بایست اقداماتی انجام دهیم.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: من بر این باور هستم که کووید ۱۹ و برخی روش‌های درمانی آن، افراد را مستعد ابتلا به دیابت نوع ۲ کرده است. مطالعاتی در زمینه تاثیر کووید بر مستعدکردن افراد بر ابتلا به دیابت باید انجام شود.
 
اخوندزاده با بیان اینکه آماده حمایت از مطالعات دیابت هستیم، تصریح کرد: دیابت و مطالعات مربوط به این بیماری می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد. اگر این بیماری و مطالعات مربوط به آن در کانون توجه قرار نگیرد، سونامی دیابت در ایران سبب می‌شود که وزارت بهداشت با چالش‌های فراوانی مواجه شود.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین