کد خبر: ۳۷۱۳۴۳
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶
سیلر که در تابستان امسال از منصب اطلاعاتی خود بازنشسته شد، سابقه سفرهای مخفی به کره شمالی و ایفای نقش به عنوان یک مذاکره کننده ارشد در مذاکرات برای مهار برنامه هسته‌ای پیونگ یانگ را داشته است. او همچنین به شکل دهی به دیپلماسی، سیاست بازدارندگی آمریکا و همین طور فشارهای بین‌المللی در ارتباط با برنامه هسته‌ای کره شمالی کمک کرده است.


یک افسر اطلاعاتی سابق آمریکا در امور کره شمالی گفت، انگیزه کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در اصرار بر گسترش برنامه هسته‌ای خود حتی به ضرر اقتصاد کشورش، درس گرفتن از سرنوشت دیکتاتورهایی همچون نیکولای چائوشسکو، دیکتاتور سابق رومانی است.

به گزارش ایسنا، سید سیلر، مامور اطلاعاتی سابق آمریکا که چهار دهه در امور کره شمالی فعالیت داشته و خاندان حاکم کیم از کیم ایل سونگ، بنیانگذار کره شمالی تا کیم جونگ ایل، پسر او و کیم جونگ اون، نوه‌اش را زیر نظر داشته در مصاحبه‌ای به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت، نباید تداوم سلسله آزمایشات موشکی کره شمالی باعث شود که این کشور به عنوان یک قدرت  مسلح به سلاح هسته‌ای به رسمیت شناخته شده و فشار و تحریم‌های بین‌المللی از پیونگ یانگ برداشته شود. او مدعی شد: ادامه تحریم و فشار علیه کره شمالی همچنان خاصیت بازدارندگی خواهد داشت.

سیلر که در تابستان امسال از منصب اطلاعاتی خود بازنشسته شد، سابقه سفرهای مخفی به کره شمالی و ایفای نقش به عنوان یک مذاکره کننده ارشد در مذاکرات برای مهار برنامه هسته‌ای پیونگ یانگ را داشته است. او همچنین به شکل دهی به دیپلماسی، سیاست بازدارندگی آمریکا و همین طور فشارهای بین‌المللی در ارتباط با برنامه هسته‌ای کره شمالی کمک کرده است.

این مامور اطلاعاتی بازنشسته آمریکا ادعا کرد: کیم ایل سونگ، کیم جونگ ایل و کیم جونگ اون، سه رهبر سلسله خاندان کیم در کره شمالی معتقد بوده‌اند حیات رژیم آنها در این است که مردم کشورشان متقاعد شوند کره شمالی بهشتی برای کارگران است که از سوی جهان خارجی مورد تهدید بوده و تنها خاندان کیم و تسلیحات هسته‌ای آنها می‌توانند از آنها محافظت کنند.

سیلر ادامه داد: اولویت دادن به برنامه هسته‌ای در برابر مردم کشورتان غیر منطقی به نظر می‌رسد اما از نقطه نظر منطق کره شمالی این کار منطقی است.

سیلر در رابطه با گزارشهای ادعایی اخیر درخصوص سفر احتمالی کیم جونگ اون در ماه جاری میلادی  به روسیه برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ادعا کرد: از نظر کیم جونگ اون این نشست فرصتی است برای آنکه دست به دست یک رهبر همفکر و ضد آمریکایی دیگر بدهد.

به ادعای وی، احتمالا در نتیجه این نشست روسیه به کره شمالی در تقویت تسلیحات کشتار جمعی و قوای نظامی متعارفش که "هم اکنون شدیدا عتیقه شده و مناسب موزه‌ها هستند" کمک خواهد کرد.

این مقام اطلاعاتی سابق آمریکا همچنین ادعا کرد، کیم جونگ اون با برقراری روابط جدید با ولادیمیر پوتین چراغ سبز برای دست زدن به اقدام  نظامی علیه کره جنوبی مشابه با اقدام نظامی روسیه در اوکراین دریافت می‌کند.

او اظهار کرد: چنین اتفاقی بدترین سناریو و نگرانی خواهد بود اما احتمال آن کم است.

سید سیلر گفت: فکر نمی‌کنم روسیه روابط با کره شمالی را به شیوه‌ای که باعث بی ثباتی چشمگیر در منطقه شود، دنبال کند.

مقام اطلاعاتی بازنشسته آمریکایی همچنین مدعی شد، دلایلی فزاینده درخصوص برنامه‌ریزی‌های احتمالی کیم جونگ اون علیه کره  جنوبی می‌بیند. او بیان داشت، کیم جونگ اون همچنان که زرادخانه هسته‌ای خود را به عنوان یک عامل بازدارنده ارتقا می‌دهد، در عرض یک سال و نیم گذشته، تهدیداتش علیه کره جنوبی را تشدید کرده و موشک‌های بالستیک با توانایی رسیدن به آمریکا را به نمایش گذاشته است.

سیلر ادامه داد: کره شمالی به وضوح مشغول توسعه توانمندی‌های خود با هدف تقویت جایگاهش در برابر کره جنوبی است. ادامه این روند است که نگرانی ایجاد می‌کند.

او همچنین گفت، غرب باید دو دهه قبل ظهور تهدید کره شمالی را جدی می‌گرفت اما به دلیل دچار شدن به افکار واهی مدتها نسبت به تبعات این تهدید فزاینده غفلت ورزید، هر چند که جامعه اطلاعاتی آمریکا به خوبی از این تهدید مطلع بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین