کد خبر: ۳۷۲۹۸
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۴
'هنی' با استقبال از کاهش ناآگاهی کشورهای غربی نسبت به برنامه هسته ای ایران که زمینه ساز تحریم ها شد، تصریح کرد: ما نیز می خواهیم از این تفکر که به مدت 15 سال بر تعاملات با ایران سایه افکنده است، اجتناب کنیم.
دیوید هنی'٬ سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل با استقبال از مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص مذاکرات هسته ای٬ تصریح کرد: به نظر من دیدگاه ایشان نسبت به مذاکرات جاری مثبت بوده است و پیام ایشان بزودی در کشورهای مذاکره کننده انعکاس خود را خواهد گذاشت.

نماینده مجلس لردهای انگلیس در سازمان ملل متحد  گفت: من فکر می کنم اظهارات آیت الله خامنه ای دراین خصوص که مذاکرات در بردارنده کلیات و جزئیات، با یکدیگر باشند، کاملا صحیح است.

وی با بیان اینکه ' بهتر است امروز به نتیجه برسیم٬ اختلافات را حل کنیم و طی هفته های آتی توافق حاصل شود'، افزود: البته مساله تحریم ها موضوع مهمی است و دولت ایران می خواهد به توسعه و پیشرفت بپردازد و به همین منظور باید تحریم ها کاهش یابند.

سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل درخصوص احتمال متوقف شدن مذاکرات هسته ای گروه 'پنج به علاوه یک' و ایران و بررسی راهکاری های جانبی، گفت: همیشه امکان تمدید مذاکرات هسته ای وجود خواهد داشت، همانگونه که سال گذشته نیز پس از انقضای مدت تعیین شده برای مذاکرات این اتفاق افتاد.

هنی ادامه داد: لذا امکان وقوع این اتفاق در تئوری وجود دارد اما فکر می کنم حتی فکر به این امکان هم غیر عاقلانه باشد، چرا که هر چه زمان بگذرد حصول توافق سخت تر خواهد شد.

این نماینده مجلس لرد انگلیس درخصوص موضع رسمی لندن درخصوص برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران گفت: انگلیس همچون سایر کشورهای مذاکره کننده (گروه 1+5) حق استفاده از برنامه صلح آمیز هسته ای توسط ایران را کاملا به رسمیت می شناسد.

وی دلیل بروز اختلافات نظر میان غرب و جمهوری اسلامی ایران را ناشی از تردید غربی ها نسبت به برخی فعالیت های هسته ای تهران دانست و افزود: مساله اصلی بر سر همین تردیدها است که اگر برطرف شوند و مشخص گردد که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز بوده و سازمان بین المللی انرژی هسته ای آن را تائید نماید، این موضوع می تواند مبنای بسیاری از توافقات شود.

سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل متحد درخصوص قطعنامه های تحریمی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: این قطعنامه ها بر مبنای اطلاعات بدست آمده از سوی سازمان بین المللی انرژی هسته ای و توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد تبیین شده است.

وی افزود: البته منشاء این قطعنامه ها از زمانی بوجود آمد که در رابطه با صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران تردید حاصل شد که این مساله می تواند در قالب مذاکرات برداشته شود.

دیوید هنی با اشاره به تمایل شرکت های غربی برای از سرگیری همکاری با ایران گفت: به نظر من اگر تحریم ها بدنبال مذاکرات هسته ای برداشته شود٬ به اندازه کافی مشوق های تجاری برای کشورهای اروپایی و ایالات متحده برای از سرگیری مناسبات تجاری با ایران وجود دارد؛ که البته این هم به نفع اروپا٬ آمریکا و ایران خواهد بود.

'هنی' با استقبال از کاهش ناآگاهی کشورهای غربی نسبت به برنامه هسته ای ایران که زمینه ساز تحریم ها شد، تصریح کرد: ما نیز می خواهیم از این تفکر که به مدت 15 سال بر تعاملات با ایران سایه افکنده است، اجتناب کنیم.

**رژیم صهیونیستی نمی تواند در مذاکرات هسته ای دخالت کند

این نماینده پیشین انگلیس در سازمان ملل درخصوص کارشکنی های احتمالی رژیم صهیونیستی در روند مذاکرات هسته ای گفت: رژیم صهیونیستی عضو پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست، لذا آنها نمی تواند در این مذاکرات مداخله کند.

وی به تصمیم نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره آمریکا اشاره نمود و گفت: تا آنجا که من مطلع هستم ٬ حضور بنیامین نتانیاهو در کنگره به دلیل نزدیکی زمان آن با انتخابات حزبی در اراضی اشغالی هنوز قطعی نشده است.

'هنی' ادامه داد: اما اگر هم او به کنگره برود و علیه ایران نیز صحبت کند، این مساله داخلی ایالات متحده است و ارتباطی با ما ندارد.

وی درخصوص فشارهای نتانیاهو از طریق کنگره به دولت اوباما تا توافق با ایران صورت نگیرد، گفت: به نظر می رسد دولت اوباما به این گونه فشارها تن نمی دهد و من معتقدم هر چقدر این فشارها از سوی رژیم صهیونیستی بیشتر باشد، تاثیر کمتری خواهند گذاشت.

هنی ادامه داد: طی دو سال گذشته و بر اساس دریافت های من٬ دولت اوباما مایل به توافق هسته ای با ایران است٬ لذا پیشنهاد می کنم اجازه دهید تا در این مقطع گمانه زنی فکر نکنیم.

سفیر پیشین انگلیس درسازمان ملل متحد در خصوص تاثیرگذاری رژیم صهیونیستی بر سیاست های لندن در قبال ایران گفت: ما نگرانی های نتانیاهو را مد نظر خواهیم گرفت اما مطمئنا سیاست های ما براساس گفته های وی، تبیین نخواهد شد.

وی ادامه داد: انگلیس به عنوان یکی از اعضاء کشورهای عضو گروه 1+5 خود را متعهد به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد، سازمان انرژی هسته ای و پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای می داند و لذا موضع ما با ایران بر این اساس تبیین می شود.

** سالهاست که حقانیت انقلاب اسلامی را پذیرفته ایم

سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل متحد در خصوص انقلاب اسلامی گفت: ما سالهاست که حقانیت انقلاب ایران را پذیرفته ایم و دراین خصوص موضع خود را تغییر نخواهیم داد و فکر نمی کنم در خصوص میزان اعتبار و حقانیت وقایعی که در سال 1979 اتفاق افتاد، اساسا چالشی وجود داشته باشد.

'هنی' ادامه داد: از آن زمان تاکنون انتخابات زیادی در ایران برگزار شده و روسای جمهوری مختلفی انتخاب شده اند که در بعضی مقاطع غرب و به خصوص انگلیس برای ارتباط با ایران دچار مشکل بوده اند اما در سایر مقاطع هم این امکان آسان و سهل بوده است.

این نماینده مجلس لرد انگلیس خاطر نشان کرد: ما در انگلیس، همانگونه که حکومت ایران هست و مردم آن را انتخاب می کنند، با آن تعامل خواهیم کرد.

وی به برخی بی اعتمادی ها که بر روابط دو کشور سایه افکنده است، اشاره کرد و افزود: من در سال های بسیار دور (سال 1961)، در دوره ای در ایران زندگی کرده و متوجه دیدگاه ایرانی ها نسبت به نفوذ بیش از اندازه انگلیس در ایران شده ام.

هنی ادامه داد: دوستان ایرانی من بر این باور بودند که هر آنچه در ایران اتفاق می افتد توسط انگلیسی ها رقم می خورد؛ در حالی که نه در آن سال ها و نه امروز این مساله چندان صحت ندارد.

سفیر سابق انگلیس در سازمان ملل متحد افزود: من فکر نمی کنم که هیچکدام از دولت های انگلیس، خواسته باشند دولت هایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی توسط ملت ایران برگزیده شده اند را تغییر، سرنگون و یا کم ارزش جلوه دهند و من معتقدم که این موضع تغییر نخواهد کرد .

'هنی' در خصوص دیدگاه ها و ایدئولوژی انقلاب اسلامی نسبت به مسایل جهانی گفت: من فکر نکنم که وجود تفاوت های دیدگاهی و ایدئولوژیک بین دو کشور مانعی برای تعاملات سیاسی، اقتصادی باشد.

سفیر پیشین انگلیس در سازمان ملل در رابطه با تفاوت دیدگاه ایران و غرب درخصوص رژیم صهیونیستی گفت: لندن به اعضای سازمان ملل متحد احترام می گذارد اما درخصوص مساله فلسطین عنوان کرده ایم که رژیم صهیونیستی باید با نماینده فلسطینی ها وارد مذاکره شود٬ به خواسته های مردم فلسطین احترام بگذارد و به گزینه تشکیل دو کشور مستقل پایبند باشد.

'هنی' با انتقاد از گسترش سرزمین های اشغالی توسط رژیم صهیونیستی، یادآور شد: در این خصوص تمام دولت های منتخب در انگلیس و البته دولت فعلی، این اقدام را خلاف قوانین بین الملل، غیرقانونی و مخالف کنوانسیون ژنو می دانند.

** انتخابات انگلیس و تاثیر آن بر روابط با ایران

وی در خصوص نتیجه انتخابات عمومی انگلیس در ماه می میلادی و تاثیر آن بر روند مذاکرات و روابط با ایران گفت: من هیچگونه تفاوت دیدگاهی بین سه حزب محافظه کار٬ کارگر و لیبرال دموکرات در خصوص ارتباط با ایران نمی بینم و فکر می کنم همه آنها به شرط حصول توافق هسته ای٬ خواستار بهبود ارتباط و کاهش تحریم ها در خصوص ایران هستند.

نماینده مجلس لردهای انگلیس خاطر نشان ساخت: من حتی فکر نمی کنم که دولت فعلی بخواهد [به دلیل انتخابات] بحث مذاکرات هسته ای را به تاخیر بیاندازد و معتقدم که این موضوع بین تمام احزاب سیاسی طرفدار دارد.

این نماینده مجلس لرد انگلیس در رابطه با احتمال ائتلاف حزب عوام گرا و ضد مهاجر حزب استقلال بریتانیا (یوکیپ) با احزاب اصلی و تاثیر احتمالی آن بر ارتباط با ایران، گفت: وقوع این اتفاق دور از واقع است و ارزش بحث کردن ندارد .

وی گفت: بر اساس سازوکار سیستم انتخاباتی انگلیس٬ حزب یوکیپ کرسی های زیادی را به دست نخواهد آورد؛ نهایتا دو تا سه کرسی٬ یا حتی آن را هم شاید به دست نیاورند!.

وی همچنین خاطر نشان کرد: هیچکدام از احزاب اصلی نمی خواهند با یوکیپ تشکیل دولت ائتلافی بدهند٬ لذا من فکر می کنم که این شرایطی که شما از آن یاد می کنید محقق نخواهد شد.

** استقبال از سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس

وی همچنین با مثبت خواند سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس، گفت: من از سفر هیات ایرانی استقبال می کنم و به نظر من این سفر می تواند بسیار ارزنده باشد.

هنی تصریح کرد: اما من و بسیار دیگری در اینجا می خواهیم شاهد بازگشایی کامل سفارتخانه های انگلیس و تهران باشیم، چرا که من فکر نمی کنم که چنین سفر هایی بتواند جایگزین حضور نمایندگان دائم دو کشور شود که بتوانند روزانه با مقامات کشورهای میزبان تعامل نمایند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین