|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۴
کد خبر: ۳۷۲۴۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷
افزایش شمار ثروتمندان ایرانی در حالی رخ داده است که به دلیل اقتصاد ضربه خورده از تحریم‌ها و شرایط بحرانی پدیدآمده پس از پاندمی کرونا، ارزش پول ملی به شدت سقوط کرده و قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته است.

بنا بر اعلام موسسه خدمات مالی و بانکی سوئیس، ایران 246 هزار میلیونر دارد. این موسسه در جدیدترین گزارش خود که به برآورد وضعیت ثروت و دارایی بیش از ۵.۴ میلیارد انسان بزرگسال روی زمین پرداخته جمعیت کل افرادی که در سال ۲۰۲۲ یک میلیون دلار و بیشتر ثروت داشته‌اند را ۵۹ میلیون و ۳۹۱ هزار نفر برآورد کرده است.

گفته شده ۹ میلیون و ۷۷۰ هزار نفر از این تعداد افرادی هستند که در منطقه آسیا اقیانوسیه از جمله ایران زندگی می‌کنند.

سهم ایران از کل میلیونرهای منطقه آسیا اقیانوسیه در این سال نیز بالغ بر ۲.۵ درصد محاسبه شده است.

افزایش شمار ثروتمندان ایرانی در حالی رخ داده است که به دلیل اقتصاد ضربه خورده از تحریم‌ها و شرایط بحرانی پدیدآمده پس از پاندمی کرونا، ارزش پول ملی به شدت سقوط کرده و قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته است.

آمریکا، چین و فرانسه سه کشور اول این لیست را تشکیل می‌دهند. جمعیت میلیونرهای آمریکا ۲۲ میلیون و ۷۱۰ هزار نفر، چین شش میلیون و ۲۳۱ هزار نفر و فرانسه دو میلیون و ۸۲۱ هزار نفر تخمین زده شده است.

کشورهای دیگر که تعداد میلیونر بیشتری نسبت به ایران داشته اند عبارتند از: آلمان با دو میلیون و ۶۲۷ هزار نفر، ژاپن با دو میلیون و ۷۵۷ هزار نفر، انگلیس با دو میلیون و ۵۵۷ هزار نفر، کره جنوبی با یک میلیون و ۲۵۴ هزار نفر، سوئیس با یک میلیون و ۹۹ هزار نفر، هند با ۸۴۹ هزار نفر، روسیه با ۴۰۸ هزار نفر، برزیل با ۴۱۳ هزار نفر، مکزیک با ۳۹۳ هزار نفر، و عربستان با ۳۵۴ هزار نفر.

اندونزی، لهستان، پرتغال، یونان، امارات، فنلاند، آفریقای جنوبی، مصر، ترکیه و رومانی در این لیست پس از ایران قرار دارند.

جمعیت میلیونرهای جهان در سال میلادی گذشته سه میلیون و ۵۰۸ هزار نفر نسبت به سال قبل از آن کاهش داشته است.

پیش‌تر نشریه فوربس در مقاله‌ای نوشته بود، شمار افراد پردرآمد در سال ۲۰۲۱ در ایران بالای ۲۱ درصد رشد داشته است.

در آن گزارش به پدیده آقازاده‌ها یا صاحبان ژن برتر در ایران و عکس‌هایی که از زندگی لاکچری و تجملاتی آنها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و هم اشاره شده بود.

فوربس رشد این چنین ثروتی در ایران را در تضاد شدید با فقر و وضعیت اقتصادی در ایران دانسته بود چرا که بر پایه برخی آمارهای غیر رسمی، ۶۰ درصد از جمعیت ایران به دلیل هزینه‌های زندگی در فقر نسبی به سر می‌برند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین