|
|
امروز: يکشنبه ۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۳۷۳۵۵
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۴
دکتر سید حسن هاشمی افزود: طرح تحول سلامت در ادامه رفع مشکلات دارویی شکل گرفت چرا که اگر قدم اول را صحیح بر نمی‌داشتیم و سیاست‌گذاران ثمرات آن را نمی‌دیدند، امکان حمایت از طرح تحول وجود نداشت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر کاهش واردات دارو به کشور در عین حال بر لزوم افزایش صادرات دارویی تاکید کرد.

دکتر سید حسن هاشمی در مراسم معرفی داروهای جدید صنایع دارویی کشور گفت: امروز 12 محصول با 20 شکل دارویی توسط هشت شرکت دارویی معرفی می‌شود.

به گفته وی، امروزه آنچه که قدرت آفرین است دانش، فکر بشر و تلاش روز افزون است. زیبنده آن است که مرزهای دانش را پشت سر بگذاریم.

وزیر بهداشت ضمن تشکر از سازمان غذا و دارو و همچنین شرکت‌های داروسازی جهت کمک به دولت در ماه‌های آغازین فعالیت و پشت سر گذاشتن التهاب‌هایی دارویی،گفت: مجموعه تلاش های انجام شده باعث آبرومندی دولت و آرامش مردم در طول یک سال و نیم گذشته شده است.

وی افزود: طرح تحول سلامت در ادامه رفع مشکلات دارویی شکل گرفت چرا که اگر قدم اول را صحیح بر نمی‌داشتیم و سیاست‌گذاران ثمرات آن را نمی‌دیدند، امکان حمایت از طرح تحول وجود نداشت.

وی در عین حال به حاشیه‌های حوزه دارو اشاره کرد و گفت: در حوزه‌ دارو همواره حاشیه وجود داشته است امروز به کاهش واردات دارو به کشور افتخار می‌کنیم و در عین حال تسلیم سر و صداها و هیاهو‌ها نمی‌شویم. البته بخشی از این موارد خیرخواهانه است اما بخشی دیگر نیز ضدیت با برنامه‌های دولت و همچنین کاهش دسترسی مردم به داروست. به هیچ قیمت زیر بار این چنین مباحث نمی‌رویم . ما باید تولید داخل را تقویت کرده و از آن حمایت کنیم.

وزیر بهداشت در این راستا تاکید کرد: جایی که مردم با پزشک در ارتباط هستند و پزشک برای آنها دارو تجویز می کند باید دارویشان در دسترسشان باشد. مسئولیت این دسترسی نیز با ماست. دسترسی مردم شرط اول این حوزه است. نباید اجازه دهیم به بهانه‌ کاهش واردات، کمبودی در بازار دارویی کشور ایجاد شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه به صورت کامل حاشیه‌ها را رصد می‌کنم ادامه داد: بخشی از مشکلات مربوط به خود خانواده‌ی دارویی است. سازمان غذا و دارو موظف است این حاشیه‌ها را بی‌پاسخ نگذارد. چرا که سلامت مردم شوخی بردار نیست. جایی که کسانی بخواهند حاشیه درست کنند طبیعی است از ابزارهای قانونی آن حوزه حتما استفاده می‌شود.

صنعت داروسازی نیازمند نوسازی است

وزیر بهداشت در عین حال به فعالیت شورای فناوری بر دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: بسیاری از صاحبنظران، تولیدکنندگان، اساتید، نمایندگان سندیکا و وارد کنندگان دارو عضو این شورا هستند. تصمیم‌های خوبی نیز دراین شورا گرفته شده است. این که در حوزه داروهای بایو تکنولوژی حداقل 60 درصد قیمت برند را تضمین کردیم قدم خوبی است. همچنین 75 درصد قیمت برند برای اقلام پر هزینه در واردات را پرداخت می‌کنیم که این هم قدم خوبی است.

وی همچنین گفت: به هر شرکتی هم که در مورد واکسن سرمایه‌گذاری می‌کند قیمت منطقه‌ای را به عنوان کف می‌پذیریم. این قدم هم بسیار خوب است. پس از بستر سازی دولت ، قدم اصلی را خود شما تولید کنندگان باید بردارید.

هاشمی با تاکید بر لزوم حضور صنعت داروسازی کشور در خارج از مرزها گفت: اگر می‌خواهیم صنعت داروسازی کشور پیشرفت کند شرکت‌های دارویی باید به آن طرف مرز قدم گذارند. در داخل فضایی برای رقابت کردن نیست. این که سوبسیدهایی در رقابت با یکدیگر به شرکت‌های پخش و مصرف کنندگان پرداخت شود زیبنده نیست

صحیح آن است که به خارج از مرزها هجرت کنید و سرمایه‌گذاری اصلی‌تان در آن سوی مرز باشد. در این صورت اطمینان مردم تقویت می‌شود که تولید داخل در بیرون از کشور نیز مشتری دارد. از طرفی ارزآوری آن نیز به سود کشور است و در عزتمندی ایران و تشویق دانشمندان کمک موثری خواهد داشت. در عین حال استانداردهای تولیدات داخلی ارتقاء می‌یابد.

وزیر بهداشت ضمن نامناسب خواندن حجم صادرات دارویی کشور گفت: برنامه‌ وزارت بهداشت برای صادرات آن است که رقم صادرات تا سه سال آینده به 500 میلیون دلار و در 10 سال آینده به 1500 میلیون دلار برسد. این آمار و ارقام جاه طلبانه نیست. خود شرکت‌ها باید برای صادرات پیش قراول باشند. در حوزه‌ی صادرات دارو تقریبا کاری نکرده‌ایم اما اکنون همه فرصت‌ها فراهم است. بازارهای افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، آسیای مرکزی و بخشی از کشورهای حاشیه‌ی خلیج فارس بازارهای خوبی هستند. این در حالیست که رقم صادرات ما نسبت به توانمندی‌هایمان ناچیز است.

هاشمی تاکید کرد:‌ در عین حال صنعت داروسازی نیازمند نوسازی است. اما نباید بنشینید که دولت این کار را انجام دهد. دولت باید تسهیلات بپردازد و این کار را نیز خواهد کرد. هزینه و فایده بخش سلامت اکنون در دنیا بی رقیب است. امامتاسفانه روز به روز بار بیماری‌ها در کشور افزایش می‌یابد جمعیت مسن‌تر می‌شوند و جمعیت مسن‌تر می‌شوند. اما در مقابل در فایده سهم ما بسیار کم است. حیف است که از این فرصت استفاده نشود. امیدوارم در سال آینده کار اصلی ما صادرات باشد.



منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین