|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳
کد خبر: ۳۸۰۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
اگرچه راهبرد مشارکت در انتخابات بسیار حائز اهمیت است، اما راهبرد‌های دیگر نظام در انتخابات از جمله امنیت نیز هر کدام به نوبه و سهم خود، مهم هستند. در واقع میان مشارکت در انتخابات و امنیت رابطه‌ای مستقیم وجود دارد، یعنی به میزانی که مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد، امنیت‌آفرین‌تر خواهد بود، بنابراین تحقق راهبرد مشارکت، در تحقق راهبرد امنیت نیز اثرگذار است.


جوان، روزنامه حامی دولت نوشت: مشارکت، سلامت، رقابت و امنیت، راهبرد‌های اعلامی نظام اسلامی برای انتخابات اسفند ماه سال جاری است. طرح راهبرد‌های مذکور برای انتخابات ۱۱ اسفند ماه امسال در حالی است که رهبر معظم انقلاب در تجربه‌های پیشین، معمولاً ابتدا به راهبرد امنیت در انتخابات تأکید داشتند، حال اینکه امسال در بیان راهبرد‌های نظام در انتخابات، ابتدا راهبرد مشارکت را مطرح کردند و تأکید‌های فراوانی هم بر آن داشتند که گویای اهمیت فزاینده مشارکت در انتخابات در برهه کنونی است.

درواقع، همین موضوع نشانگر آن است که راهبرد مشارکت در انتخابات پیش‌رو، اهمیتی بیش از پیش دارد. به هر حال، در این زمینه، توجه به چند نکته ضروری است:  ۱- اینکه چرا در برهه کنونی راهبرد مشارکت در انتخابات اهمیت فزاینده‌ای یافته، به راهبرد دشمن برای انتخابات پیش‌رو برمی‌گردد. در توضیح باید گفت که با توجه به آشوب‌های سال گذشته از یک سو و وضعیت اقتصادی کشور از سوی دیگر، دشمن درصدد «تبدیل‌کردن انتخابات به رفراندوم نه به نظام» است. در واقع، دشمن اگر چه در جنگ ترکیبی خود با ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و روانی شکست خورده است، اما با امیدبستن به انتخابات، درصدد است آن را به عرصه شکست نظام تبدیل کند، به این ترتیب که با افت میزان مشارکت مردم در انتخابات، اینگونه وانمود کند که جمهوری اسلامی فاقد پشتوانه مردمی و بنابراین، فاقد مشروعیت است. به همین دلیل است که در جنگ شناختی دشمن پیرامون انتخابات در ایران، عمده تمرکز آن‌ها بر عدم‌مشارکت مردم در انتخابات معطوف است. مسلم است که پادزهر و خنثی‌کننده این نقشه دشمن، حضور حداکثری مردم در انتخابات است.

 ۲- علاوه بر نکته اخیر، میان مشارکت مردم در انتخابات با حل مشکلات کشور نسبت مستقیم وجود دارد. به عبارت دقیق‌تر، حتی اگر مردم خواهان رفع تحریم‌های ظالمانه و حل تضییقاتی هستند که از این ناحیه متوجه آنهاست، باید مشارکت در انتخابات قابل‌توجه باشد. برای تأیید صحت این نکته می‌توان به آشوب‌های سال گذشته اشاره کرد. سال گذشته با شروع آشوب‌ها، امریکایی‌ها مذاکرات احیای برجام را ترک و اعلام کردند تصمیمی برای احیای برجام ندارند، اما بعد از حضور حماسی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۱، بلافاصله به ایران پیام دادند که آماده ازسرگیری مذاکرات احیای برجام هستند؛ مذاکراتی که در نهایت، به آزادسازی بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران منجر شد و پیام مثبتی را به فضای اقتصادی کشور ارسال کرد، بنابراین از نقطه‌نظر حل مشکلات کشور، مشارکت مردم در انتخابات بسیار اثرگذار است.

ناگفته پیداست که دشمن، چون نمی‌خواهد مشکلات مردم ایران حل شود، درصدد است با اغواگری و تحریف حقایق مختلف، مردم را از مشارکت در انتخابات بازدارد. در واقع دشمن درصدد است به‌وسیله خود مردم (از طریق عدم‌شرکت مردم در انتخابات) فشار‌ها را بر آن‌ها تشدید کند. در همین چارچوب باید اشاره کرد که اگر با افت میزان مشارکت در انتخابات مواجه شویم، فردای انتخابات باید منتظر تشدید فشار‌های دشمن و شوک‌های اقتصادی باشیم و در نقطه مقابل، اگر میزان مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد، از فردای بعد از انتخابات باید منتظر تثبیت و تعمیق آرامش نسبی‌ای باشیم که در ماه‌های اخیر بر اقتصاد کشور حکمفرما شده است.  

۳- اگرچه راهبرد مشارکت در انتخابات بسیار حائز اهمیت است، اما راهبرد‌های دیگر نظام در انتخابات از جمله امنیت نیز هر کدام به نوبه و سهم خود، مهم هستند. در واقع میان مشارکت در انتخابات و امنیت رابطه‌ای مستقیم وجود دارد، یعنی به میزانی که مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد، امنیت‌آفرین‌تر خواهد بود، بنابراین تحقق راهبرد مشارکت، در تحقق راهبرد امنیت نیز اثرگذار است.  

۴- با توجه به شرایط در حال تغییر نظام بین‌الملل و بروز و ظهور ابتدایی برخی از نشانه‌های تغییر نظم بین‌المللی، انتخابات اسفند ماه امسال برای نظام و کشور حائز اهمیت جدی است. در توضیح باید گفت که جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با توجه به تقویت قدرت دفاعی، حضور و مشارکت فعال در نهاد‌های نوظهور بین‌المللی مانند بریکس، هم سمت و سوی تغییر نظام بین‌الملل را به‌خوبی درک کرده و هم اقدامات شایسته‌ای را برای ورود به این دوره جدید، به منظور دستیابی به جایگاه متناسب با شأن خود، انجام داده است.  

نکته مهم در این زمینه آن است که قدرت‌آفرینی خارجی نظام، باید با حمایت داخلی نیز همراه باشد تا جمهوری اسلامی ایران بتواند بیش از پیش در نظم نوین بین‌المللی نقش‌آفرین باشد. یکی از مهم‌ترین عرصه‌هایی که این حمایت را به تصویر می‌کشد، مشارکت مردمی در انتخابات است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین