|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۳
کد خبر: ۳۷۴۳۲۲
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۲
در حوزه مدیریت بحران آمارهای علمی، متعدد و زیاد است و هرکدام از این آمارها نیازمند تحلیل‌های فنی هستند؛ از این‌رو انتشار عمومی آنها کمکی به مردم نمی‌کند و تنها موجب سردرگمی افکار عمومی می‌شود؛ بر همین اساس آمارها در اختیار نهادهای علمی، دانشگاهی و دستگاه‌های مسئول قرار دارد تا به‌صورت مداوم به ارزیابی و ارائه راهکارها پرداخته شود و با برنامه‌ریزی دقیق کشور را به سمت وضعیت ایده‌آل در مدیریت بحران‌ها و کاهش مخاطرات رهنمون کنند.

تسنیم: رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به اینکه هیچ آمار محرمانه‌ای در این سازمان وجود دارد، درخصوص زلزله احتمالی و خسارت آن در پایتخت توضیحاتی ارائه کرد.

علی نصیری با تأکید بر اینکه مدیریت بحران جای تسویه حساب‌های سیاسی نیست،  اظهار کرد: اخیراً مطلبی از بنده در قالب یک مصاحبه در یکی از رسانه‌ها منتشر شد؛ عدم توجه کافی به برخی نکات مطرح شده در اصل مصاحبه در هنگام تنظیم خبر، سبب شد که برای مخاطبان محترم به گونه‌ای تداعی شود که مردم در 3 روز نخست پس از وقوع حوادث و بحران‌ها از سوی دولت و حاکمیت به حال خود رها می‌شوند که این موضوع به هیچ وجه صحت نداشته و ارائه توضیحات در این باره برای تنویر افکار عمومی ضروری است.

وی در واکنش به خبر منتشر شده گفت: هدف مدیریت بحران، حفظ جان انسان‌هاست و نباید با برخی واژگان اغراق‌آمیز آن را دستاویز اقدامات سیاسی قرار داد. توجه ناکافی به برخی نکات مطرح شده در اصل مصاحبه در هنگام تنظیم خبر، سبب شده که برای مخاطبان اینگونه تداعی شود که مردم در 3روز نخست پس از وقوع حوادث و بحران‌ها از سوی دولت و حاکمیت به حال خود رها می‌شوند که این موضوع به هیچ‌وجه صحت ندارد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تأکید بر این موضوع که بزرگ‌نمایی در ارائه ارقام مدیریت بحران موجب وحشت عمومی می‌شود، افزود: ارائه یکسری توضیحات را برای تنویر افکار عمومی ضروری می‌داند، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تشکیل حدود 20کمیته تخصصی اندیشه‌ورز متشکل از 382 استاد برجسته دانشگاه و سازمان‌های مرتبط، به‌صورت پیوسته دانش علمی و آمارها را مورد مطالعه و ارزیابی قرار داده تا نهادهای اجرایی بتوانند با بهره‌گیری از این دانش اقدامات تخصصی برای کاهش مخاطرات و آسیب‌های ناشی از بحران‌های احتمالی را برنامه‌ریزی و اجرا کنند.

نصیری گفت: اینکه گفته شود در زلزله احتمالی سه‌چهارم شهر تهران خراب می‌شود، هیچ‌کدام از مطالعات در اختیار سازمان مدیریت بحران شهر تهران از این آمار حمایت نکرده و نتایج ارزیابی سامانه تخمین خسارت دقیقا برخلاف این اعداد است و محرمانگی خاصی هم وجود ندارد.

وی با اعلام این موضوع که تمام آمار و اطلاعات مدیریت بحران در اختیار دستگاه‌های تخصصی و مسئول قرار گرفته است، درباره اینکه چرا این آمار و اطلاعات رسانه‌ای نشده و در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد،گفت: در حوزه مدیریت بحران آمارهای علمی، متعدد و زیاد است و هرکدام از این آمارها نیازمند تحلیل‌های فنی هستند؛ از این‌رو انتشار عمومی آنها کمکی به مردم نمی‌کند و تنها موجب سردرگمی افکار عمومی می‌شود؛ بر همین اساس آمارها در اختیار نهادهای علمی، دانشگاهی و دستگاه‌های مسئول قرار دارد تا به‌صورت مداوم به ارزیابی و ارائه راهکارها پرداخته شود و با برنامه‌ریزی دقیق کشور را به سمت وضعیت ایده‌آل در مدیریت بحران‌ها و کاهش مخاطرات رهنمون کنند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به این موضوع که عملکرد مدیریت شهری در حوزه مدیریت بحران در  2سال اخیر بی‌نظیر بوده است، اما تا ایده‌آل فاصله داریم، خاطرنشان کرد: امروز نمی‌توان اعلام کرد وضع آمادگی شهر در برابر بحران‌ها ایده‌آل است؛ این در حالی است که روند کنونی رو به تعالی و بهبود است و در اصطلاح کارشناسی ترند آمادگی و ایمنی شهر رو به بهبود است. بررسی‌های شاخص‌محور و بی‌طرفانه نشان می‌دهد که عملکرد مدیریت شهری در 2سال گذشته نسبت به سالیان اخیر به لحاظ کمی و کیفی کم‌سابقه بوده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین