کد خبر: ۳۷۱۶۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۶
فاتح بیرول در بیانیه جداگانه­‌ای که توسط آژانس منتشر شد می‌گوید: «سوخت­‌های فسیلی سال‌های طولانی با ما خواهند بود ولی با در نظر گرفتن آمار و ارقام ما ممکن است شاهد آغاز پایان یافتن دوران سوخت‌های فسیلی باشیم.»

آژانس بین­‌المللی انرژی روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور گفت با توجه به پیشرفت «درخشان» فناوری انرژی­‌های پاکیزه و خودروهای الکتریکی، میزان تقاضا برای نفت، گاز و ذغال سنگ در این دهه به اوج خود خواهد رسید و سپس رشد آن متوقف می‌شود.

فاتح بیرول، دبیرکل این آژانس، در مقاله‌ای در روزنامه فاینشنال تایمز نوشت: «پیش­‌بینی سالانه آژانس بین‌المللی انرژی که ماه آینده منتشر خواهد شد، نشان می‌دهد که جهان در راس یک نقطه عطف تاریخی قرار دارد.»

او افزود که این تحول بر مقابله با تغییرات اقلیمی تاثیر بسیار مهمی خواهد داشت چون اوج مصرف سوخت­‌های فسیلی را جلو کشیده است.

فاتح بیرول در بیانیه جداگانه­‌ای که توسط آژانس منتشر شد می‌گوید: «سوخت­‌های فسیلی سال‌های طولانی با ما خواهند بود ولی با در نظر گرفتن آمار و ارقام ما ممکن است شاهد آغاز پایان یافتن دوران سوخت‌های فسیلی باشیم.»

بیرول افزود که دلایل اصلی این تغییر مهم «پیشرفت درخشان» فناوری تولید انرژی­‌های پاکیزه و خودروهای الکتریکی، همراه با تغییرات ساختاری در اقتصاد چین و پیامدهای بحران انرژی هستند.

البته او هشدار داد که سرعت کاهش تقاضا برای سوخت‌های فسیلی «به هیچ وجه برای مهار گرمایش زمین در حد ۱.۵ درجه سانتیگراد، هدف اصلی معاهده اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ کافی نیست.»

او افزود که دستیابی به این هدف «مستلزم اقدامات سریع‌تر و موثرتر همه دولت‌های جهان است».

سرنوشت سوخت­‌های فسیلی یکی از موضوعات مهم در مذاکرات اجلاس اقلیمی سازمان ملل (کوپ ۲۸) خواهد بود که روزهای ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر در قطر، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سوخت فسیلی، برگزار می‌شود.

سازمان ملل روز جمعه در گزارشی از روند اقدامات بین­‌المللی برای مهار تغییرات اقلیمی هشدار داد که الزامات دستیابی به اهداف دراز­مدت معاهده اقلیمی پاریس اجرا نمی‌شوند.

این گزارش افزود: «برای مهار گرمایش دمای زمین در حد ۱.۵ درجه سانتی­گراد بالاتر از دوران ماقبل صنعتی حجم انتشار گازهای گلخانه­‌ای از سال ۲۰۲۵ باید در حد چشمگیری کاهش یابد و برای به صفر رساندن انتشار دی اکسید کربن تا سال ۲۰۵۰ مصرف سوخت­‌های فسیلی که گازهای آلاینده آن‌ها را نمی‌توان جمع‌آوری و یا جبران کرد باید کاملا متوقف شود.»

فاتح بیرول در بخش دیگری از بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی افزود: «تازه‌ترین برآورد ما نشان می‌دهد که به‌دلیل افزایش تولید خودروهای الکتریکی در سراسر جهان و به خصوص در چین، تقاضا برای نفت قبل از سال ۲۰۳۰ به اوج خود خواهد رسید. میزان تقاضا برای ذغال سنگ نیز که در دهه اخیر با سماجت در حد بالایی بود به اوج خود می‌رسد.»

«دوران طلایی گاز طبیعی نیز اکنون به پایان خود نزدیک می‌شود و در سال‌های پایانی دهه میلادی جاری میزان تقاضا برای گاز طبیعی در کشورهای پیشرفته کاهش خواهد یافت. این تغییر نتیجه افزايش سهم انرژی­‌های تجدیدپذیر در تولید برق در مقایسه با گاز و تسریع کاهش مصرف گاز در کشورهای اروپایی در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین است.»

اکثر کارشناسان انرژی و محیط زیست آمارهای جدید آژانس بین المللی انرژی را نشانه‌ای از موفقیت سیاستگذاری برای بهره‌برداری بیشتر از انرژی­‌های تجدیدپذیر می‌دانند.

به اعتقاد آن‌ها به رغم ادامه مباحث در مورد مقرون به صرفه بودن و یا پایدار بودن انواع انرژی جایگزین در کشورهای پیشرفته، دولت­‌ها و سیاستگذاران باید تشویق به تولید و مصرف انرژی‌های پاکیزه و حذف سوخت‌های فسیلی را سرعت بخشند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین