|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۶
کد خبر: ۳۷۲۲۵۶
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
طبق گزارش سال ۲۰۲۱ بین‌المللی بیماری آلزایمر (AZI)، تخمین زده می‌شود که ۷۵ درصد از بیماران زوال عقل در سراسر جهان تشخیص داده نشده‌اند. عدم آگاهی به‌عنوان یک مانع مهم برای تشخیص ذکر شده است، به‌طوری‌که نرخ تشخیص داده نشده در برخی از کشورهای کم درآمد و متوسط به ۹۰ درصد می‌رسد.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) می‌گوید که در هر ۳.۲ ثانیه، یک فرد جدید به بیش‌از ۵۵ میلیون بیمار آلزایمری در سراسر جهان اضافه می‌شود.

به نقل از ساینس، بر اساس داده‌های سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۵۵ میلیون بیمار آلزایمری در جهان وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ به دلیل ظهور تقریبا ۱۰ میلیون مورد ابتلای جدید در سال، به ۱۳۹ میلیون نفر افزایش یابد.

با افزایش جمعیت سالمندان در سراسر جهان، افراد مبتلا به بیماری آلزایمر افزایش قابل توجهی را تجربه خواهند کرد، هر ساله در ۲۱ سپتامبر در چارچوب «روز جهانی آلزایمر» آگاهی در مورد این بیماری را افزایش داده و از کسانی که با آن مبارزه می‌کنند، حمایت می‌کنند.

بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل است که به‌عنوان هفتمین علت اصلی مرگ شناخته می‌شود.

آلزایمر، نوعی وضعیت پزشکی است که در نتیجه مرگ سلول‌های مغزی ایجاد می‌شود و منجر به از دست دادن حافظه، زوال عقل و کاهش کلی عملکردهای شناختی در طول زمان می‌شود، این بیماری توسط روان‌پزشک و آسیب‌شناس آلمانی آلویس آلزایمر در سال ۱۹۰۶ به‌عنوان «کابوس قرن بیست‌ویکم» توصیف شده است.

این بیماری به‌عنوان یک بیماری تخریب‌کننده عصبی همراه با علائم عصبی و تغییرات رفتاری، کاهش فعالیت‌های روزانه و کاهش توانایی‌های شناختی توصیف می‌شود و هیچ روش درمانی قطعی شناخته‌شده‌ای ندارد.

بیش از ۶۰ درصد مبتلایان به آلزایمر در کشورهای کم‌درآمد و متوسط زندگی می‌کنند و هر ساله ۱۰ میلیون مورد جدید به تعداد بیماران آلزایمر اضافه می‌شود. یعنی هر ۳.۲ ثانیه یک فرد جدید به بیماران آلزایمر اضافه می‌شود و در نتیجه پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ تعداد مبتلایان به آلزایمر به ۱۳۹ میلیون نفر برسد.


پیش‌بینی می‌شود هزینه جهانی سالانه بیماری آلزایمر که در حال حاضر بیش از ۱.۳ تریلیون دلار است، تا سال ۲۰۳۰ به ۲.۸ تریلیون دلار افزایش یابد.

بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، هزینه جهانی سالانه بیماری آلزایمر از تولید ناخالص داخلی سالانه (GDP) ایتالیا که هشتمین اقتصاد بزرگ جهان است، پیشی بگیرد.

بیماری آلزایمر به دلیل از دست دادن حافظه، زوال عقل و کاهش کلی عملکردهای شناختی به دلیل مرگ سلول‌های مغز در طول زمان، شناخته می‌شود. آلزایمر که به‌عنوان نوعی زوال عقل طبقه‌بندی می‌شود، بیشتر در سنین بالاتر دیده می‌شود.

طبق گزارش سال ۲۰۲۱ بین‌المللی بیماری آلزایمر (AZI)، تخمین زده می‌شود که ۷۵ درصد از بیماران زوال عقل در سراسر جهان تشخیص داده نشده‌اند. عدم آگاهی به‌عنوان یک مانع مهم برای تشخیص ذکر شده است، به‌طوری‌که نرخ تشخیص داده نشده در برخی از کشورهای کم درآمد و متوسط به ۹۰ درصد می‌رسد.

در حال حاضر هیچ روش درمانی برای درمان یا تغییر سیر پیش‌رونده زوال عقل وجود ندارد علاوه بر این، روش‌های درمانی جدید متعددی در مراحل مختلف آزمایش‌های بالینی در حال بررسی هستند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که افراد می‌توانند با ورزش منظم، اجتناب از مصرف سیگار و الکل، حفظ یک رژیم غذایی سالم و کنترل فشار خون، کلسترول و سطح قند خون، خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین