|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۳۸۰۷۰
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۲
در ورودی به این خیابان از همان ابتدا با یک تصویر بزرگ از امام خمینی(ره) و تابلوی راهنمایی که بر آن نوشته شده 'شارع الامام روح الله الخمینی'، روبه رو می شوید؛ موضوعی که با نصب این تابلوها در دو سه روز اخیر نظر رانندگان عبوری را به خود جلب کرده است.
برای اولین بار در عراق، یک خیابان به نام امام خمینی(ره) نامگذاری شد که بعد از ظهر چهارشنبه برای این منظور مقامات محلی استان نجف مراسمی با حضور دو معاون رییس جمهوری و مسوولان کنسولی و شخصیت های برجسته این شهر برگزار کردند.

 خیابانی که به نام امام خمینی(ره) نامگذاری شده، 6 بانده و به طول 6 کیلومتر است که از ورودی شهر نجف از سمت فرودگاه به سمت کوفه، تا کمربندی این شهر را در بر می گیرد.

در ورودی به این خیابان از همان ابتدا با یک تصویر بزرگ از امام خمینی(ره) و تابلوی راهنمایی که بر آن نوشته شده 'شارع الامام روح الله الخمینی'، روبه رو می شوید؛ موضوعی که با نصب این تابلوها در دو سه روز اخیر نظر رانندگان عبوری را به خود جلب کرده است.

گفته می شود، این اقدام فرهنگی عراقی ها با همت جمعی از علما و روحانیون نجف و پیگیری های سرکنسولگری و بعثه مقام معظم رهبری در این شهر و با هدف تقدیر و تجلیل از زحمات امام و بزرگداشت یاد و خاطره اش صورت گرفته است.

بسیاری از عراقی ها طی این سالها نسب به عدم نامگذاری یکی از خیابان ها و یا میادین نجف به نام امام خمینی همواره انتقاد داشتند و معتقد بودند که حضور 14 ساله ایشان در دوران تبعید در این شهر ، برکات زیادی به همراه داشته که ضرورت دارد یاد و خاطره اش با این نامگذاری به نسل های بعدی منتقل شود.

در مسیر این خیابان دو مرکز مهم فرهنگی و درمانی ، یکی مرکز فرهنگی نجف و دیگری 'مدینه الطب شهید صدر' واقع است و از خیابان های اصلی و مهم نجف محسوب می شود. این خیابان همچنین محل آغاز راهپیمایی اربعین حسینی (ع) نجفی ها به سمت کربلاست.

هماهنگی ها برای مراسمی که پای تصویر بلند امام خمینی در همین خیابان برگزار شد، با عبدالرحیم ساداتی فر سرکنسول ایران در نجف بود که می گفت، این اقدام بزرگی است و تاثیرات عمیقی در آینده روابط مردم دو کشور خواهد داشت.

حجت الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور که همراه معاون اول به عراق آمده بود، هم در پای تابلوی راهنمایی که بر آن عنوان 'شارع الامام خمینی' ثبت شده بود، به اقامت 14 ساله امام درنجف اشاره کرد و اینکه 'حالا بعد از گذشت سه دهه، این نامگذاری نشانی دیگر از پیوندهای ناگسستنی ملت های ایران و عراق است.'

وی این نامگذاری را یکی از توفقیات سفر معاون اول رییس جمهوری در سفر به عراق ذکر کرد و در عین حال این اقدام را در روزهایی که داعش به نام دین و با ادعای اسلام به تخریب همه ارزش های دینی می پردازد، یک حرکت سازنده دانست.

'مسعود سلطانی فر' معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی نیز از دیگر شخصیت های شرکت کننده در این مراسم بود که از وی درباره تاثیر این اتفاق بر نزدیکی دو ملت پرسیدیم، که گفت: با توجه به حضور 14 ساله امام در نجف و همه آن خاطرات ، امروز همه موظف هستیم تا از آن به عنوان میراث ارزشمند و یادگارهای ملی مان حفاظت کنیم.

وی از خانه ، دفتر و حالا خیابان امام در نجف ، به عنوان نمادهای ماندگاری یاد می کند که به گفته وی خاطرات این بزرگمرد تاریخ را می بایست با حفظ آثارش ماندگار کنیم؛ مردی که پایه گذار نظام جمهوری اسلامی بر مبنای مردم سالاری دینی است.

سلطانی فر به این نکته هم اشاره کرد که در دو روز سفر به عراق به همراه اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و در دیدار با مقامات مختلف عراقی خوب دریافته است که تفکر و آموزه های امام بصورتی عمیق در جهت گیری های مسوولان عراقی نمود و بروز یافته است.

به عقیده وی ، تاثیر درس ها و تئوری های امام خمینی را در رفتارها و کردار سیاسی دولتمردان امروز عراق به خوبی می بینیم.

نجف به راستی شهر خاطرات امام خمینی(ره) است، جایی که وقتی از آن کوچه باریک در محله قدیمی نجف به خانه خشت و گلی محل اقامتش می نگری، می توانی وجودش را تا تهران و محله جماران و در آن ساختمان کوچک و بی آلایش حس کنی.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین