کد خبر: ۳۷۳۸۳
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۹
استاندار خوزستان ادامه داد: مالچ پاشی به تنهایی راه حلی برای گرد و غبار نیست چون شن وقتی با وزش باد بلند شود در نهایت پنج متر آن طرف تر به زمین می ریزد. بیشترین تاکیدها بر این است که کارها باید به صورت کارشناسی انجام شود.
استاندار خوزستان گفت: درمان رایگان برای بیماران تنفسی خوزستان مصوب شده و مراکز درمانی حق دریافت هزینه از این بیماران ندارند.

 عبدالحسن مقتدایی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با محوریت ریزگردهای خوزستان اظهار کرد: اگر مدیران تصمیم سازی داشته ولی اعتبار آن را تامین نکنند اصلا خوب نبوده و چنین فعالیتی ابتر می ماند. هر فردی در سطح استانی، ملی و بین المللی برای موضوعات مختلف نظر خاص خود را داشته و قطعا در این زمینه، تعارضاتی وجود دارد ولی در نهایت باید خرد جمعی را به کار برده و کار نهایی را انجام داد.

وی افزود: وقتی یک اتفاقی در جامعه روی می دهد نباید همه چیز را خارج از اصول تحت تاثیر خودش قرار دهد. مدیران اجرایی باید تجارب مدیریت بحران را داشته و تمامی نظرها را از هر حیث جمع بندی کنند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: وقتی مردم استان در شرایط بدی قرار دارند اصلا اعتقادی ندارم که مسئولان کشوری در این شرایط وارد استان شوند. البته این نکته همیشه قابل توجه است که اظهار همراهی و همدردی مسئله خوبی بوده ولی هر بزرگی در شرایط غیر عادی وارد استان شود ما را از انجام امور جاری ساقط می کند.

مقتدایی بیان کرد: در شرایطی که باید به کارهای اصلی خود بپردازیم بدون شک حضور بزرگان باعث می شود یک روز کاری عقب بمانیم. در حال حاضر حساسیت نسبت به موضوع گرد و غبار از جانب مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و سایر مسئولان ارشد کشوری نشان دهنده توجه آنها به خوزستان است.

حضور ابتکار باعث تثبیت شن های روان نمی شود

وی یادآور شد: فعالیت محیط زیست به دستگاه های مختلفی از جمله نفت و منابع طبیعی ارتباط دارد. همه باید بدانند که حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست کشور در روزهایی خاکی باعث نمی شود که بلافاصله شن های روان تثبیت شود.

استاندار خوزستان ادامه داد: مالچ پاشی به تنهایی راه حلی برای گرد و غبار نیست چون شن وقتی با وزش باد بلند شود در نهایت پنج متر آن طرف تر به زمین می ریزد. بیشترین تاکیدها بر این است که کارها باید به صورت کارشناسی انجام شود.

مقتدایی تاکید کرد: کاهش تعرفه آب برای شستشو در زمان گرد و غبار و عدم دریافت مالیات در روزهای خاکی از جمله راهکارهای موقت برای تثبیت جمعیت در استان است. آن چیزی که در شرایط فعلی به مردم ارائه می شود از حداقل ها هم کمتر است.

وی در ارتباط با اعتراضات مردم گفت: انتظار ما این است که معترضان کارشناسانه حرف بزنند. البته از صبر و تحمل مردم صمیمانه تشکر می کنم. تجمعاتی که مسئول نداشته و تبعات آن را یک تشکل بر عهده نگیرد غیر قانونی است. البته ما همیشه در مقابل مردم مسئول هستیم.

تعطیلی ادارات به معاونت سیاسی استاندار خوزستان واگذار شد

استاندار خوزستان بیان کرد: بحث اطلاع رسانی در ارتباط با تعطیل شدن مدارس و ادارات در زمان گرد و غبار به لحاظ گستردگی کار و استمرار گرد و غبار نواقصی داشت که تمامی امور به معاونت سیاسی سپرده شد تا نواقص موجود برطرف شود. مباحث مربوط به آموزش نیز بر عهده معاونت نیروی انسانی گذاشته شد تا آموزش ادارات، صدا و سیما، توزیع بروشور و غیره را انجام دهند.

مقتدایی در ارتباط با تالاب هورالعظیم گفت: فعالیت نفتی در تالاب هورالعظیم با صدور مجوز بوده ولی شرکت نفت به بخشی از تعهدات خود برای فعالیت در این تالاب عمل نکرده است. البته نفت شروع به به انجام تعهدات خود کرده ولی این اقدام تا حدودی کند است.

وی در خصوص پیشنهادات مسئولان اجرایی استان برای گرد و غبار عنوان کرد: استقرار اورژانس سیار، خرید ماسک، خرید شیر، تجهیزات پزشکی، کپسول اکسیژن، تصفیه هوای مراکز درمانی و آموزشی، خرید خودروهای سبک و سنگین برای شستشوی پس از حادثه، تثبیت کمربند سبز، معافیت مالی در زمان گرد و غبار و یارانه درمانی از جمله پیشنهادات استانی برای گرد و غبار در کوتاه مدت هستند.

درمان بیماران تنفسی در خوزستان رایگان شد

استاندار اظهار کرد: به مسئولان کشوری اعلام کردیم تا اول پیشنهادات ما را مصوب کرده و بعد به استان سفر کنند. همه مردم برای درمان مشکلات تنفسی می توانند به صورت رایگان از خدمات بیمارستان ها استفاده کنند و اگر بیمارستانی هزینه دریافت کرد به ما اطلاع دهند تا بررسی های لازم را انجام دهیم.

مقتدایی در واکنش به این سئوال که برخی از مسئولان قبلی باید برای تعلل خود پاسخگو باشند؟ گفت: برای بررسی تخلفات و یا تعلل های مسئولان، دستگاه های نظارتی مانند بازرسی و دادگستری وجود دارد. برخورد با این گونه موارد از عهده ما خارج است.

وی افزود: انجام مطالعات علمی در ارتباط با بررسی پدیده ریزگردها را مصوب کرده ایم و برای تائید به دولت رفته است. انجام این مطالعات را نیز به دانشگاه شهید چمران و جندی شاپور اهواز سپرده ایم. برای پرداخت خسارت کارکنان، شهروندان کسب و کاری و کشاورزان نیز در حال بررسی هستیم.

منشا غالب گرد و غبار خارجی است

استاندار تصریح کرد: منشا خارجی گرد و غبار استان خوزستان هنوز هم ادامه دارد ولی مزید بر آن ۴۶ درصد کاهش بارندگی، اراضی شخم زده بدون کشت و خشکسالی هم باعث شکل گیری منشا درون استانی شده است. اما در نهایت منبع غالب گرد و غبار قطعا همان خارجی است.

مقتدایی بیان کرد:‌ قطعا تمامی مطالعاتی که در گذشته برای پدیده گرد و غبار انجام شده را مورد استفاده قرار می دهیم. برای حل مشکل گرد و غبار باید اعتبار و ساختار در استان تامین شود که مسئولان کشوری هم این مسئله را پذیرفته اند.

 وی در پایان گفت: مدارس استان در زمان گرد و غبار بسیار تعطیل شده اند که برای این مسئله کلاس های جبرانی را برای دانش آموزان پیش بینی کرده ایم.
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین