|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۶
کد خبر: ۳۸۰۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۳
به نوشته پولیتیکو، امارات متحده عربی که میزبان نیروهای آمریکایی در پایگاه هوایی الظَفره است در تصمیم خود برای محدود کردن ایالات متحده در خاک این کشور تنها نیست؛ چند کشور عربی دیگر نیز چنین خطمشی‌ای اتخاذ کرده‌اند، با این حال پولیتیکو به نام آنها اشاره نکرده است.

وب‌سایت خبری پولیتیکو گزارش داده که امارات متحده عربی اخیراً استفاده ایالات متحده از خاک این کشور برای ضربه زدن به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی را محدود کرده است.

پولیتیکو این گزارش را که روز ۲۵ بهمن منتشر شد به نقل از یک مقام آمریکایی، دو مقام «غربی»، و یک دستیار در کنگره آمریکا نوشته، اما به نام این اشخاص اشاره نکرده است.

به نوشته پولیتیکو، امارات متحده عربی که میزبان نیروهای آمریکایی در پایگاه هوایی الظَفره است در تصمیم خود برای محدود کردن ایالات متحده در خاک این کشور تنها نیست؛ چند کشور عربی دیگر نیز چنین خطمشی‌ای اتخاذ کرده‌اند، با این حال پولیتیکو به نام آنها اشاره نکرده است.

ایالات متحده علاوه بر امارات، در کویت، عمان، قطر و چند نقطه دیگر در خاورمیانه هزاران نیروی آماده به خدمت دارد.

در پی حمله گروه افراطی حماس به خاک اسرائیل در روز هفتم اکتبر سال گذشته که پاسخ دامنه‌دار اسرائیل را به دنبال داشت، پایگاه‌های آمریکایی در منطقه نیز به هدف هر روزه نیروهای نیابتی تحت حمایت جمهوری اسلامی در عراق، سوریه، لبنان و یمن تبدیل شده است.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا همچون اسرائیل گروه حماس را تروریستی طبقه‌بندی کرده‌اند، در حالی که تهران سال‌هاست که از حامیان بزرگ این گروه است و این حمایت را پنهان نیز نکرده است.

آمریکا به‌ویژه از اوایل بهمن‌ماه جاری که حمله پهپادی به پایگاهش در خاک اردن جان سه سرباز آمریکایی را گرفت، به حملات این نیروهای نیابتی پاسخ داده و برای این کار از نیروهای اعزامی خود در کشورهای عربی از جمله امارات متحده عربی بهره گرفته است.

با این حال، به نوشته پولیتیکو، در چنین شرایطی دولت‌های عربی منطقه بر سر «دوراهی» قرار گرفته‌اند: «از یک سو می‌خواهند خشم شهروندان خود از حمله ادامه‌دار اسرائیل به غزه را کنترل کنند و هم به واشینگتن در عقب راندن نیروهای نیابتی کمک کنند.»

به همین دلیل، به گفته یک مقام آمریکایی، چند کشور عربی،‌ به‌ویژه آنها که «تلاش می‌کنند با ایران رابطه داشته باشند»، از جمله امارات، توانایی آمریکا و متحدانش برای ضد حمله به این نیروها را از خاک این کشورها «محدود کرده‌اند».

امارات متحده عربی که همواره هم‌پیمان عربستان سعودی بوده و در یک سال گذشته تلاش کرده بار دیگر روابط خود با تهران را ارتقا دهد، در عین حال بر سر جزایر سه‌گانه در خلیج فارس با ایران مشاجره داشته و از فعالیت اتمی ایران هم در مجامع بین‌المللی ابراز نگرانی کرده (https://www.radiofarda.com/a/32539097.html) است.

به گفته مقام آمریکایی که به نامش اشاره نشده، این محدودیت‌های جدید شامل پاسخ به حملات نیروهای نزدیک به جمهوری اسلامی در عراق و سوریه و دریای سرخ می‌شود.

حملات پهپادی و موشکی حوثی‌ها به مسیر بین‌المللی کشتیرانی در دریای سرخ از اواخر مهرماه آغاز شد و تحت تأثیر این حملات بسیاری از شرکت‌های بزرگ حمل‌و‌نقل دریایی حرکت کشتی‌‌های خود از این مسیر را که حدود ۱۲ درصد از تجارت بین‌المللی از آن عبور می‌کند، متوقف کرده‌اند.


حوثی‌ها ادعا می‌کنند در همبستگی با فلسطینیان در نوار غزه این حملات را انجام می‌دهند و تا زمانی که اسرائیل آتش‌بس را نپذیرد، حملات آنها ادامه خواهد یافت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین