|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۳۷۳۴۹۳
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۰۱:۱۴
گزارش ارائه شده به کنگره نقش مستقیم ایران را در برنامه‌ریزی، تأمین منابع یا تأیید این عملیات زیر سوال می‌برد. هرچند مقامات دولت آمریکا گفته‌اند که حمایت طولانی‌ مدت و قابل توجه ایران از حماس، به ویژه با رساندن تسلیحات و کمک‌های مالی، بدون شک در توانایی این سازمان برای انجام چنین عملیات گسترده‌ای موثر بوده است.

 رسانه‌های آمریکایی روز چهارشنبه ۱۱ اکتبر (۱۹ مهر) گفته‌اند که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده در گزارشی به کنگره این کشور گفته است آنان به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد مقامات ارشد دولت ایران از حمله روز شنبه حماس به اسرائیل «غافلگیر» شده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از یورونیوز، در این گزارش اطلاعاتی گفته نشده که این مقامات ایرانی چه کسانی بوده‌اند، با این حال مقامات آمریکایی گفته‌اند آنان افرادی را شامل می‌شدند که «معمولا از عملیات مرتبط با سپاه قدس آگاهی داشته‌اند».

بنابر اطلاعات منتشر شده، جامعه اطلاعاتی آمریکا گفته است که در این مرحله دستیابی به یک نتیجه‌گیری کامل در مورد اینکه آیا تهران مستقیماً در جریان حمله بوده است یا خیر ممکن نیست.

گزارش ارائه شده به کنگره نقش مستقیم ایران را در برنامه‌ریزی، تأمین منابع یا تأیید این عملیات زیر سوال می‌برد. هرچند مقامات دولت آمریکا گفته‌اند که حمایت طولانی‌ مدت و قابل توجه ایران از حماس، به ویژه با رساندن تسلیحات و کمک‌های مالی، بدون شک در توانایی این سازمان برای انجام چنین عملیات گسترده‌ای موثر بوده است.

به دلیل آنچه «حساسیت منابع» خوانده شده، هیچ جزئیات بیشتری در مورد ماهیت این اطلاعات در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفته است. این در شرایطی است که برای شماری از مقامات ایالات متحده و کنگره، جستجوی مدارک مستقیم از دخالت ایران در حمله روز شنبه حماس «بی‌فایده» خواهد بود.

مایک مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه پس از یک جلسه توجیهی به خبرنگاران گفت: «می‌دانم که دولت دوست ندارد ایران را مسئول قلمداد کند، اما فکر می‌کنم همه راه‌ها به ایران منتهی می‌شود.»

او اضافه کرد: «ما مطمئناً نمی‌خواهیم این تشدید تنش را ببینیم، اما ایران در حال حاضر در چنین وضعیتی قرار دارد.»

به گفته مقامات امنیتی سابق آمریکا و دیگر تحلیلگران منطقه، تهران در غزه «حضور میدانی ندارد و فعالیت‌های این گروه را کنترل نمی‌کند. با این حال تهران برای سال‌ها حامی اصلی حماس بوده و ده‌ها میلیون دلار، سلاح و قطعه قاچاق به غزه فرستاده و همچنین پشتیبانی فنی و ایدئولوژیک گسترده‌ای را برای این گروه فراهم کرده است.»

در روزهای گذشته مقامات ارشد ایالات متحده بارها تاکید کرده‌اند که هیچ نشانه‌ای از دست داشتن ایران در این حمله ندیده‌اند، هرچند تهران را به دلیل حمایت تاریخی‌اش از حماس به طور گسترده «همدست» این سازمان خوانده‌اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز گذشته در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «ما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر هستیم. اما تا اینجا هرچند ایران نقش گسترده، پایدار، عمیق و سیاهی در ارائه همه این حمایت‌ها و توانایی‌ها به حماس ایفا داشته است؛ ما در حال حاضر اطلاعاتی درباره [دخالت ایران] در این حمله هولناک خاص در ۷ اکتبر در دست نداریم.»


پیش‌تر نشریه وال استریت ژورنال آمریکا در گزارشی گفته بود که حمله روز شنبه علیه اسرائیل «با چراغ سبز و کمک ایران» انجام شده و از هفته‌ها قبل نیز با کمک مقامات امنیتی جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی شده است.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با این حال در واکنش به این خبر گفته بود واشنگتن شواهدی در دست ندارد که نشان دهد ایران این حمله را هدایت کرده یا پشت آن بوده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین