|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
کد خبر: ۳۷۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
رئیس اتاق بازرگانی انگلیس وایران به صحبت های دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد مذاکرات هسته ای اشاره کرد و گفت: همانطور که آقای ظریف اشاره کردند٬ یک توافق بایستی بر مبنای برد- برد باشد؛ و لذا توافق امکان پذیر است، چرا که این توافق به نفع همه است.
لرد 'نورمن لامونت'، رییس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران با ابراز امیدواری نسبت به لغو هرچه سریعتر تحریم ها علیه ایران در چارچوب مذاکرات هسته ای با تهران، هشدار داد هر گونه افزایش تحریم ها و یا تلاش برای حفظ آنها توسط کنگره آمریکا به فضای مذاکرات آسیب می رساند.

لرد 'لامونت' 72 ساله که پس از بیش از دو دهه عضویت در مجلس عوام، ازسال 1998 میلادی به عضویت مجلس اعیان انگلیس درآمده است، در مصاحبه اختصاصی تصریح کرد: من امیدوارم تحریم ها علیه ایران هر چه سریع تر در قالب توافق هسته ای کشورهای عضو گروه 'پنج به علاوه یک' با تهران برداشته شود.

این عضو ارشد حزب 'محافظه کار' انگلیس با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد مذاکرات هسته ای، گفت: من از نزدیک بودن بیانات آیت الله خامنه ای و اظهارات رییس جمهوری آمریکا که هر دو توافق نکردن را بهتر از توافق بد دانسته اند، تعجب نمی کنم.

رئیس اتاق بازرگانی انگلیس وایران به صحبت های دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مورد مذاکرات هسته ای اشاره کرد و گفت: همانطور که آقای ظریف اشاره کردند٬ یک توافق بایستی بر مبنای برد- برد باشد؛ و لذا توافق امکان پذیر است، چرا که این توافق به نفع همه است.

لامونت ادامه داد: اما اگر توافقی حاصل نشود، امیدوار خواهم بود که ارتباطات و تعاملات [با ایران] مجددا به شرایط گذشته بازنگردد؛ چرا که وجود ارتباط دوجانبه باعث می شود که هر دو طرف بهتر یکدیگر را بشناسند و این استمرار زمینه ساز بحث برسر اشتراکات دو جانبه خواهد بود.



** انگلیس مساله غرور ایران در حفظ دستاورد های هسته ای اش را درک می کند

وی درخصوص موضع انگلیس در مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای عضو گروه 5+ 1 گفت: انگلیس کاملا حق ایران را در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به رسمیت می شناسد.

لامونت با بیان اینکه 'مشکل اصلی بر سر میزان غنی سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی ایران است'، خاطر نشان کرد: انگلیس تمام تمرکز خود را بر سر حل اختلاف نظرها در مورد میزان غنی سازی گذاشته است.

وی گفت: من مطمئنم که انگلیس مساله غرور ایران را در «حفظ دستاوردهای علمی اش در زمینه هسته ای » درک می کند و اینکه طبیعتا ایران نمی خواهد متفاوت از سایر کشورهایی که عضو معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای هستند، با آن برخورد شود.

این نماینده مجلس اعیان انگلیس با معقول خواندن تلاش جمهوری اسلامی ایران برای داشتن توانمندی هسته ای صلح آمیز، گفت: من فکر می کنم این موضوع از نظر اقتصادی معقولانه است و ایران می بایست از یک برنامه هسته ای صلح آمیز هسته ای بهره مند باشد.



** انقلاب ایران، انقلابی محبوب بود

لامونت در پاسخ به این سووال که دیدگاه انگلیس نسبت به انقلاب اسلامی ایران چگونه است؟، گفت: در اینکه انقلاب ایران یک انقلاب محبوب بوده جای شکی نیست و لذا من فکر نمی کنم کسی در انگلیس قصد تغییر نظام و یا ساختار آن را داشته باشد، اینها موضوعات داخلی ایران هستند.

وی افزود: گاهی در انگلیس برداشت های اشتباهی نسبت به انقلاب ایران صورت می گیرد، چرا که انگلیس و آمریکا در آن زمان از متحدان رژیم شاه بودند و انقلاب را از زاویه خود به عنوان مزاحم سیاست های راهبردی شان در منطقه خلیج فارس می دانستند.

لامونت خاطر نشان کرد: اما با این وجود من فکر می کنم که امکان ارتباط بهتر انگلیس و آمریکا با ایران در این مدت وجود داشت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و انگلیس همچنین با استقبال از بازگشایی هر چه زودتر سفارت انگلیس در تهران، گفت: قطعا یکی از اتفاقاتی که من نسبت به وقوع آن مشتاق هستم، بازگشایی سفارت انگلیس در ایران است که گرچه مطمئن نیستم اما به نظر می رسد فعلا به نحوی با مذاکرات هسته ای گره خورده است.



** حضور نتانیاهو در کنگره آمریکا اشتباه است

وی همچنین با اشتباه خواندن سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا و حضورش در کنگره تصریح کرد: من حتی فکر می کنم که کنگره آمریکا نباید با سفر او موافقت می کرد.

لامونت ادامه داد: جای تعجب است که در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی، یکی از طرف های انتخاباتی به کنگره آمریکا رفته و اقدام به سخنرانی بکند.

این نماینده مجلس اعیان انگلیس افزود: به نظر من علیرغم اینکه رژیم صهیونیستی دلایلی را برای نگرانی نسبت به مواضع ایران دارد٬ اما من فکر نمی کنم که شدت آن به اندازه ای که نتانیاهو ادعا می کند، باشد.

وی درخصوص احتمال کارشکنی صهیونیست ها در روند مذاکرات هسته ای و تاثیر آن بر سیاست های انگلیس، خاطر نشان کرد: صهیونیست ها در خصوص ایران نگرانی هایی را عنوان می کنند و انگلیس به نگرانی های آنها گوش می کند.

نماینده مجلس اعیان انگلیس تصریح کرد: اما من تصور نمی کنم نگرانی های نتانیاهو، لزوما نگرانی های لندن نیز باشد.

** استقبال از سفر هیات پارلمانی ایران به لندن

لامونت در این گفت وگو همچنین با اشاره به اهمیت سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس ، گفت: این سفر بسیار مهم است و ما از آن استقبال می کنیم.

وی ضمن قدردانی از میهمان نوازی صورت گرفته در جریان سفرش به ایران ( به همراه هیات پارلمانی انگلیس متشکل از 4 نفر از اعضای پارلمان این کشور به ریاست «جک استراو» رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران در دی ماه 1392 ) خاطر نشان کرد که طرف انگلیسی نیز قصد دارد علاوه بر آشنایی هیات ایرانی با عناصر سیاسی این کشور٬ آنها را با فضا و سایر موضوعات انگلیس آشنا کنند.

** ابراز تاسف از سطح کنونی مناسبات تجاری انگلیس با ایران

وزیر دارایی پیشین انگلیس، در بخش دیگری از سخنان خود با ابراز تاسف از وضعیت کنونی مناسباتی تجاری کشورش با ایران ،گفت: من دوست دارم انگلیس تعامل خود را با ایران افزایش دهد.

لامونت ادامه داد: اما جای تاسف است که انگلیس تعامل تجاری زیادی با ایران ندارد در حالی که کشورهای آلمان، ایتالیا و یا فرانسه تعامل تجاری به مراتب بیشتری را با ایران دارند.

وی گفت: البته اتحادیه اروپا تحریم های خود را علیه ایران اعمال نموده ولی یکی از سیاست هایی که به درستی تبیین نشده، موضوع کمک های انسان دوستانه است.

رییس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران ادامه داد: به نظر من وجود تحریم بانکی مانع تجارت اجناس انسان دوستانه به ایران شده است که من پیشتر هم نسبت به آن انتقاد کرده ام.

'مایکل توکاس' عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی آلمان و ایران، اخیرا در گفت وگو با ایرنا اعلام کرد که با همکاری اتاق های بازرگانی انگلیس، آلمان و دایره اقتصادی ایران در فرانسه، نهادی به نام 'اتحادیه تجاری اروپا و ایران' (ای ای بی ا) تاسیس شده که هدف آن حمایت و پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران است.

'توکاس' دراین خصوص گفت: قرار است در ماه آتی میلادی با نمایندگان پارلمان اروپا در ارتباط باشیم و نظراتمان را در خصوص وضعیت تحریم ها و راهکارهای ممکن به منظور رفع مشکلات تجاری با ایران به آنها ارائه دهیم.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین