کد خبر: ۳۸۴۷۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۴
مسئولیت این تشدید خطرناک به‌طور کامل بر عهده رژیم اسرائیل وبه‌ویژه بر دوش کسانی است که آن را حمایت می‌کنند—در رأس آنان ایالات متحده که به‌عنوان حامی اصلی و پایدار رژیم اسرائیل در ارتکاب این جنایات فجیع عمل می‌کند و این نهاد معتبر را از انجام وظایف اصلی خود بازمی‌دارد.


نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ایران و برای بررسی موضوع حمله اسرائیل به ایران برگزار شد.

 
به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ اظهارات نمایندگان کشورها به شرح زیر است:
 
نماینده الجزائر
 
 حملات اسرائیل علیه ایران نقض صلح بین‌المللی است.
 
صلح واقعی مستلزم رعایت تمامی اصول سازمان ملل و حقوق بین‌الملل است.
 
باید نیروهای اشغالگر اسرائیلی به خاطر اعمالشان مورد بازخواست قرار گیرند.
 
امروز با یک درگیری منطقه‌ای مواجه هستیم که عواقب جهانی وخیمی خواهد داشت.
 
 از تمامی اعضای شورای امنیت می‌خواهیم که آتش‌بس فوری و دائمی در غزه و لبنان را اعمال کنند.
 
نماینده چین
 
 ما مخالف هر گونه اقدام تهاجمی هستیم که تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای باشد.
 
 ما نسبت به تشدید تنش‌ها و اقداماتی که اسرائیل انجام می‌دهد، نگرانی عمیقی داریم.
 
 وضعیت در خاورمیانه شکننده است و باید تمام طرف‌ها آتش‌بس را برقرار کنند.
 
 آتش‌بس در غزه هنوز دست نیافتنی است و تصمیمات شورای امنیت نادیده گرفته شده است.
 
اقداماتِ بی‌احتیاط و تحریک‌آمیزِ نظامی اوضاع را بدتر خواهد کرد. برای کاهش تنش در خاورمیانه نیاز به آتش‌بس در غزه داریم.
 
نماینده روسیه
 
 اسرائیل در هفته‌های گذشته نیت خود را برای ضربه به ایران پنهان نکرده است.
 
 ما نسبت به تشدید تنش‌ها بین اسرائیل و ایران نگرانی عمیقی داریم و از همه طرف‌ها خواستار خویشتنداری هستیم.
 
 اسرائیل بارها شهرهایی در سوریه و لبنان را هدف قرار داده و اقداماتی سیاسی را انجام داده است.
 
 اقدامات خصمانه اسرائیل به دنبال شعله‌ور کردن جنگ است و باید متوقف شود.
 
 ما از اسرائیل می‌خواهیم تا اقدامات تحریک‌آمیز خود را در خاورمیانه متوقف کند.
 
اسرائیل حملاتی را با هماهنگی ایالات متحده آمریکا علیه ایران انجام داد.
 
ایران به طور بی سابقه ای از خود خویشتن داری نشان داده است.
 
آمریکا تلاش برای منصرف کردن اسرائیل از افزایش تنش نکرد.
 
نماینده آمریکا
 
ما در حملات اسرائیل به ایران مشارکت نکردیم.
 
ما همیشه به اسرائیل در دفاع از مردم و سرزمینش کمک خواهیم کرد.
 
از ایران می‌خواهیم که حملات خود به اسرائیل را متوقف کند.
 
 ما اجازه نخواهیم داد که آینده منطقه توسط ایران و بازوهایش تعیین شود.
 
 اگر ایران دست به اقدامات خصمانه تلافی‌جویانه بزند چنین رویکردی پیامدهای خطرناکی به‌دنبال خواهد داشت.
 
 تشدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل را پایان یافته می‌دانیم. باید به توافقی برای آتش‌بس در لبنان دست یافت تا امکان بازگشت شهروندان اسرائیل به منازلشان در مناطق شمالی فراهم شود. وقت آن شده که از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه کاسته شود.
 
در حمله هفته گذشته اسرائیل از خودش دفاع کرده است و هیچ غیر نظامی کشته نشده است.
 
از همه طرف ها میخواهیم که از راه حل دیپلماتیک استفاده کنند.
 
ایران نباید از گروه های تحت حمایت خود لبنان حمایت کند.
 
صحبت های حمایت آمیز روسیه در حمایت از ایران بی ارزش بود.
 
روسیه چون درگیر جنگ اوکراین است از ایران حمایت می کند تا از حمایت ایران در جنگ اوکراین برخوردار شود.
 
حمایت روسیه از ایران نباید اراده ما را در حل بحران در خاورمیانه متزلزل کند.
 
نماینده فرانسه
 
باید فورا به آتش بس در غزه برسیم.
 
اسرائیل باید نیروی هایش را از لبنان خارج کند.
 
فرانسه به امنیت اسرائیل هم متعهد است.
 
امنیت اسرائیل هم باید حفظ شود.
 
باید اطمینان پیدا کنیم که همه اسرا آزاد می شوند.
 
فرانسه درخواست مجدد برای رعایت قوانین بین المللی دارد.
 
نماینده انگلیس
 
ایران نباید به حملات اسرائیل پاسخ دهد.
 
هیچ کس نباید به شعله های آتش تنش بدمد.
 
تمام تلاش ما باید برای شکستن این چرخه تنش باشد.
 
جنگ منطقه ای به نفع هیچ کس نیست.
 
وزیر خارجه انگلیس به وزیر خارجه ایران اعلام کرد که تنش را باید متوقف کنیم.
 
تمکین به قطعنامه 1701 سازمان ملل تنها راه برای حل تنش های لبنان است.
 
در غزه هم فقط باید به آتش بس برسیم.
 
از اسرائیل و حماس می خواهیم که به آتش بس برسند.
 
وضعیت غذا و آب در غزه بحرانی است.
 
نماینده ژاپن
 
درگیری‌های اخیر باید متوقف شوند؛ کلید صلح، آتش‌بس در غزه است
 
ژاپن عمیقاً نگران حملات متقابل بین ایران و اسرائیل است و حملات اخیر را محکوم می‌کند.
 
با تأکید بر توقف درگیری‌ها، خواستار خویشتنداری از هر دو طرف هستیم؛ زیرا هرگونه تنش بیشتر، اوضاع را وخیم‌تر خواهد کرد.
 
درگیری‌ها در سراسر خاورمیانه از جمله اسرائیل، ایران، سوریه و عراق گسترش یافته و کلید پایان این خشونت‌ها برقراری آتش‌بس در غزه است.
 
تلاش‌های دیپلماتیک از سوی آمریکا، قطر و الجزایر باید برای ایجاد آتش‌بس از سر گرفته شود تا زمینه‌ای برای صلح پایدار در منطقه فراهم شود.
 
ژاپن متعهد است که اقدامات دیپلماتیک لازم را برای کاهش تنش‌ها انجام دهد. زمان توقف خشونت‌ها و پایان شرایط دشوار در غزه، همین حالاست.
 
نماینده ایران
 
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی حمله اسرائیل به ایران تصریح کرد: پاسخ ما به رژیم صهیونیستی کاملاً منطبق با حقوق بین‌‌الملل خواهد بود.
 
متن سخنرانی ایروانی به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
خانم رئیس،


ابتدا، اجازه می‌خواهم مراتب قدردانی خود را از شما به‌خاطربرگزاری این نشست حیاتی بنا به درخواست ما ابراز نمایم. ازهمکاران خود در الجزایر، چین و روسیه به‌خاطر حمایتمستمرشان در درخواست برای این جلسه صمیمانه سپاسگزاریم.
 
همچنین از اعضایی که تجاوزات رژیم اسرائیل را محکوم کرده وهمدردی و همبستگی خود را با مردم و دولت ایران اعلام نمودند،قدردانی می‌کنیم. ما به دقت دیدگاه‌های مطرح‌شده توسط آقایخالد خیاری، معاون دبیرکل، را بررسی کرده‌ایم.
 
خانم رئیس،


اعضای محترم شورای امنیت،
این جلسه به‌موقع و ضروری است تا به اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران،که نقضی فاحش و شدید از حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است، رسیدگی شود.
 
همان‌طور که در نامه وزیر امور خارجه ایران به رئیس شورا ودبیرکل مطرح شد، رژیم جنایتکار اسرائیل با ارتکاب اقدام تجاوزکارانه عمدی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی ایران، به‌طورآشکار حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد را نقض کرده است.
 
در ساعات اولیه صبح روز شنبه، 26 اکتبر، جنگنده‌های رژیماسرائیل موشک‌های دوربرد و هواپرتاب را از حدود 100 کیلومتریخارج از مرزهای ایران و با استفاده از حریم هوایی که توسط نیروهای نظامی آمریکا در عراق فراهم شده بود، شلیک کردند.
 
این موشک‌ها چندین رادار دفاع مرزی ایران را در استان‌های ایلام،خوزستان و تهران و همچنین سایت‌های نظامی هدف قرار دادند.
 
پدافند هوایی ایران به‌سرعت عمل کرده و اکثر موشک‌ها را رهگیریو از وارد آمدن خسارات عمده جلوگیری کرد. با این حال، چهارافسر نظامی ایرانی به همراه یک غیرنظامی در حین دفاع قهرمانانه از میهن خود به شهادت رسیدند.
 
هم‌زمان با تجاوز رژیم اسرائیل، 10 مأمور انتظامی ایران به‌دست گروه تروریستی و تحت حمایت خارجیِ جیش‌العدل در استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیدند.
 
خانم رئیس،


تجاوزات رژیم اسرائیل علیه ایران آشکار و مکرر است. این حمله تهاجمی بخشی از الگوی گسترده‌تر و مستمر تجاوز و مصونیت بی‌حدی است که رژیم اسرائیل برای بی‌ثبات کردن منطقه ادامه می‌دهد، به‌ویژه از طریق تجاوزات مداوم، پاکسازی قومی وجنایات جنگی علیه مردم فلسطین و لبنان.
 
ما تجاوزات رژیم اسرائیل را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم. اقدامات خصمانه رژیم اسرائیل نقضی آشکار وخطرناک از حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد است،به‌ویژه اصل حاکمیت و تمامیت ارضی و ممنوعیت تهدید یااستفاده از زور علیه حاکمیت کشورها. این اصول صرفاً ایده‌های انتزاعی نیستند؛ بلکه پایه‌های اساسی هستند که صلح و ثباتبین‌المللی بر آن‌ها استوار است.
 
متأسفانه، حمایت بی‌قید و شرط ایالات متحده از رژیم اسرائیل،همراه با مانع‌تراشی آن در انجام وظایف شورای امنیت به‌عنوانیکی از اعضای دائم، این رژیم را وقیح‌تر کرده تا به جنایات وتجاوزات خود در غزه و لبنان، و اکنون علیه ایران، ادامه دهد وبه‌طور جدی صلح و امنیت منطقه‌ای را تضعیف نماید.
 
خانم رئیس، اعضای محترم شورای امنیت،


منشور سازمان ملل این شورا را موظف کرده است تا هرگونه تهدید علیه صلح، نقض صلح یا اقدام تجاوزکارانه را تعیین کند واقدامات قاطعی برای بازگرداندن صلح و امنیت بین‌المللی انجام دهد. تحت فصل هفتم، شورا اختیار و وظیفه دارد تا به‌طور قوی به تهدیدات علیه صلح جهانی و اقدامات تجاوزکارانه واکنش نشان دهد. این مسئولیت بیش از کلمات یا توصیه‌ها را می‌طلبد؛ بلکهنیازمند اقدام قاطع و مصمم است.
 
تخلفات مستمر و نظام‌مند رژیم اسرائیل از حقوق بین‌الملل—تجاوزآن به ایران و جنایات مستمر آن در فلسطین و لبنان و همچنین درسوریه و یمن—تهدیدی مستقیم برای صلح و امنیت بین‌المللی است و نیازمند محکومیت صریح و اقدام قاطع از سوی این شورا است. نادیده گرفتن این تخلفات، اعتبار شورا و تعهد آن به اصولاساسی منشور سازمان ملل را تضعیف می‌کند.
 
خانم رئیس،


با وجود نقض‌های آشکار رژیم اسرائیل، امروز بار دیگر شاهداستانداردهای دوگانه‌ای هستیم که توسط برخی اعضای شورای امنیت، از جمله ایالات متحده، به نمایش گذاشته می‌شود.
 
این کشورها از محکوم کردن اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل که مستقیماً در نقض منشور سازمان ملل و حقوق بین‌الملل قرار دارد،خودداری کرده و به‌جای آن، این تخلفات و جنایات را با نام «دفاع از خود» توجیه می‌کنند، خواه این اقدامات علیه ایران باشد یا علیه مردم فلسطین و لبنان که تحت خشونت و سرکوب نظام‌مند رژیم اسرائیل رنج می‌برند.
 
این استانداردهای دوگانه برای جامعه بین‌المللی آشکار است. ادعاهای آن‌ها درباره صلح و ثبات، سخنانی تهی از معنا است،هنگامی که بیش از یک سال است به رژیم اسرائیل حمایت‌های کامل سیاسی، مالی، لجستیکی و تسلیحاتی ارائه کرده‌اند و آن رادر ادامه جنایات، اعمال نسل‌کشی و جنایات جنگی علیهفلسطینیان، و اکنون علیه مردم لبنان، وقیح‌تر کرده‌اند.
 
خانم رئیس،
جامعه بین‌المللی نمی‌تواند و نباید در برابر چنین تخلفات سکوت کند. هزینه این سکوت در فلسطین و لبنان مشهود است، جایی کهمصونیت رژیم اسرائیل چرخه‌ای از خشونت و بی‌ثباتی در سراسرمنطقه را پایدار می‌سازد.
 
ما از شورا می‌خواهیم که اقدامات رژیم اسرائیل را به‌طور قاطعانهمحکوم و آن را برای نقض‌های مکرر و نظام‌مند حقوق بین‌الملل وبرای آنچه که واقعاً هست: کارزار تجاوزات و جنایات فجیع محاسبه‌شده و مداوم که نه تنها منطقه را بی‌ثبات می‌کند، بلکهامنیت جهانی را به‌شدت تهدید می‌سازد، پاسخگو نماید.
 
مردم ایران، فلسطین و لبنان—و در واقع، کل جامعه بین‌المللی—ازاین شورا انتظار دارند که عدالت را برپا دارد، از اصول سازمانملل پاسداری کند و اطمینان حاصل نماید که حاکمیت قانون پیروزمی‌شود.
 
ما از تمامی کشورها، به‌ویژه کشورهای منطقه، می‌خواهیم که مسئولیت‌های فردی و جمعی خود را در حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای درک کنند. از کشورهای صلح‌دوست، چه در منطقه و چهفراتر از آن، که تجاوزات رژیم اسرائیل را محکوم کرده و به اهمیت این اقدامات و تهدیداتی که برای همگان به همراه دارد پی برده‌اند،قدردانی می‌کنیم.
 
مسئولیت این تشدید خطرناک به‌طور کامل بر عهده رژیم اسرائیل وبه‌ویژه بر دوش کسانی است که آن را حمایت می‌کنند—در رأس آنان ایالات متحده که به‌عنوان حامی اصلی و پایدار رژیم اسرائیل در ارتکاب این جنایات فجیع عمل می‌کند و این نهاد معتبر را از انجام وظایف اصلی خود بازمی‌دارد.
 
ایفای نقش ایالات متحده در تجاوزات رژیم اسرائیل از طریق ارائه تخصص فنی و سیستم‌های پیشرفته نظامی به این رژیم،صهیونیست‌ها را بیشتر تحریک و وقیح کرده تا حملات تجاوزکارانهخود را علیه ایران انجام دهد. بنابراین، دولت ایالات متحده درتجاوزات رژیم اسرائیل «شریک جرم» است و عواقب آن را نیزمتحمل خواهد شد.
 
علاوه بر این، ایالات متحده پیش از این نیز در جنایات جنگی وکارزار نسل‌کشی جاری این رژیم علیه غیرنظامیان وزیرساخت‌های غیرنظامی در غزه و لبنان شریک جرم بوده است. اکثر بمب‌هایی که رژیم اسرائیل بر سر غزه و لبنان می‌ریزد،ساخت آمریکا هستند.
 
در پایان، خانم رئیس،
جمهوری اسلامی ایران همواره دیپلماسی را به‌عنوان مسیر حل چالش‌های منطقه‌ای و تقویت صلح و ثبات دنبال کرده است. با اینحال، به‌عنوان یک کشور دارای حاکمیت، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود را برای پاسخگویی در زمان مقتضی به این اقدام تجاوزکارانه، که طبق ماده 51 منشور سازمان ملل مورد تأییداست، محفوظ می‌دارد. پاسخ ما قانونی و کاملاً منطبق با حقوق بین‌‌الملل خواهد بود.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین