کد خبر: ۳۷۳۱۴۲
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۹
دبیر اجرایی همایش تخصصی روز جهانی سلامت روان، با اشاره به نقش سیستم سلامت و حمایت اجتماعی در حفظ و ارتقاء سلامت روان گفت: سیستم‌های بهداشتی هنوز به اندازه کافی به نیازهای افراد مبتلا به اختلالات‌روانی پاسخ نداده‌اند و به میزان قابل‌توجهی در کمبود منابع قرار دارند. شکاف بین نیاز به درمان و ارائه آن در سراسر جهان گسترده است.

دبیر اجرایی همایش تخصصی روز جهانی سلامت روان گفت که تنها ۲۹ درصد افراد مبتلا به «روان‌پریشی» و تنها یک سوم از افراد مبتلا به «افسردگی» مراقبت‌های رسمی سلامت‌روان را دریافت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، حمید پیروی، مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان این‌که در هر زمان، مجموعه متنوعی از عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی و ساختاری ممکن است برای محافظت یا تضعیف سلامت روان ترکیب شوند، در ادامه اظهار کرد: اگرچه اکثر مردم انعطاف‌پذیر هستند، اما افرادی که در معرض شرایط نامطلوب از جمله فقر، خشونت، ناتوانی و نابرابری هستند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال‌روان قرار دارند.

وی، ادامه داد: عوامل محافظتی و خطر شامل عوامل روانشناختی و بیولوژیکی فردی مانند مهارت‌های عاطفی و ژنتیک است. بسیاری از عوامل خطر و محافظت از طریق تغییرات در ساختار و یا عملکرد مغز تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند.

دبیر اجرایی همایش تخصصی روز جهانی سلامت روان، با اشاره به نقش سیستم سلامت و حمایت اجتماعی در حفظ و ارتقاء سلامت روان گفت: سیستم‌های بهداشتی هنوز به اندازه کافی به نیازهای افراد مبتلا به اختلالات‌روانی پاسخ نداده‌اند و به میزان قابل‌توجهی در کمبود منابع قرار دارند. شکاف بین نیاز به درمان و ارائه آن در سراسر جهان گسترده است.

کیفیت ضعیف خدمات درمانی و مشاوره‌ای مبتلایان اختلال روان

پیروی، با بیان این‌که خدمات درمانی و یا مشاوره‌ای به مبتلایان اختلال‌روان هنگام ارائه اغلب از نظر کیفیت ضعیف است، در ادامه خاطرنشان کرد: به‌عنوان مثال، تنها ۲۹ درصد افراد مبتلا به روان‌پریشی و تنها یک سوم از افراد مبتلا به افسردگی، مراقبت‌های رسمی از سلامت‌روان دریافت می‌کنند.

وی، با بیان این‌که افراد مبتلا به اختلالات‌روان همچنین به حمایت اجتماعی از جمله حمایت در توسعه و حفظ روابط شخصی، خانوادگی و اجتماعی نیاز دارند، در ادامه تصریح کرد: افراد مبتلا به اختلالات‌روان ممکن است برای برنامه‌های آموزشی، اشتغال، مسکن و مشارکت در فعالیت‌های معنادار دیگر به حمایت نیاز داشته باشند.

مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره اهمیت سلامت‌روان گفت: در سال‌های اخیر، نقش مهم سلامت‌روان در دستیابی به اهداف توسعه جهانی، همانطور که با گنجاندن سلامت‌روان در اهداف توسعه پایدار نشان داده شده است، افزایش یافته است.

هشدار نسبت به مرگ دو دهه زودتر مبتلایان به بیماری‌های روانی شدید

پیروی، با بیان این‌که افسردگی یکی از علل اصلی ناتوانی است، افزود: خودکشی چهارمین عامل مرگ و میر در بین گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال در جهان است. افراد مبتلا به بیماری‌های روانی شدید به‌علت شرایط جسمی قابل پیشگیری، زودتر از موعد حتی دو دهه زودتر می‌میرند.

وی، خاطرنشان کرد: علیرغم پیشرفت در برخی کشورها، افراد مبتلا به بیماری‌های روانی در جهان اغلب نقض شدید حقوق بشر، تبعیض و انگ را تجربه می‌کنند. بسیاری از بیماری‌های روان را می‌توان با هزینه نسبتاً کم به‌طور مؤثر درمان کرد، با این حال شکاف بین افراد نیازمند مراقبت و افرادی که به مراقبت دسترسی دارند، همچنان قابل توجه و پوشش درمانی موثر، بسیار کم است.

براساس این گزارش، مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، همایش تخصصی روز جهانی سلامت‌روان را ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۲، از ساعت ۹ تا ۱۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی، با حضور مسئولان و متخصصان برجسته از جمله رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور و شماری از مسئولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و متخصصان و فعالان عرصه سلامت‌روان کشور در راستای ارتقای سطح سلامت‌روان آحاد جامعه و به‌ویژه سلامت‌روان دانشجویی برگزار می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین