کد خبر: ۳۷۶۹۸۶
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۷
در بخش ترانزیت مثلاً قرارداد راه‌آهن آستارا - رشت، 25 دسامبر امضا می‌شود که کار اجرایی آن انجام شود. دو موضوع مهم که تملک مسیر و یکی هم مسائل مالیاتی بود، مطرح شد. مسائلی هم بود به صورتی که طرف روسی سؤال داشت و آن هم حل شد. یکسری مسئله هم در مورد مسائل همکاری‌های انرژی بود که بحث شد و نتایجی را حاصل کرد.


تسنیم: معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در برنامه صف اول ضمن اشاره به افزایش حجم صادرات ایران گفت: ما امسال در هشت ماه نخست حدود ۳۲ یا ۳۳ میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم.
 
مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر در خصوص تجارت با همسایگان و وضعیت صادرات ایران و همچنین سیاست اقتصادی صحبت کرد.
 
صفری در خصوص صادرات ایران به همسایگان گفت: اولویت دولت سیزدهم همسایگان بوده است، البته ما تاکید کرده‌ایم که به صورت همزمان با آفریقا، آمریکای لاتین، شرق آسیا و کشور‌های مشترک المنافع که تعدادی از آن‌ها همسایه ما هستند، همزمان این هدف را داشته‌ایم. ما امسال در هشت ماه نخست حدود 32 یا 33 میلیارد دلار صادرات داشته‌ایم. 9.2 میلیارد از صادرات ما به چین بوده، بلافاصله به عراق، امارات و سپس هند که عددهایش هم مشخص است.
 
وی افزود: صادراتمان ما به عمان از 900 میلیون دلار به 2 میلیارد دلار رسیده و این عددی است که گمرک می‌گوید. در اغلب تجارت‌ها بازار غیر گمرک هم وجود دارد. در مورد کشور‌های آسیای مرکزی، رئیس جمهور سفر‌هایی در این دو سال داشته‌اند. در مورد کشاورزی، ما در کل دو سال، 50 سند در بخش کشاورزی امضاء کردیم که 16 سند آن در حضور رئیس جمهور بوده است. نکته‌ای دیگر اینکه در ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان، ازبکستان این رشد را داشته‌ایم.
 
حجم صادرات ایران 23 درصد افزایش داشته است
 
صفری در خصوص میزان صادرات ایران گفت: ما امسال نسبت به سال گذشته صادراتمان 1.6 درصد از لحاظ ارزشی کمتر بوده ولی از لحاظ حجم بالا بوده است. جمع کل آن اگر 33 میلیارد صادر کرده‌ایم، نسبت به سال گذشته 1.6 درصد از لحاظ قیمتی کمتر است ولی از لحاظ حجمی 23 درصد بیشتر است.
 
وی همچنین در خصوص وردات گفت: در مورد واردات هم امسال واردات ما حدود 43 میلیارد است که نسبت به سال گذشته، یک عدد بالایی است. یک کسی می‌گوید که چرا واردات زیاد شده، خب سالی که رشد و تولید است، شما باید مواد اولیه‌ای را وارد کنید تا بتوانید تولید کنید، چه در بخش فولاد، چه در بخش فلزات غیر فولادی و چه در بخش اتومبیل و صنایع مختلف. در مورد واردات، از بیشترین کشوری که واردات داشتیم، امارات است. امارات یک کشور تولیدکننده‌ نیست، کشور واسطه است و اغلب آنجا دفتر دارند. بعد از آن چین است. واردات ما از چین 12.1 بوده است. بعد از چین و امارات، واردات ما از ترکیه است و بعد از هند و آلمان، واردات ما از آلمان 1.4 میلیارد دلار است. از هند هم 1.2 میلیارد است.
 
در سفر رئیس جمهور به روسیه نتایج مثبتی را دریافت کردیم
 
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در خصوص سفر اخیر رئیس جمهور به کشور روسیه و موضوعات مطرح شده در این سفر گفت: این سفر چندین ساعت بیشتر نبود. مقاماتی از بانک مرکزی، از گروه‌های مختلف حضور داشتند. جلساتی وزرا با همکاران خود داشتند. جمع بندی آن را هم رئیس جمهور با آقای پوتین داشتند. بعد از آن در یک جلسه بزرگی وزرا گزارش دادند، چه در بخش ترانزیت، چه در بخش مالی و در بخش‌های مختلف گزارش داده شد و نتایج بسیار مثبتی را دریافت کردیم.
 
وی افزود: در بخش ترانزیت مثلاً قرارداد راه‌آهن آستارا - رشت، 25 دسامبر امضا می‌شود که کار اجرایی آن انجام شود. دو موضوع مهم که تملک مسیر و یکی هم مسائل مالیاتی بود، مطرح شد. مسائلی هم بود به صورتی که طرف روسی سؤال داشت و آن هم حل شد. یکسری مسئله هم در مورد مسائل همکاری‌های انرژی بود که بحث شد و نتایجی را حاصل کرد.
 
صفری در خصوص ترانزیت گفت: امسال در ترانزیت ما 32 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشتیم. در بخش جاده‌ای 9.8 میلیون تن بار جا‌به‌جا شد، در بخش راه آهن 1.8 که تقریبا 6 درصد رشد داشتیم و تا آخر سال به 20 درصد می‌رسد.
 
پل دوم آستاراچای به زودی افتتاح می‌شود
 
این دیپلمات ایرانی در خصوص افتتاح پل آستاراچای توضبح داد: به زودی پل دوم آستاراچای افتتاح خواهد شد، یعنی تمام شده، کشتی‌ها بر در دریای خزر فعال شده‌اند. بعضی از استان‌های ما از طریق خزر مستقیماً کالا‌های خودشان را به روسیه و کشور‌های حاشیه دریای خزر می‌فرستند.
 
وی نسبت به حاشیه سفر رئیس جمهور به روسیه و نحوه استقبال مقامات روس توضیح داد: من هفت سال سفیر در روسیه بودم. تحویل گیری آنان عالی بود. موقع برگشت از کرملین که بخواهید به سالن بروید، 76 پله است، آقای پوتین موقع برگشت تا ماشین رئیس جمهور را استقبال کردند، برف شدید، سرمای شدید و تا زمان حرکت ماشین آقای پوتین تکان نخورد. به نظر من در ملاقات‌های مختلفی که دو رئیس جمهور داشتند، نتایج بسیار خوبی حاصل خواهد شد.
 
برنامه ریزی برای رشد تجارت با عربستان در حال انجام است
 
صفری در خصوص روابط تجاری با عربستان سعودی اظهار کرد: بانک توسعه اسلامی در عربستان است. برای ما فرصت طلایی است و بخش خصوصی باید فعال شود، اما هنوز این فرصت برای ما حاصل نشده که بتوانیم سفری با یک هیئتی به عربستان داشته باشیم و کار تجاری انجام دهیم. پیگیری کردیم و برنامه ریزی می‌شود. امیدواریم در رابطه با عربستان هم در بخش تجارت و هم در بخش سرمایه گذاری‌های متقابل رشد خوبی داشته باشیم.
 
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به اینکه کمیسیون مشترک قطر و عمان در تهران برگزار شد، افزود: به زودی کمیسیون مشترک با امارات خواهیم داشت. در این کمیسیون مشترک‌ها بخش اساسی مسائل اقتصادی و تجاری است. این‌ها چیز‌هایی است که ما امیدواریم رشد تجاری را با این کشور‌های حاشیه خلیج فارس داشته باشیم.
 
در 7 ماه گذشته روابط اقتصادی با سوریه رشد خوبی داشته است
 
وی همچنین درباره روابط اقتصادی با کشور سوریه گفت: اخیراً در سفر نخست وزیر سوریه به ایران، توافقات خوبی انجام شد که اعلام هم شد. یکی از آن‌ها تجارت آزاد بود. تجارت آزاد یکی از فاکتور‌هایی است که می‌تواند روابط تجاری دو کشور را بالا ببرد. همچنین یکی دیگر بیمه مشترک بود، بیمه هم در جهت صادرات بسیار موثر است. من فکر می‌کنم در این 7 ماه رشد بسیار خوبی داشتیم. توافقات خوبی شکل گرفته است و باید چندین توافق دیگر در بخش انرژی و میدان‌های نفتی پیگیری شود.
 
صفری با اشاره یه امضای سند تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن پترزبورگ که در 4 دی ماه امضا می‌شود، اظهار کرد: کار دارد انجام می‌شود و این امضاء را برای رسمی شدن انجام می‌دهیم. این در خصوص همکاری‌های چندجانبه‌ای ما مانند بریکس، شانگهای، اکو، دی هشت و غیره است. رئیس جمهور در سخنرانی خود در تاشکند گفتند که تجارت آزاد باید هرچه زودتر اجرایی شود، اما با یک روند نرم که کشور‌ها صدمه نبینند. این کار در حال جلو رفتن است و این یک باید است. ما باید بتوانیم تجارت را انجام دهیم.
 
تولید کنندگان کوکاکولا در داخل کشور گفتند هیچ ارتباطی با کوکاکولا ندارند
 
وی همچنین در این برنامه در پاسخ به سوالی در خصوص شناسایی شرکت‌های صهیونیستی و حامی آنان گفت: ما لیستی را که داشتیم ارائه کرده ایم و خودشان باید بررسی کنند. اغلب دارو‌هایی که ما از اروپا و آمریکا وارد می‌کنیم تحقیق کنید بالاخره این‌ها پشتش چه کسانی هستند. باید تلاش کنیم و این‌ها را خودکفا کنیم و در وزارت خارجه این برنامه را داریم.
 
صفری همچنین در خصوص احتمال ارتباط شرکت کوکاکولا با شرکت ایرانی گفت: آن کسی که کوکاکولا را آورده می‌گوید که هیچ سودی به آن (شرکت اصلی) نمی‌دهیم و فرمولاسیون خودمان است. در آن جلساتی که داشتیم، گفتند هیچ ارتباطی ندارند. مدیرکل مربوطه ما در بخش دیپلماسی اقتصادی، مسئول این کار بوده و لیست را به وزارت صمت فرستاده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین