|
|
امروز: شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۳
کد خبر: ۳۷۳۵۹
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۱
معاون وزیر علوم در امور بین‌الملل تاکید کرد: انتظار ما از این اجلاس رسیدن به یک جمع‌بندی نهایی است که این جمع‌بندی دستورالعملی باشد برای افزایش همکاری‌های بین‌المللی.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رییس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از میزبانی ایران برای اجلاس وزرای علوم و فناوری کشورهای جنبش غیرمتعهدها در تهران در روزهای سوم تا پنجم اسفندماه خبر داد.

دکتر سالار آملی  گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رییس دوره ای جنبش غیرمتعهدها یکی از اصلی ترین برنامه های خود را تحرک بیشتر بین اعضای این جنبش با برگزاری اجلاس وزرای علوم و فناوری کشورهای عضو قرار داده است. اجلاس وزرای علوم کشورهای غیرمتعهد در تهران برگزار می‌شود و تاکنون 60 کشور و نهاد بین‌المللی آمادگی خود را برای حضور در اجلاس که طی روزهای 3 تا 5 اسفندماه برگزار خواهد شد، اعلام کردند.

وی با تاکید بر اینکه ایران کانون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی علم، فناوری و نوآوری کشورهای غیرمتعهد برای توسعه پایدار انتخاب شده است، در مورد برنامه این اجلاس توضیح داد: در روز اول کارشناسان ارشد کشورهای غیر متعهد در رابطه با بیانیه تهران که حول محور رفع تبعیض علمی – فناوری، گردش آزاد اطلاعات علمی و فعالیت دانشگاه‌ها، همکاری جنوب – جنوب و بهره‌گیری از علوم فناوری برای توسعه پایدار است، به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.

رییس مرکز همکاری های بین المللی وزارت علوم با بیان اینکه این اجلاس با همکاری وزارت خارجه و دبیرخانه کشورهای جنبش غیرمتعهد برگزار می‌شود، گفت: از حدود 8 ماه پیش فعالیت‌های محتوایی، علمی و فکری این اجلاس آغاز شد و جلسات متعددی در نیویورک با همراهی ایران و دیگر کشورها درخصوص بیانیه تهران برنامه‌ریزی شد.

دکتر سالار آملی در مورد انتخاب ایران به عنوان میزبان این اجلاس اظهار کرد: در اجلاس سال 2012 توجه به علوم و فناوری مدنظر قرار گرفت و ایران در سال گذشته درخواست میزبانی این اجلاس را اعلام کرد که با توجه به وزنه سنگین علم و فناوری در ایران با این درخواست موافقت شد.

وی در ادامه در مورد تعداد کشورهایی که در این اجلاس حضور پیدا می‌کنند، اظهار کرد: از 120 کشور غیرمتعهد 70 تا 75 کشور در این اجلاس حضور پیدا می‌کنند که تا امروز 60 کشور موافقت خود را برای حضور در این اجلاس اعلام کردند. همچنین عرب لیگ، اتحادیه آفریقا، مرکز فیزیک نظری عبدالسلام، کمیسیون همکاری های علمی و فناوری کشورهای اسلامی و آیسسکواز جمله نهادها و سازمان های بین المللی حاضر در اجلاس تهران هستند.

معاون وزیر علوم در امور بین‌الملل تاکید کرد: انتظار ما از این اجلاس رسیدن به یک جمع‌بندی نهایی است که این جمع‌بندی دستورالعملی باشد برای افزایش همکاری‌های بین‌المللی.

دکتر سالار آملی از حضور رییس جمهور در مراسم افتتاحیه این اجلاس خبر داد و گفت: در مراسم افتتاحیه، رییس جمهور، وزرا و دیگر مسئولان مملکتی حضور پیدا می‌کنند. افتتاحیه این اجلاس در روز دوم و در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد. در روز اول این اجلاس کارهای کارشناسی بررسی سند مجددا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه در حاشیه این اجلاس ملاقات‌هایی بین وزرا و معاونان و مسوولان دیگر کشورها با ایران صورت می‌گیرد، تاکید کرد: امیدواریم دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخل کشور از این فرصت پیش آمده به خوبی استفاده کنند و این اجلاس بستر مناسبی را برای توسعه دیپلماسی علم و فناوری پدید آورد تا سال‌ها کمک‌رسان جامعه علم و فناوری و بسترساز بین‌المللی کردن دانشگاه‌ها باشد.

معاون وزیر علوم در امور بین‌الملل در مورد حضور روسای دانشگاه‌ها در این اجلاس اظهار کرد: این اجلاس در سطح وزرای علوم کشورها برگزار می‌شود. که ممکن است روسای دانشگاه‌های برخی کشورها هم در این اجلاس حضور یابند. البته روسای دانشگاه‌های سراسر کشور در این اجلاس شرکت می‌کنند.

دکتر سالارآملی در پایان با بابیان اینکه شعار این اجلاس «علم، فناوری و نوآوری برای توسعه پایدار» است، تاکید کرد: در سال‌های قبل و بعد از انقلاب چنین حرکت گسترده‌ای در زمینه علم و فناوری در کشور وجود نداشته است. امیدواریم از این اجلاس بهره‌مندی لازم را ببریم.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین