کد خبر: ۳۷۷۰۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۸
دریادار تنگسیری ابراز کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که بعد از جنگ هم می‌شود از این نیروی مردمی استفاده کرد در نتیجه در سیل خوزستان توانستیم ۱۰۳ فروند شناور را به خوزستان منتقل کنیم که ۶۴ فروند آن مردمی بود.



فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: الآن بسیج دریایی اقیانوس را سازماندهی کردیم و در این بسیج شناور‌های بزرگ و لنج‌هایی که توانایی دریانوردی تا تانزانیا را دارند، سازماندهی کرده‌ایم، نکته بعدی ایجاد نیروی دریایی در سایه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در همایش نقش بسیج و قدرت دریایی در هشت سال دفاع مقدس طی سخنانی اظهار داشت: از همان ابتدای دفاع مقدس و محاصره آبادان ما به این فکر افتادیم که در جریان جنگ حتماً به عبور از آب برمی‌خوریم و به شناور نیاز داریم.

به نوشته تسنیم، وی افزود: در جریان عملیات بیت‌المقدس برای عبور از کارون از شناور‌های مردمی استفاده کردیم و در جریان عملیات خیبر هم این تجربه تکرار شد. قبل از عملیات خیبر هم با این شناور‌ها شناسایی‌های لازم را انجام دادیم. یادمان نمی‌رود در حصر آبادان از شناور‌ها و لنج‌های مردمی برای نقل و انتقال مهمات و نیرو استفاده کردیم و در حقیقت این حضور مردم موجب شد ما راه تنفسی در محاصره آبادان پیدا کردیم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد: در عملیات بدر تازه به شناور‌های ساخت خودمان دست پیدا کردیم، اما با وجود این شناور‌ها همچنان به شناور‌های مردمی نیاز داشتیم. در والفجر هشت هم برای نقل و انتقال مهمات و نیرو باز هم از شناور‌های مردمی استفاده کردیم.

دریادار تنگسیری ابراز کرد: ما به این نتیجه رسیدیم که بعد از جنگ هم می‌شود از این نیروی مردمی استفاده کرد در نتیجه در سیل خوزستان توانستیم ۱۰۳ فروند شناور را به خوزستان منتقل کنیم که ۶۴ فروند آن مردمی بود.

وی افزود: بر همین اساس بسیج دریایی را تشکیل دادیم. الآن ما افتخار می‌کنیم که ۵۵ هزار نفر و ۳۳ هزار شناور را در قالب بسیج دریایی سازماندهی کردیم. فاز اول بسیج دریایی در خلیج فارس تشکیل شده است و بنا داریم فاز دوم آن را در شمال کشور تشکیل دهیم. جالب است بدانید زمانی که دزدان دریایی سومالی یک لنج بسیج دریایی ما را تصرف کرد، عزیزان ما با شجاعت آن‌ها را بازداشت کرده هر ۹ نفر را به ما تحویل دادند.

دریادار تنگسیری ادامه داد: الآن بسیج دریایی اقیانوس را سازماندهی کردیم و در این بسیج شناور‌های بزرگ و لنج‌هایی را که توانایی دریانوردی تا تانزانیا را دارند سازماندهی کرده‌ایم. نکته بعدی ایجاد نیروی دریایی در سایه است، امروز در برخی روستا‌ها شناور‌های نظامی مردم‌پایه قرار داده‌ایم که همین افراد بسیجی با این شناور‌ها و تسلیحاتی مانند راکت‌های ۱۰۷ میلی‌متری که روی آن است تیراندازی می‌کنند و در موقع لزوم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: نیروی دریایی در بعد تجهیزاتی و در زمینه برد دریانوردی راهبردی است، همه نوع تجهیزاتی حتی تانک و نفربر دوزیست در نیروی دریایی امکان سازماندهی دارد. نیروی دریایی در زمین، هوا و دریا و حتی زیر دریا حضور دارد و لذا باید به نیروی دریایی توجه بیشتری کرد.

وی گفت: اگر در زمان صلح نیروی دریایی قوی نسازیم در زمان جنگ نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم، ما باید دید وسیعی نسبت به دریا داشته باشیم، اگر ما اطلاعات درست و عمیقی از دریا و جزایر نداشته باشیم در آینده تهی می‌شویم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: مرحوم رستم قاسمی وزیر سابق نفت به ما گفت که "یک نفتکش ما را در کشوری توقیف کرده‌اند و آن بندرگاه مجهز به انواع سامانه‌های راداری است". ۱۱ نفر از متخصصینی را که به راه‌اندازی یک کشتی آشنا بودند، در یک لنج بسیجی دریایی گذاشتیم و خودمان هم ۳۲ شناور آماده کردیم و خارج از آب‌های سرزمینی آن کشور حضور پیدا کردند.

وی ادامه داد: این کشتی ۱۰ ماه توقیف بود و سوخت مازوت آن تبدیل به قیر شده بود لذا چهار ساعت گرمکن را روشن کردیم تا مازوت آماده شد، کشتی را از دومایلی ناوشکن آمریکایی عبور دادیم و آمریکایی‌ها فکر کردند که ما درحال رزمایش هستیم.

تنگسیری تصریح کرد: زمانی که کشتی در بندرعباس پهلو گرفت و سامانه‌های شناسایی را روشن کرد تازه آن کشور فهمید که ما کشتی را برده‌ایم، این یکی از اثرات بسیج دریایی است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین