کد خبر: ۳۷۱۹۲۷
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر و صنایع خلاق فرهنگی را جزء ماموریت‌های کلان فرهنگی کشور برشمرد و تصریح کرد: باید با همکاری بنیاد برکت و منابع حمایتی دیگر از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی در این مسیر با جدیت برای خدمت به اهالی فرهنگ و هنر قدم برداریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ایجاد سه هزار کسب و کار فرهنگی - هنری و آغاز پروژه ساخت مسکن هنرمندان از اوایل مهرماه ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشستی مشترک محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد ترکمانه مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که دوشنبه ۲۷ شهریور برگزار شد، تفاهم‌نامه‌ای با محوریت فعالیت در حوزه اقتصاد فرهنگ بین وزارت ارشاد و بنیاد برکت امضا شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این نشست با تشکر از حضور و همراهی مسئولان بنیاد برکت در اجرای پروژه‌های فرهنگی گفت: امروز مایه مباهات است که در جمهوری اسلامی همه مجموعه‌ها مثل یک صف واحد در کنار هم هستند و برای اعتلا و رشد و تعالی کشور تلاش می‌کنند.

وی افزود: از آغاز فعالیت دولت مردمی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرارگاه محرومیت‌زدایی از فرهنگ و هنر راه اندازی شد که نهادها و بخش‌های مختلف وزارتخانه در این کار شرکت دارند و از آغاز تاسیس این قرارگاه ۱۰۰ هزار هنرجو عمدتاً در مناطق محروم کشور آموزش داده شده‌اند.

اسماعیلی تاکید کرد: البته وزارت فرهنگ دارای امکانات محدودی است و این امکان وجود ندارد که با تناسب نیازمندی‌های کشور، این کار توسعه یابد ولی با همکاری و همیاری بنیاد برکت امیدواریم این کار با قوت ادامه پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر و صنایع خلاق فرهنگی را جزء ماموریت‌های کلان فرهنگی کشور  برشمرد و تصریح کرد: باید با همکاری بنیاد برکت و منابع حمایتی دیگر از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی در این مسیر با جدیت برای خدمت به اهالی فرهنگ و هنر قدم برداریم.

اسماعیلی با تاکید بر برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از معیشت هنرمندان از آغاز پروژه ساخت شهر هنر با حضور وزیر راه و شهرسازی در اوایل مهرماه خبر داد.

وی گفت: به همه بخش‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شده باید برای موضوع اقتصاد فرهنگ برنامه داشته باشند. در وزارت ارشاد برنامه صدور مجوز برای موسسات تک منظوره فرهنگی به طور جدی دنبال می‌شود و قرار است این موسسات با کسب مجوزهای قانونی از حمایت‌های این وزارتخانه برخوردار شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری موفق نمایشگاه فیروزه با محوریت معرفی صنایع فرهنگی و خلاق در سال جاری اشاره کرد و گفت: حمایت از این موسسات و صنایع در مناطق محروم با همکاری بنیاد برکت نقطه آغازی برای حمایت از کسب و کارهای فرهنگی است و در گام اول همکاری بین وزارت فرهنگ و بنیاد برکت سه هزار کسب و کار در حوزه فرهنگ و صنایع خلاق ایجاد خواهد شد که امیدواریم این همکاری بتواند با قوت ادامه پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان افزود: ما در دولت وظیفه و ماموریتی جز فراهم کردن اسباب رشد، تعالی و توسعه فرهنگ و هنر و خدمت به اهالی این عرصه نداریم و به این خدمت خود می‌بالیم و امیدواریم با حضور نهادهایی مثل بنیاد برکت این خدمت ادامه یابد.

در بخش دیگری از این نشست، محمد ترکمانه مدیر عامل بنیاد برکت با تقدیر از وزیر و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل توجه به اقتصاد فرهنگ، گفت: مسئله مهمی که شاید در کشور کمتر به آن توجه می‌شود، اقتصاد فرهنگ است.

وی افزود: اگر بخواهیم یک کار فرهنگی در کشور ماندگار باشد حتما باید آن را به مسئله اقتصاد گره بزنیم تا بتواند یک محصول فرهنگی پایدار در کشور بماند و این اتفاق خوب امروز با امضای  تفاهمنامه بین وزارت فرهنگ و بنیاد برکت رخ خواهد داد.

ترکمانه تاکید کرد: این تفاهمنامه بخش‌ها و جنبه‌های مهمی دارد که یکی از مهمترین آن هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و نهادهاست. دستگاه‌های مختلف در کشور ظرفیت‌های بسیاری دارند و اگر این ظرفیت‌ها هم افزا شوند خدمت بزرگی می‌توان به مردم ارائه کرد.

وی گفت: در بنیاد برکت ایده‌ای به نام اهرم کردن دستگاه‌ها با هم را دنبال می‌کنیم. امروز هم این تفاهمنامه بخشی از این کار است که امیدواریم بتواند در حوزه اشتغال کسب و کارهای فرهنگی یک کار ماندگار شود.

ترکمانه ادامه داد: یکی از دغدغه‌های فرهنگی در کشور موضوع حجاب و پوشاک اسلامی است که این مسئله نیز باید به اقتصاد گره بخورد. اگر بخواهیم این اتفاق به طور خاص ماندگار شود و رونق بگیرد باید به اقتصاد گره بخورد. در بنیاد برکت قبل از این کار هم با دبیرخانه عفاف و حجاب رابطه خوبی داشتیم که ماحصل آن رویداد برکت بیدار برگزار شد. این کار هم می‌تواند ادامه دار باشد.

وی در پایان سخنانش به جدا نبودن اقتصاد و فرهنگ تاکید کرد و گفت: امیدواریم مردم ثمره این تفاهمنامه را بچشند که در گام اول سه هزار کسب و کار و ۱۰ هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین